17 Юни, 2020 20:25 1 811 1

ЕС търси споразумение с Великобритания тази година

  • ес-
  • споразумение-
  • великобритания

Урсула фон дер Лайен призова за повече креативност

ЕС търси споразумение с Великобритания тази година - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС ще направи каквото трябва, за да договори споразумение с Великобритания до края на годината. Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от France 24.

Изказването беше направено пред Европейския парламент. Британският премиер Борис Джонсън е потвърдил, че неговата страна няма да удължава преговорите.

Спореф Фон дер Лайен трябва да има креативност, за да се намери споразумение. То трябва да разглежда най-високите дипломатически стандарти.

Тя признава, че все още не е завършена и половината работа, за да има споразумение. Идеите на ЕС обаче няма да бъдат поставяни под въпрос.

В същото време се появи доклад, в който Германия призовава ЕС да подготви втори план за възможен вариант на недоговаряне на споразумение. Страната смята, че есента ще е ключовият момент за преговорите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    4 0 Отговор
    Тая в лицето прилича на кокошо дпе.
Новини по държави: