Last news in Fakti

20 Юни, 2020 13:45 1 355 1

Кипър вече не изисква документ за Covid-тест от българските граждани

  • кипър-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • икономика

Страната започва втората фаза на отваряне на летищата

Кипър вече не изисква документ за Covid-тест от българските граждани  - 1
Снимка: Shutterstock

От събота Кипър започва втората фаза на отваряне на летищата си след коронавирусната криза. Разширява се на 34 броят на страните, откъдето ще бъдат приемани полети, което е с 13 повече от досега, като в същото време се въвеждат нови облекчения за пътуващите.

От българските граждани, пристигащи в Кипър, вече няма да се изисква да представят сертификат за отрицателен резултат от тест за коронавирус. Въпреки увеличения брой случаи на заразени в нашата страна през последната седмица, тя остава в първата нискорискова група, заедно с още 21 държави.

Пътниците от 12 други страни трябва да имат този здравен документ, за да влязат в Кипър.

Новият, разширен списък на страните бе обявен след среща в петък на президента Никос Анастасиадис с Научния консултативен съвет за пандемията. Той ще се актуализира всяка седмица и в зависимост от епидемиологичния риск в държавите могат да настъпят размествания в него.

В същото време за защита на общественото здраве в Кипър на летищата ще се извършва тест за коронавирус на случаен принцип на 300 души на ден от пътниците на всички полети, съобщиха от здравното министерство.

По-широкото отваряне на страната за полети и туристи идва след своебразен позитивен рекорд в битката с коронавируса. В четири поредни дни – от вторник до петък, не бе установен нито един нов случая на заразен, общо 9 дни досега са нулеви. Извършени са над 145 000 теста.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    1 0 Отговор
    И тиганите ли ще могат да се възползват от това???