20 Юни, 2020 12:16 1 282 0

Тайван стартира нова онлайн инициатива с фокус върху превенция на епидемиите

  • тайван-
  • тайвански анти-covid-19 павилион-
  • инициатива-
  • платформа-
  • дигитална платформа-
  • covid-19-
  • превенция-
  • обмяна на опит

Тайвански анти-Covid-19 павилион има за цел да помогне на международната общност за преодоляване на кризата от Covid-19

Стратегиите за превенция на епидемиите, използвани в различни страни, се превърнаха във водещ международен въпрос. Тайван получи международно признание и похвала за бързата реакция и адекватни мерки. В тази връзка Съветът за развитие на външната търговия на Тайван (TAITRA) стартира нова онлайн инициатива – „Тайвански анти-Covid-19 павилион“. Тя съчетава работата на експерти от различни области, включително повече от 20 медицински институции и 2000 компании, фокусирани върху медицински изделия за превенция на епидемиите. Всички те се ангажираха да споделят информация за епидемиите чрез специално разработени дигитални медицински платформи.

Според председателя на TAITRA Джеймс Хуанг, опитът на Тайван, придобит по време на  епидемията на SARS, в комбинация със стабилната здравна система и високата осведоменост, са факторите, благодарение на които страната успя да предприеме навременни мерки за преодоляване на кризата. Хуанг подчерта, че все още много страни водят битка с пандемията и новата инициатива би била от огромна полза за тях. „Тайванският анти-Covid-19 павилион“ интегрира местните ресурси за превенция, играе ролята на платформа за споделяне на опита на Тайван и съответства на търсенето и предлагането на медицински технологии и устройства.

TAITRA вярва, че светът навлиза в постепидемичен етап. В бъдеще осведомеността за политиките и добрите практики за превенция на епидемиите ще трябва непрекъснато да се повишава. Ето защо в новата дигитална платформа са създадени редица подрубрики, които имат за цел именно обмяна на опит с учени и експерти в различни области.

Същевременно, за да се преодолеят ограниченията от липсата на физическо взаимодействие, Павилионът разполага с цифрови канали, които улесняват процеса на договаряне на поръчки.

Според статистическите данни до края на месец май са проведени 12 уебинара с участието на над 13 000 души медицински персонал. Един от тях бе курсът за профилактика на епидемиите, по време на който медици от Националната университетска болница Cheng Kung споделиха тайванския опит с 9000 доктори от Индия и представиха ползите на тайванската здравна система.

„Тайванският анти-Covid-19 павилион“ на TAITRA е дигитална платформа, която има за цел да помогне на световната общност да преодолее кризата, причинена от коронавирус. Той разполага с ценни ресурси и предоставя редица възможности – знания, натрупани от експерти в областта на общественото здраве, информация за подходи за превенция на епидемиите в Тайван, дистанционно обучение, обмен на опит и т.н.

Към този момент TAITRA вече е споделила информация за превенция на епидемиите с много държави, сред които Мианмар, Индия, Тайланд, Перу, Колумбия и Мексико, като се ангажира да продължава да работи с местните индустрии, медицински институции, обществени сдружения и асоциации и правителствени агенции за усъвършенстване на информационния поток. Чрез своята нова инициатива Тайван се стреми да отговори на нуждите на международната общност в борбата с Covid-19.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА