Last news in Fakti

17 Юни, 2020 14:10 4 334 3

Великобритания започна преговори с Австралия и Нова Зеландия

  • великобритания-
  • преговори-
  • австралия

Търси се търговски договор

Великобритания започна преговори с Австралия и Нова Зеландия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Великобритания започна преговори за сключване на споразумение за свободна търговия с Австралия и Нова Зеландия, съобщи The Telegraph.

Представител на страната вече работи в австралийската столица. Мнението му е, че до края на годината може да се стигне до споразумение.

Австралийският министър на търговията вече заяви, че преговорите ще стартират през днешния ден. Австралия търси повече търговски споразумения след спорове с Китай.

Британското правителство вече обяви, че ще търси начини за по-добри търговски отношения с близки партньори. Саймън Бирмингам обяви, че при споразумение с британското правителство, трудно двустранният обмен ще достигне предишни нива.

Търсят се разрешения за по-голям търговски достъп за земеделски продукти и големи стандарти в дигиталната търговия. Австралийското правителство проучва и вариант за споразумение с ЕС.

Преговори се водят и с Нова Зеландия, която търси повече партньорства с големи страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    13 1 Отговор
    англосакса си знаят че с колониите са си самодостатъчни и не им пука-ако прилапат и нещо друго-добре дошло-а ние им се връзваме на акъла да сме им приятели-те никой освен себе си не броят за жив -на тоя свят
  • 2 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    " ЧУДО -ЮДО-ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО - ПОГАНСКО "!!!!! ТАМ ИМА ГЕНЕРАЛ ГУБЕРНАТОРИ НА КРАЛИЦАТА БАБА --- И ТОВА СА СИ ПРОТЕКТОРАТИ ...-И ПЛАЩАТ Д А Н Ъ К НА БАБАТА" КРАЛИЦА" !!!!!! И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - ВСЕКИ ЖИТЕЛ ПЛАЩА ТОЗИ ДАНЪК !!! НО ЕДИН ВЕЛИК Е ИЗВИКАЛ : " ФРИИИДЪМ " !!!!!
  • 3 No exit from Brexit

    4 0 Отговор
    И Австралия, и Нова Зеландия развяват британското знаме на син фон - те са едно цяло, заедно с Канада и други “бивши” колонии. Една от тях е САЩ. Там им е хвърлен пъпа на островитяните, не в Европа.
Новини по държави: