Last news in Fakti

21 Юни, 2020 16:10 31 143 146

Руските наемници в Либия оставят кървава диря

  • либия-
  • русия-
  • вагнер-
  • наемници-
  • война

Отдавна е доказано, че от 2016 г. руските военни и наемници на частната военна компания "Вагнер" участват в гражданската война в Либия, започнала през 2011 г.

Руските наемници в Либия оставят кървава диря - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Отдавна е доказано, че от 2016 г. руските военни и наемници на частната военна компания "Вагнер" участват в гражданската война в Либия, започнала през 2011 г. Въпреки че Москва официално отхвърли твърденията за нейното участие, има достатъчно доказателства за това, че руски военни активно воюват на либийска земя, пише democratic-europe.eu.

Руските наемници бележат участието си в тази гражданска война с актове на изтезания, вандализъм и кървава следа от трупове, които са оставили след себе си.

След последното оттегляне на силите на Хафтар, заедно с руските наемници в района на Търхуна, в градските болници бяха открити много трупове  (включително тела на жени и деца), контейнери, където затворници са изгаряни живи, кладенци с костите на екзекутирани пленници и най-малко осем пресни масови гроба. Предварителните доклади твърдят, че там са били погребани десетки живи хора. Остава трудна задача да открием точния брой тела, хвърлени в тези масови гробове. Само на едно място, например, бяха ексхумирани поне две дузини силно разложени тела, които могат да бъдат от цели семейства.

Наблюдателите на мисията на ООН в Либия заявиха, че приветстват решението на либийския ръководител на правосъдието за създаване на разследваща комисия и призоваха нейните членове да започнат работа възможно най-скоро за проучване на местата на масови гробове, идентифициране на жертви, установяване на причина за смъртта и предаване телата на семействата им.

От своя страна генералният секретар на ООН Антонио Гутереш изрази шока си от констатираното и поиска задълбочено разследване и преследване на отговорните лица.

Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел заяви, че ЕС е загрижен след откриването на масовите гробове в района на Търхуна и призова властите да накажат отговорните за кланетата.

Италия, която е пряко засегната от ситуацията в Либия поради географски фактори и главно заради бежанските потоци, отделно призова за независимо и прозрачно разследване за идентифициране и наказание на извършителите. Италианската дипломация определи откриването на масови гробове като „ужасяващо събитие“.

Що се отнася до инструментите, използвани от руските военни и военнослужещите от ПМС Вагнер, вече нищо не е изненадващо след нахлуването им в Сирия, където те участват в гражданската война на страната на Башар ал Асад, подкрепяйки неговия авторитарен режим.

Цивилизованият свят също помни добре неотдавнашните събития в Сирия, включително безразборните ракетни атаки с широк ефект от руската Каспийска флотилия, водещи до големи цивилни жертви; варелните бомбардировки от руските военновъздушни сили, които не щадиха дори жилищни квартали, училища и болници; многократната употреба (заедно с войските на Асад) на химическо оръжие; екзекуции на местни дисиденти, както и изтезания и убийства на военнослужещи.

Междувременно източник в една от европейските разузнавателни служби, който е тясно фокусиран върху развитието на събитията Либия,  даде оценка за генерал Кочетков, който е начело на руския контингент в Либия (със седалище в Ел-Мерж). Според източника "неговото общо невежество, преувеличена самооценка, лоша професионална подготовка и съмнителни морални качества ясно се отразяват в действията на неговите подчинени спрямо местното население".

Според същия източник, Кочетков е известен с това, че се хвали с илюзорното си превъзходство в комуникацията с военнослужещите, които командва, демонстрирайки своето пренебрежение и презрение към подчинените.

Ограничен като общи познания и неграмотен във военното изкуство, руският генерал прибягва до обиди и унижение на хората около него, докато обичайният му език бил пълен с вулгаризми.

В резултат руските войски, разположени в Либия, оценяват Кочетков като невежа и нарцистична личност, пълна с комплекси, която изгражда кариера на база лична лоялност към командването, а не на професионални умения.

В тази връзка нито кадровите офицери, нито наемниците проявяват уважение към своя началник и неговите пагубни оперативни планове.

В същото време източникът отбелязва, че руските бойци, дошли в Либия с надеждата да спечелят пари, вместо да следват невежите заповеди на началника си, прибягват до грабежи и грабежи и отвличания за откуп.

Ако се окажело, че пленниците им нямали пари или ценности за да откупят свободата си, руснаците ги изтезавали с наслада.

Въпреки факта, че военните действия неизбежно водят до жертви, участието на руски военни и наемници (в Либия, Сирия, Конго и Судан) неизменно е белязано с изтезания, сплашвания и шокиращи актове на насилие (разчленяване на тела, чупене на гръбнаци, изкормване, слагане на гранати в слабините на жертвата, смачкване на кости с чук, изгаряне на живи хора и т.н.).


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 124 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Behemoth

    240 46 Отговор
    Ехааааааааааа........а не си ли готвят човешко месо?

    Коментиран от #5

  • 3 Тодор

    281 84 Отговор
    Писани са чисти глупости ! Остана да пишат,че руснаците са яли и хора !

    Коментиран от #19, #37, #67

  • 4 Хъш

    250 62 Отговор
    Голи обвинения хвърлени на на вятъра. В Либия има от цял свят главорези но само руски могат да са извършителите, ясно. Но само САЩ с избили стотци хиляди цивилни жени и деца с ядрено оръжие, два пъти. Още след първата бомба Япония капитолира. Втората е просто ненужна но кръволоците искат кръв.
  • 5 Бачо Киро

    226 48 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Тоя бастуняк, дето е писал статията, си мисли, че след като Блакуотър се казва Академи примерно, само Вагнер се занимава с подобни простотии. За зарина в Сирия и болниците няма и да почвам... Лекари без граници не помня да се оплакваха от руснаци, а от американски бомби, хем при регистрирани координати... Абе там, да си дрънкат джурналята... Заплати трябва да вземат все пак...
  • 6 Кнаус 485

    161 37 Отговор
    Прав си, пропуснали са да напишат, че вечер си лягат с пеленачета....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 0808

    178 36 Отговор
    ... те, миротворците от Black Water идват от фащ с маслинени клонки..
    г-н Стайков, ако можех бих ви писал 1 милион минуса за глупостите, които пишете..

    Коментиран от #14

  • 9 осведомен

    99 26 Отговор

    До коментар #1 от "Сесесере":

    Образец на ФЕЙК и обида за читателите ви рецептата ви за генератор на кликове е по проста от боб чорба-руски наемници частна компания и Москва за американските Вашингтон ли ги е пратил
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ооо

    94 23 Отговор
    Хей ,ха ха ха пропагандни смешковци :)))))
    Египет ще върши работата на Вагнер в Либия ,затова се Разбраха Русия и Египет !!!! Защо руснаци да се бият пак като може Египет да свърши работата която в интерес и на двете държави ....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 qwerty

    94 22 Отговор
    те американците като “освободят” дадена област и имат в частта си и нотариус със звание полковник и започват да раздават зелени карти на всики, но за Гуантанамо 😂
  • 14 Дедо Муньо

    126 27 Отговор

    До коментар #8 от "0808":

    Автора вероятно е на хонорар при Евро- атлантическият сбироток от предатели и мошеници! Само такива могат да налеят толкова много!
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    32 69 Отговор
    тия са убийци терористи
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 щурмгевер

    38 61 Отговор
    Де да беше само в Либия!
  • 18 бай Киро

    117 22 Отговор
    Аз защо си мисля, че едни други изроди вкараха просперираща Либия в гражданска война.И те със сигорност не бяха руснаци. Нещо за едни бомбардировки да си спомня някой банту-сволоч? И за активната подкрепа оказана от мизерна Бългаеия на еврейските господари.Същите негодяй убили Кадафи и оказали подкрепа на отявлени главорези и ислямисти.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 С400 провал

    43 119 Отговор
    русия е най-вредната държава на света която произвежда само терористи !

    Коментиран от #34, #70

  • 22 Само Локо

    12 4 Отговор
    То едни и същи плащат на всички
  • 23 Историк

    39 87 Отговор
    Империята на злото шета по света. Червената армия била "освободителка"....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Алексей Сергеев

    35 73 Отговор
    Не само в Либия има специални руски части. Амбициите на Путин са по-големи от неговия ръст..И на други места по света: Сирия, Венецуела, Куба, Либия Конго, Судан, Крим, Донската област

    Коментиран от #126

  • 26 цирк

    77 16 Отговор
    А американските какво оставят......?!А френските?!
  • 27 факт

    97 20 Отговор
    Вия по добре припомнете кой докара Либия до тази катастрофа,и това не беше Русия а западната банда.
  • 28 хахаха

    65 19 Отговор
    Владимир Анатольевич Кочетков в 2013 году назначен на должность заместителя командующего ВДВ по воздушно-десантной подготовке. Та след като е назначен за заместник-командващ въздушно-десантните части, от какъв зор ще е в някаква си частна армия? По-големи глупости не бях чел отдавна...
  • 29 СССРБарета

    79 15 Отговор
    старите изтъркани пропагандни клишета които ги помним още от масовите гробове които уж направили югославянската армия, същите клишета бяха използвани и за войната в Ирак срещу Саддам Хюсеин както и опит да използват клишетата в Сирия където заснето с брашно опитаха да излъжат света за масово избиване уж на населението на Сирия от Башар Асад с брашно което беше представено за хор! няма да коментираме за масовите избивания на афганистански племена от американската армия които дори ги дадоха по National Geographic!

    Коментиран от #36

  • 30 Tутанкамон

    26 83 Отговор
    Откъдето минат руснаците само трупове и масови гробове...

    Коментиран от #56

  • 31 Охо Бохо

    72 18 Отговор
    Американските военни и наемници оатавят зад себе се "цветя и рози". С тяхната "хуманност" нокой не може да се сравнява
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 вредител

    69 16 Отговор

    До коментар #21 от "С400 провал":

    То се видя коя държава е най вредната! Тия протестъри в сащ -50% от тях се занимават само с грабежи и другите 50 сигурно даже не знаят за кво протестират. На тия идиалогията им е ---МАТЕРИАЛИЗЪМ !! Всичко се купува и продава,другото не ги интересува.Не ти ща такава демокрация. При руснаците поне има малко човещинка,а онез само кинти има са в главата. Ако не вярваш,седни на една софра с с некой американец изчакай го да пийне малко и после слушай и се наслаждавай ;)
  • 35 Хасан

    23 51 Отговор
    Да сё отвори Южен фронт ,да се сгащят руските наемници и да се избият като кучета ...оня ден даваха как беше заклан като куче руски войник от Грозни който изнасилил и убил непълнолетно чеченско момиче ..излял от затвора и след 8 г го заклаха

    Коментиран от #57

  • 36 Хасан

    17 53 Отговор

    До коментар #29 от "СССРБарета":

    Ами виж в нета Алепо след руски бомбардировки
  • 37 Тодоре

    18 49 Отговор

    До коментар #3 от "Тодор":

    Искаш ли линк?да видиш зверствата и на вагнер в Либия и Сирия

    Коментиран от #80

  • 38 Гого

    55 16 Отговор
    Интересно защо се пише само за руските наемници. Защо някак много удобно се забравя за наемниците на ЦРУ, които както е доказала историята от многобройните незаконни вмешателства на САЩ са много по жестоки и в някои страни се стига до геноцид. Но какво може да се очаква от нашите журналисти (на 111 място по свобода на словото). Може Борисов и да е прав ако тях визира като мисирки и тулупи. Слугинските медии никога не са били уважавани.
  • 39 синия патлажан

    48 12 Отговор
    Стайков с химерата химическо оръжие направо уби лъва с прашка .Не изглеждаш на наивен човек за да вярваш на скалъпените скечове на белите каски , при положение че след филмчетата някои от децата си признаха че са ги карали да реват когато ги заливаха с вода .... цирк .
  • 40 Браво

    18 49 Отговор
    Абсолютно всичко е вярно,писаното в статията за Либия и Сирия.Анатоли Стайков сега наистина те поздравявам,иначе досега,каквото беше писал против Турция не бяха истините,обаче този път точно в десятката

    Коментиран от #58

  • 41 рада дълбоката

    54 14 Отговор
    Интересно а как убиха Кадафи ?! Цивилизовано нали !? И не забравяйте , при Кадафи имаше държава (въпреки неприятния случай с българските лекари в Либия ) с много добър стандарт на живот . Какво има сега ?!

