19 Юни, 2020 23:50 2 423 14

ЕС няма да се влияе от САЩ

  • ес-
  • жозеп борел-
  • сащ

Европа признава за различни позиции

ЕС няма да се влияе от САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Призивите на САЩ няма да повлияят върху политиката на ЕС спрямо Китай. Това заяви върховният представител на ЕС по външната политика Жозеп Борел, цитиран от РИА Новости.

Европейският представител заяви, че има повишаване на различията между ЕС и американската страна. Все пак групата е по-близо до САЩ, от колкото до Китай.

Критиките на американския президент Доналд Тръмп са повлияли на двустранните отношения. ЕС не смята да повишава конфронтацията с китайското правителство.

Американската администрация настоява и за отмяна на плановете за дигитален данък в ЕС. Страната иска да защити своите големи компании.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Госあ

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "САЩ са прави":

    ратайче,в обора има много повече бедни от Китай, IQ'то на китайците е много по високо и замърсяват много по малко предвид че произвеждат за целия свят. И не разбирам изобщо какво значи "много по близко до сащ" ??? Защо изобщо трябва да се взема някаква страна !

    Коментиран от #3, #5, #6, #8

  • 3 6245

    4 19 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Да крадеш чужди технологии и ноу-хау не е високо IQ, а супер наглост. Произвеждащите за целия свят първо изпозаразиха всички държави по света, вкараха световната икономика в жестока, невиждана до сега криза, заблудиха и продължават да заблуждават всички като подават грешни, фалшиви данни за заразата, конфронтираха се с всички, но вие си ги дръжте за приятелчета докато ви съсипят тотално.

    Коментиран от #4

  • 4 Ами не

    17 4 Отговор

    До коментар #3 от "6245":

    Никой не е крал технологии и ноу-хау-още повече китайците.Корпорациите сами им ги дават( и до ден днешен ) заради лакомията си да спестяват от надници и данъци...-една от "хватките" на глобалнаият капитализъм....
  • 5 Груйо

    7 14 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Младеж, тотално са ти промили мозъка с тези марксистки идеологии. В Китай около 700 милиона селяни живеят на прага на бедността. Обложени са с извънредни данъци и дефакто работят за благото на гражданите, които са привилегирована класа. Това, което виждаш в Китай е само върха на айсберга, а поради тоталитарното управление, информация от там трудно излиза без цензура. Аз имам позната, която на екскурзия в Китай снима с мобилния си едно бедно детенце с окъсани дрешки и китайски милиционер наблизо и взема телефона и трие снимката. Тя обаче се запаметява в Гугъл драйв или дропбокс (не си спомням вече) и така я запазва и после публикува във Фейсбук.
  • 6 Верно ли ???

    6 12 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    В САЩ имало много по- бедни отколкото в Китай!??????..1) в САЩ няма ни един работник който да взема 100$ на месец ,каквато е масовата прпрактика в Китай!!!!..2)Нали знаеш защо се смятат заплатите в долари!??....3) САЩ е причината ,Китай да е каквото е!

    Коментиран от #7

  • 7 Не си прав

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "Верно ли ???":

    Никой в Китай не работи за 100 $ в месец.Говорил съм с работници в фабрика за обувки-няма по-малка заплата от 600-700 долара.Но пък цените са им супер евтини.Храната и облеклото са им в пъти по-евтини от нашите.А взимат пари колкото и ние реално.
  • 8 Болшевик е моя татко

    3 14 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Където има комунизъм има глад и мизерия има режим и идеологическо робство
  • 9 Госあ

    12 2 Отговор
    Първо ИСКАМ ДА ГО ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА https://m.fakti.bg/mnenia/388299-sasht-imat-nad-19-pati-poveche-bedni-ot-kitai. Второ, всеизвестно е,че краварите са най големите крадци и трето, това което е дал Китай на света в миналото е достатъчно поне до 3000'ната година.
  • 10 Госあ

    4 2 Отговор
    Балъци такива.
  • 11 Мим33

    12 0 Отговор
    Абе няма,ама накрая все страната на янкиите взимате.Ами застанете,като камък срещу техните и си гледайте европейските интереси.Те все ви заплашват със санкции и Европа омеква,докога?
  • 12 Гост

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "САЩ са прави":

    Че са замърсители при този им темп на развитие, няма спор. А пазарната икономика и експлоатацията могат да вървят заедно, нищо не им пречи. В Китай се задълбочават социалните проблеми и пропастта между богати и бедни се увеличава.
  • 13 Гост

    11 1 Отговор
    Полека,, че Китай са зарази ли целия свят.При многобройните биологични лаборатории на Пентагона по целия свят да се пусне какъвто и да е вирус е фасулска игра. Не е тайна, че лабораторията в Ухан е финансирана от Сорос. Колко медици се изказаха вече, че короновируса вероятно има изкуствен произход.
  • 14 да ама не

    1 0 Отговор
    та САЩ са ви окупирали още от втората световна война и затуй си подвивате още опашките негодни колониалисти
Новини по държави: