Last news in Fakti

17 Юни, 2020 14:44 3 176 5

COVID-19 в Латинска Америка: Ето в кои държави е най-страшно

  • бразилия-
  • перу-
  • латинска америка-
  • коронавирус

Здравната система на Перу е на ръба на колапса

COVID-19 в Латинска Америка: Ето в кои държави е най-страшно - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Здравното министерство на Перу съобщи, че броят на жертвите на коронавируса в страната е достигнал към 7056, предаде AFP. Перу е на трето място по този показател в Латинска Америка след Бразилия и Мексико.

Потвърдените случаи на COVID-19 в Перу вече са над 237 000 на фона на продължаващи карантинни мерки от 3 месеца. С население от 33 млн. души в региона страната е на второ място по потвърдени случаи на заболяването след Бразилия. Въпреки това здравният министър Виктор Самора заяви пред репортери, че броят на новите случаи е започнал да намалява, предаде БНР.

Здравната система на Перу е на ръба на колапса, тъй като 10 000 пациенти с COVID-19 са приети в болници. 70 на сто от случаите са в района на столицата Лима, където живее една трета от населението на страната. По последни данни жертвите на коронавируса в Бразилия са над 45 000. Общият брой на случаите е 923 189, като по двата показателя страната е на второ място в света след САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прост милиционер с мнение

    8 3 Отговор
    Не плашете народа - вирус няма.
  • 2 Стоенчу

    7 2 Отговор
    Дааам.В Бразилия след като президента им обяви,че числата са манипулирани,тълпи атакуват болници,които се оказват празни,а от гробищата вадят ковчези които са какви.....отново празни...

    Коментиран от #4

  • 3 нашия

    4 1 Отговор
    А Коста Рика -що не боледуват-тия нешо не с у ред
  • 4 Хаха

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Стоенчу":

    Да бе да,затова има видеа в ютуб,когата ги погребват нощем
  • 5 Лол

    6 3 Отговор
    Па къ не ви омръзна с тия снимки бре?Хахахаххах големото пране на мозъци брат ми.Не разбрахте ли,че ората не ви верват.Са о некви зомбите се връзват на тая евтина пропаганда.През 1930 може и да е ставал трика с пропагандните плакати,но днес с интернет всичко излиза наяве за седмица точно.