    Коментиран от #43

  • 42 Кога и къде

    19 4 Отговор
    Нали избягаха панически, като зайци?
  • 43 Хасан

    27 14 Отговор

    До коментар #41 от "рада дълбоката":

    Българските мед.сестри си бяха виновни ,просто френската медия умело използва случая за да създаде обшествено недоволство ...ние се хванахме и загубихме пазари и пари а Франция си присвои авоарите на Либия скътани в френски и белгийски банки
  • 44 Karosel

    25 11 Отговор
    Остана да пишат,че руснаците са яли и хора !

    Доказано е че в Русия са най - много чевекоядците на глава от населението!
  • 45 Иван

    20 7 Отговор
    Горките чеченци,татари,турци и укро-фашистки наемници,не е трябвало да умират така.
  • 46 Karosel

    14 39 Отговор
    Гледах клип в тубата в който руски наемници разстрелват сирийски деца. Едно от децата все още мърдаше и един го посочи на стрелеца. В друг случай за стреляха напълно беззащитен младеж, бяха 5-6 предърсваха срутена къща, а то се беше притаило в една от стаите. Е убиха го.

    Коментиран от #49, #74, #110

  • 47 БОЙ БОЙ БОЙ

    11 13 Отговор
    А РОЗИ ЛИ ТРЯБВА ДА ОСТАВЯ .............НА ВОЙНА Е ТАКА ,..ЗА КОЙТО ГО НЕ ЗНАЕ !!!!!

    Коментиран от #50, #55

  • 48 Иван

    12 6 Отговор
    Като глава на голямо раэширено семейство,Осама Бин Ладен колко индентифицирани тела ще получи?

    Коментиран от #140

  • 49 Иван

    16 5 Отговор

    До коментар #46 от "Karosel":

    Арабски ли говореше или чеченски?
  • 50 Karosel

    20 29 Отговор

    До коментар #47 от "БОЙ БОЙ БОЙ":

    Браво много хубаво говориш! Един здравомислещ човек никога не ще иска терор. Само вие ватниците искате и после го обявявате за неизбежна война! Чий живот са застрашили тези сирийски дечица, че се наложило толкова зверски да бъдат убити? Това се вика "етническо прочистване" и е едно от най - мръсните неща.

    Коментиран от #59

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Иван

    16 11 Отговор
    Американските сатанисти в Бохемиан Гроув иэгарят живи малки момчета.

    Коментиран от #129

  • 53 Търсене на виновен

    20 7 Отговор
    Откриха масов гроб и преди да е приключило разседването то посочват виновник. Нали и Франция подкрепя Хафтар ислямиста? Медийна пропаганда да се отклони вниманино от Франция. Спомнете си пакета "мобилност"?

    Коментиран от #60

  • 54 Karosel

    11 16 Отговор
    А РОЗИ ЛИ ТРЯБВА ДА ОСТАВЯ .............НА ВОЙНА Е ТАКА ,..ЗА КОЙТО ГО НЕ ЗНАЕ


    Кои са воюващите сили? Едната е Русия, а другата? Тези деца - терористи ли са? Ти знаеш най - добре, виждам, че си и сериозно образован!

    Коментиран от #68

  • 55 Сбърканяк

    9 6 Отговор

    До коментар #47 от "БОЙ БОЙ БОЙ":

    Такива като теб са военопрестъпници.

    Коментиран от #64

  • 56 Иван

    10 4 Отговор

    До коментар #30 от "Tутанкамон":

    Да минат преэ Англия и Холандия!
  • 57 Иван

    13 7 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    Главния масон на ООН Гутериш покрусен ли е?
  • 58 Иван

    3 4 Отговор

    До коментар #40 от "Браво":

    В НЕГОВАТА ДЕСЯТКА ЛИ?
  • 59 Иван

    6 5 Отговор

    До коментар #50 от "Karosel":

    Не е чиста работа като събиране на деца эа еничари
  • 60 Разликата е че

    5 11 Отговор

    До коментар #53 от "Търсене на виновен":

    Франция подкрепя с оръжия,а руснака има войници там

    Коментиран от #61, #71, #75

  • 61 Иван

    21 13 Отговор

    До коментар #60 от "Разликата е че":

    Щом руснака има войници там,эначи Ердоган ще гледа Либия преэ крив макарон.

    Коментиран от #69, #76, #77

  • 62 Кико

    12 15 Отговор
    А гората КАТИН!!!

