Last news in Fakti

20 Юни, 2020 15:15 3 329 8

Техеран: Франция, Германия и Великобритания са аксесоари на Тръмп и Нетаняху

  • иран-
  • сащ-
  • мохамад джавад зариф-
  • израел-
  • ядрена сделка

Докато Иран има най-високо ниво на сътрудничество с МААЕ, издаването на резолюция е напълно неконструктивна и разочароваща стъпка

Техеран: Франция, Германия и Великобритания са аксесоари на Тръмп и Нетаняху  - 1
Снимка: Shutterstock

Иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф нападна Франция, Германия и Великобритания в петък, като ги обвини, че служат на иранските врагове Съединените щати и Израел, за да изготвят ядрена резолюция срещу Техеран, съобщи "Ройтерс".

"Зад фасадата си Е3 са аксесоари към американския президент Доналд Тръмп и израелският премиер Бенямин Нетаняху и не са в състояние да съветват Иран", написа Зариф в Туитър.

35-националният съвет на управителите на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) призова Иран в резолюцията по-рано да спре да отказва на агенцията достъп до два заподозрени бивши ядрени площадки и да сътрудничи пълноценно с нея, заявиха дипломати, присъстващи на срещата.

Резолюцията беше внесена от Франция, Великобритания и Германия, всички страни по ядреното споразумение на Иран за 2015 г. с основни сили.

Министерството на външните работи на Иран отхвърли резолюцията на МААЕ и настоя, че Техеран си сътрудничи с органа.

"Докато Иран има най-високо ниво на сътрудничество с МААЕ, издаването на резолюция е напълно неконструктивна и разочароваща стъпка", заяви говорителят на външното министерство Абас Мусави в изявлението, цитирано от Ройтерс.

МААЕ пусна доклад по-рано този месец, в който изрази сериозна загриженост, че Иран блокира инспекциите в два обекта, където може да е имало минала ядрена дейност.

МААЕ от месеци притиска Техеран за информация относно вида дейности, които се извършват в необект на място, където са намерени урановите частици.

Иран миналата седмица изрази разочарование от доклада на МААЕ и заяви, че е готов да разреши всякакви проблеми с ядрената служба на ООН.

Е3 обаче не подкрепиха призива на САЩ за санкции срещу Иран. 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнооого

    8 3 Отговор
    Истина има в заглавието.
  • 2 Грешка в заглавието ,по скоро на онзи

    1 0 Отговор
    Папур писанията от туит.Работят заедно !!!
  • 3 Ротшилд

    3 2 Отговор
    Даааа
  • 4 Антимилиционер

    11 3 Отговор
    Раята в западните кен ефи от 200 г е под робството на еврейски нпо-тата.
    Защото 98% са невменяеми.
  • 5 Обективност

    6 3 Отговор
    Reuters на Ротшилдите е като Работническо Дело от 1988 г.
  • 6 Антимилиционер

    8 2 Отговор
    Някой от бавноразвиващата рая(98-те % бозайници) запитвали ли са се защо банките на запад нямат реален собственик? Как е възможно?

    Коментиран от #8

  • 7 no name no face no number

    5 3 Отговор
    Хехехе персите откриха топлата вода :))) чааак сега
  • 8 123

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Антимилиционер":

    Банките след 1945 изведнъж стават публична собстенност в която няма собственник с име.Всеобщо известно е че когато Хитлер взема власта в Германия през 1933 германците са умирали от глад и болести по улицата,през 1932 г безработицата в германия е 30%, един долар през 1918 г струва 8.90 марки, през 1923 1 долар струва 4.2 трилиона марки.95% от Германия е собственност на Еврейски бизнесмени и това се вижда в търговските регистри. След войната няма никъде да намериш еврейско име като собственник на банка, ако има не звучи еврейско а в зависимост от страната е прието стандартно за страната име.