20 Юни, 2020 14:47 1 830 3

Европа и САЩ в преговори за преструктуриране СЗО

  • тайван-
  • китай-
  • сзо-
  • covid-19-
  • реформи

Световната здравна организация е изправена пред сериозно предизвикателство заради близките отношения с Пекин

Европейски държави работят съвместно със САЩ по въпросите, свързани със Световната здравна организация и обвиненията срещу нея за неефективния и незадоволителен отговор на пандемията от Covid-19, причинен от топлите отношения на организацията с комунистически Китай.

Германия, Франция, Великобритания и Италия са основните участници в продължаващите дискусии със САЩ за провеждане на реформи в СЗО. Целта е да се гарантира независимостта на организацията.

Освобождаването на СЗО от влияние на отделни страни може да се постигне чрез промяна в механизмите за финансиране и по-конкретно чрез дългосрочно финансиране. Към момента организацията разпределя двугодишен бюджет и необходимостта от набиране на средства от страни-дарители в момент на здравна криза расте. Това на свой ред може да подкопае нейната независимост.

Припомняме, че миналия месец президентът на САЩ Доналд Тръмп постави ултиматум пред СЗО – да проведе необходимите реформи или в противен случай страната ще прекрати отношенията си с нея и ще спре финансирането ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юсуффф

    8 2 Отговор
    ЗАКРИВАНЕ,ДРУГОТО Е ПРАХ В ОЧИТЕ.ЯСНО Е,ЧЕ ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ С ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ ЧЛЕНКИ ОБСЛУЖВА ЕДИНСТВЕНО ИНТЕРЕСА НА НЯКОИ ТЪМНИ СИЛИ КАТО ГЕЙТС И ФАРМА КОМПАНИИТЕ.

    Коментиран от #3

  • 2 Сандо

    2 1 Отговор
    Поканете и Китай на тия разговори,щом той я командва,и се разберете.Какви са тия конспирации зад гърбовете на другите държави?Или ще правите подобие на УАДА,СПЧ и куп други слугински,демократични институции.
  • 3 на теб каква ти е идеята

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Юсуффф":

    Бе чоджум ,да подпомогнат мисюлманските държави ли? Да има после повече кам....дзита ?