    Коментиран от #63, #65

  • 63 Иван

    11 5 Отговор

    До коментар #62 от "Кико":

    Эагуба на про-английска панска хохъл.
  • 64 Кико

    2 3 Отговор

    До коментар #55 от "Сбърканяк":

    Не тулупи!
  • 65 Иван

    2 3 Отговор

    До коментар #62 от "Кико":

    А Войтила?
  • 66 Митьо

    24 16 Отговор
    Глупости на тракалета, квадрати и кубици. Във войната може да участват руски наемници, може и германски, френски, английски и всякакви други да участват, но вече са само наемници от едната или другата страна - според схващанията си и платежоспособността на "работодателя"! За разправа с мирното арабско население не мога да говоря, тъй като не съм очевидец, но мога да говоря за едни "мирни", "демократични" бомби, дето преди двадесетина години рушаха и убиваха в съседна Сърбия, а и не само там.
  • 67 Дидо

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "Тодор":

    Яли са и в България след 1944
  • 68 Дидо

    7 4 Отговор

    До коментар #54 от "Karosel":

    Ти си болен определено
  • 69 Закъснял си

    1 3 Отговор

    До коментар #61 от "Иван":

    Те се разбраха, ако искъш да да знаеш как почети.

    Коментиран от #72

  • 70 Някой си

    6 4 Отговор

    До коментар #21 от "С400 провал":

    Доста "мухи" си лапал и то все едри и черни.
  • 71 Наемници

    2 4 Отговор

    До коментар #60 от "Разликата е че":

    Не редовна войска. Може да има и българи. И ако Франция не им даваше оръжие нали нещата нямаше да бъдат така, може и не само оръжие те имат сондажи знаеш ли какво правят франсетата.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Бих ти подарил резака си

    1 2 Отговор

    До коментар #72 от "Иван":

    За успокояване но си неблагонадежден, много диверсанти.
  • 74 Някой си

    7 4 Отговор

    До коментар #46 от "Karosel":

    В тубата има доста едри "мухи"и като ти чета писането, оставам с убеждението че, ти ги ЛАПАШ охотно.
  • 75 Тъп калпак

    4 8 Отговор

    До коментар #60 от "Разликата е че":

    Те са наемници, криминали, фесове, калпаци. Каква Руска войска, да не е от бялата черта?
  • 76 Калпака толкова знае това пише

    4 6 Отговор

    До коментар #61 от "Иван":

    Каква Руска войска? Наемници, кримита. Калпаци, фесове всякакви с крими минало. Спи с белите линии

    Коментиран от #81

  • 77 Калпака толкова знае това пише

    3 6 Отговор

    До коментар #61 от "Иван":

    Каква Руска войска? Наемници, кримита. Калпаци, фесове всякакви с крими минало. Спи с белите линии

    Коментиран от #79

  • 78 Антикомунист

    15 13 Отговор
    Преди известно време имаше видео от руска медия да се сезира руската прокуратура какво правят тези изверги с пленниците си в Сирия.Изродите от клипа са идентифицирани. Срамувам се че съм представител на човешкият вид.Размазаха човек с чукове ,отрязаха му главата и го запалиха сред дивашки смях.А уж руснаците били цивилизовани и хуманисти.Съжалявам че го гледах.Такова падение на "хора".

    Коментиран от #91

  • 79 Хаха

    6 9 Отговор

    До коментар #77 от "Калпака толкова знае това пише":

    Брейй че много яко нападате бре,е верно наемни войници,е тогава какъв чеп търсят там панцирите а? Хвани руснака,удри го у французина,после мини у хастара хахаха
  • 80 хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Тодоре":

    дай линк де... :)))

    Коментиран от #82, #83

  • 81 Ахмак

    7 9 Отговор

    До коментар #76 от "Калпака толкова знае това пише":

    Всекви наемници,па отива руския самолет да ги спасява и да ги прибира,разправяй ги теа на баба си и не ми се прави на теменужка като Путин
  • 82 Страх ме е

    5 13 Отговор

    До коментар #80 от "хахаха":

    Да не ти стане лошо,аз едвам го изгледах до половината видео,първо с голям токмак му чупят краката и ръцете,режат му главата и играят мач,просто ще повърнеш докато го гледаш

    Коментиран от #84, #87

  • 83 Просто

    4 4 Отговор

    До коментар #80 от "хахаха":

    Такова варварство не бях виждал досега

    Коментиран от #86

  • 84 хахаха

    11 8 Отговор

    До коментар #82 от "Страх ме е":

    знаем го този клип...така и не се доказа какви са тия на видеото...може да са всякакви, украинци например...

