Last news in Fakti

18 Юни, 2020 17:44 3 354 16

Ще останем ли безразлични? Тялото на 5-месечно момиче бе намерено на брега

  • либия-
  • италия-
  • sir-
  • дете-
  • момиче-
  • тяло-
  • удавено-
  • средиземно море-
  • киара кардолети-
  • оон

От водите на Средиземно море беше извадено удавено бебе на 5 месеца

Ще останем ли безразлични? Тялото на 5-месечно момиче бе намерено на брега - 1

Преди няколко дни безжизненото тяло на 5-месечно момиче, което загина при поредното потъване на кораб в Средиземно море, беше намерено на либийското крайбрежие. Поредната жертва, поредната цифра в статистиката.

Киара Кардолети, представител за Италия на Върховния комисариат на ООН за бежанците, заяви, че никой не трябва да остане безразличен пред снимката на поредния погубен детски живот, предаде агенция SIR (Servizio Informazione Religiosa) .

Тя заяви, че центровете в Либия са опасни и има изключително много хора, които са уязвими и живеят в тежки условия. Пандемията от COVID-19, по нейните думи, е направила ситуацията още по-опасна.

Италия все пак е създала система, която позволява още да посреща хора в нужда. Кардолети заяви, че това е голяма стъпка напред за Италия. През последните години се увеличи рязко бежанският наплив към Стария континент. Един от най-натоварените маршрути е именно от Либия през Средиземно море – към Италия.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3939

    25 3 Отговор
    Веднага изпратете 80 милиона нигъра и арабина в германя
  • 2 габровец от варна

    39 1 Отговор
    С какво да сме съпричастни?Тая новина я дайте на Сорос,Гейтс или Мъск...Нашите деца мрат от дрогирани шофьори,дрога и простотии и без това.
  • 3 Охо Бохо

    37 0 Отговор
    Абсолютно безразлични! Отговорността е на тези които са родители! Чий го търсят на "кораб", който е съмнителен като превоз. Хайде стига с този драматизъм. Бременни, с малки бебета и деца като как пък са тръгнали да гонят Михаля. Достатъчно майки са разплакали в Европа, разни нерези, та да плаче за това. Два пъти с еди и същи номер не излизате.
  • 4 барчо

    26 0 Отговор
    Съгласен съм с написаното от коментиращите преди мен напълно. Безотговорните мързеливи камилари качват невръстните си деца в опасно препълнените лодки и корабчета, които не са предназначени за целта и после друг и е виновен. Не стига това, но и трябва да ги хрантути и търпи дембелизма. Камиларите никога няма да станат европейци, а искат само да се възползват от постиженията и да живеят на чужд гръб. Идиотстото е, че такива европейски държави като Италия и Гърция допуснаха дребните далавераджии да правят пари като вкараха камиларите в Европа. Още едно доказателство как капитала е способен да се самоубие в името на парите. Каквото и да разправя Мекерето, камиларите са хрантутници и върнаха Европа десетилетия назад, и ще остане там.
  • 5 Синьора Кардолети

    16 1 Отговор
    това им го кАжи на ония ваште убавци които като коалиция убиха Кадафи и разрушиха Либия. Кадафи ви го бршр казАл-убивате ме и всички тръгват към вас. Е, тръгнаха. Пак добре, че обвинявате руснаците за това.

    Коментиран от #7

  • 6 Тия са много

    7 0 Отговор
    Може да е починало от коронавируса и сега соросоидите вият като койоти.
  • 7 Барчо

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Синьора Кардолети":

    Руснаците бяха дали едно изказване на Кадафи доста години преди да му се случи случката в която каза колко е сигурен, че ще пребъде, защото ако не е той да държи племената в границите на държавата, границите ще се отворят и адът за Европа ще се отприщи под формата на камиларски скакалци. В един момент той обяви, че ще продава петрола не срещу долари, а директно в собтвената си валута, което щеше да е първата лястовичка за разпадане на доларовата международна мярка и се случи това, което се случи, независимо от това какви предлози бяха изтъкнати за унищожаването не само на него, но и на самата държава
  • 8 Барчо

    13 1 Отговор
    Когато има смърт на дете, това действително е трагедия и такова нещо не трябва да се случва. Все едно виждаш как бъдещето ти загива. Само че трябва да се търси отговорност в правилна посока. Първо на самите бежанци, защото това не са бежанци от военен конфликт, а скакалци, които отиват на нова паша след като са унищожили собствената си. Второ на хората, които ги превеждат през границите и тези държавни служители, включително и армията, които си затварят очите срещу пари или каквото и да е. Трето и на самите собственици на корабчета, които трябва директно да се конфискуват и превръщат в скрап. Четвъртото е че бежанците веднага и на момента още преди да са стъпили на твърда европейска земя да бъдат върнати откъдето е доплувало плавателното средство. Само така ще се реши проблема със скакалците и подобна нелепа смърт.

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Охо Бохо

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Барчо":

    Може и те да са го хвърлили! Да предизвикат съжаление. Помним случката преди 5 6 години пак с дете, ама на 5 г.

    Коментиран от #12

  • 12 барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Охо Бохо":

    изродщината няма граници. Спомням си преди доста години приятели, които пътуваха с тирове през Турция как трепереха от един регион, където хвърляха деца под камионите за пари.
  • 13 Отегчен

    0 0 Отговор
    съм от ислямската простотия. Както и от медиите, които я разпространяват... прозяв 😩 Депортейшън вейкейшън на всички мюслимейшън.
  • 14 Хаджиментов

    2 0 Отговор
    Не можем да приемем цяла Африка и половин Азия в Европа.
    Решението е друго - богатите държави да инвестират в тези държави и да няма емиграция. Както направиха с Китай.
  • 15 Пламен

    0 0 Отговор
    Не можем да сме безразлични към журналист, неспособен да напише ДОРИ заглавието си вярно... И 20 години да минат, пак няма да се научите!
  • 16 Пламен

    0 0 Отговор
    5-месечно момиче, 25-годишен младеж, 45-годишна какичка ????