    Коментиран от #88

  • 85 Ха ха ха

    5 7 Отговор
    Пък Блекуотър садят цветя разбираш ли ги хи
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 хахаха

    16 5 Отговор

    До коментар #82 от "Страх ме е":

    а гледа ли клипа как убиха Кадафи? как се кефеше Килъри? УАУ, утепахме го...да та е.а у светеца и теб...
  • 88 Да бе да

    9 14 Отговор

    До коментар #84 от "хахаха":

    На руски говорят,и от вагнеровците е публикувано видеото,ти сега сигурно ще кажеш и украинеца говори руски,аз предварително да ти отговоря,мен не ме интересува украинец ли е руснак ли е,важното е че са вагнеровци и е извръщение,това което правят

    Коментиран от #89

  • 89 хахаха

    7 3 Отговор

    До коментар #88 от "Да бе да":

    изврЪщение е, че ти позволяват да пишеш...Върни се в първи клас, не си си написал домашното...

    Коментиран от #92

  • 90 въпросче

    8 5 Отговор
    а че що на снимката са бойци на ПНС? Нали ВСИЧКИѝ знаят за зверствата на вагнеровци, поне една снимчица от масовия гроб нема ли? :)))

    Коментиран от #95

  • 91 Някой си

    12 6 Отговор

    До коментар #78 от "Антикомунист":

    Ако видеото е като на Белите каски, ясно,коя Руска медия не е ясно,така че разправяй ги на децата тия измишльотини.Между другото, често си в този сайт,колко ти плащат,антикомунисте,за да разпространяваш неверни и не доказани данни.

    Коментиран от #98

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 транс галактически мутанти

    6 10 Отговор
    Тоя генерал Кочетков ще е следващия министър на отбраната . С Путин за гъби и на лов -там военна грамотност не се изисква
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Защо питаш

    2 6 Отговор

    До коментар #90 от "въпросче":

    Влез в интернет е пълно със снимки,а и видео даже
  • 96 Мурзилажа под строй

    7 9 Отговор
    На амбразурата!!!!! Веднага!!!!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Кой68

    7 6 Отговор
    Защо да вярвам на "независими" експерти/организации финансирани явно или не от САЩ..Да руснаците не са цвете и са цинични,но и американците със техните съюзници са на същото ниво.Та който е по-силна пропагандата той печели за сега...
  • 101 хубавец

    15 5 Отговор
    Неприлично евтина пропаганда!

    Коментиран от #102

  • 102 Да да

    5 9 Отговор

    До коментар #101 от "хубавец":

    И снимките и видеата са пропаганда,на такива като теб да покажат бялото ще кажете,че е черно.абсолютно точна и вярна статия.знам,истината боли

    Коментиран от #103

  • 103 Снимките

    6 2 Отговор

    До коментар #102 от "Да да":

    и видеата не са пропаганда а са евтини фейкове за да заблуждават такива като теб.Относно "истината",погледни плюсовете и минусите в коментарите на тази тема и ще разбереш къде е Тя.

    Коментиран от #105

  • 104 Kcaniba

    4 5 Отговор
    Фейк нююз.
    Тотбива евтини кьорфишеци, ма тук се оляхте!!!
    Новичлкп звщо не пуснаха, тези главорези от Вагнер, на милиони бедни деца!?!!
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Георгиева

    7 10 Отговор
    Вярно е. Вагнер е бил евреин. Не е случайно, че отрядът е строгосекретен и се нарича Вагнер. Описаните методите на убийства и изтезания кореспондират със същите при управлението на мизантропът Ленин, който е същият психопат. Типично за религиозни фанатици и психопати, такива са евр-еите с цио-нис-тка идеология. Вярвам, че статията е напълно достоверна.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Някой си

    2 3 Отговор

    До коментар #105 от "Хаха":

    Не се засягай бе колега,волно или неволно ти ги виждаш минусите,май си прав че истината боли.
  • 109 Иван

    3 6 Отговор
    Американците да слагат памперс....
  • 110 Стуци

    8 5 Отговор

    До коментар #46 от "Karosel":

    Кедеги видя тези деца. Фантазьор.
  • 111 Dr.mengele

    7 12 Отговор
    Много долна и лъжлива пропаганда.Такива неща могат и вършат единствено джихадистите и главорезите на ердоган

    Коментиран от #122, #125

  • 112 Стуци

    4 4 Отговор
    Кедеги видя тези деца. Фантазьор.

    Коментиран от #114

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 делия

    9 5 Отговор

    До коментар #112 от "Стуци":

    Американците запалиха Арабската пролет и наводниха Европа с бежанци !
  • 115 Факт

    2 2 Отговор
    На война какво се прави!?

    Коментиран от #120

  • 116 ЗДРАВСТВУЙТЕ БРАТУШКИ

    8 5 Отговор
    СЛЕД ЛИБИЯ ДА МИНАТ КАДЕ БЪЛГАРИЯ ЧЕ СЕ Е НАПЪЛНИЛО С ПРЕДАТЕЛИ
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Какво

    1 3 Отговор

    До коментар #115 от "Факт":

    Има обявена война ли?май не правиш разлика
  • 121 az #Победа75

    8 8 Отговор
    Хахахахахахах! Това се вписва в антируската митология. Помните ли как ни разказваха, че Путин закусва с украински бебета??? :))
  • 122 Смешник

    5 4 Отговор

    До коментар #111 от "Dr.mengele":

    Кои са главорезите на Ердоган?
  • 123 Ганю

    9 10 Отговор
    лолитиката на Русия още от времето на Петър 1 до ден днешен е една и съща нападай и завладявай територии онаселявай ги с заточеници затворници престъпници и ги обявявай за руска територия местните се тероризират или избиват
  • 124 Спиро

    6 6 Отговор
    Има кървава диря в кенефа след анадоли стайкофф. Кръв ходи стане ли дума за руснаци...
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Марков

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "Алексей Сергеев":

    В другите страни са Американците.Същите по професия, Убиици.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 ела

    7 5 Отговор
    Браво на автора на статията ; " Публикувано във факти.бг: Руските наемници в Либия оставят кървава диря" Либия бе унищожена като държава от "цивилизования Запад". Когато покойният М. Кадафи бе казал" Вие Европейците сте пълни идиоти ние спираме хиляди бежанци и терористи които искат да отидат в Европа а вие искате да разрушите тая стена и след 50 години Европа е мюсюлманска страна без един изстрел"Колко е бил прав. В момента в Либия има хиляди .терористи,отделни групи служещи в интересите на отделни страни и военни подразделения на Либия .Няма никакви доказателства,няма никакви факти само твърдение"Щом автора на статията мисли така,значи е вярно" Американският манталитет и начин на мислене тяхната правова система така работи от години."Защото ние мислим така" значи е вярно.
  • 129 A...

    4 3 Отговор

    До коментар #52 от "Иван":

    Къде са руските сатанисти в играта или те са добри,щот са руски?!
    На путин майчицата не е ли хазарка?!

    Коментиран от #143

  • 130 Гост

    7 6 Отговор
    Платена статия. Нека я наречем поръчкова "творческа" статия

    Коментиран от #131

  • 131 Да бе да

    5 7 Отговор

    До коментар #130 от "Гост":

    За вас всичко е платено,истината боли.та какво не ти хареса в статията?абсолютно всичко е вярно,аз даже се учудих как Стайков е публикувал истините,той по принцип публикува негативни и неверни новини против Турция
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Съдията Дред

    6 3 Отговор
    То ихтамнетите не са цвете за мирисане, но описаното по скоро говори за нещо сторено от крайните ислямисти.
  • 134 Мордор

    8 3 Отговор
    Колелото се върти и няма нищо ново под слънцето. Преди стотици години когато кръстоносците от Западна Европа превземаха земите на арабите с огън и меч така сега арабите превземат земите на същите кръстоносци без оръжие. Както съществуваше желязната завеса така стана дантелена и всичко вече е на показ. И в бившите соц. страни така и в лелеяния капитализъм на Запада. Фактически разделението е на бедни и богати, но богатите всячески се мъчат да разделят народи, племена, семейства и всичко само и само да стават по-богати и по-богати. А бедните да се избиват едни на други.

    Коментиран от #142

  • 135 тиква

    9 7 Отговор
    Руските оръжия са гадни и жестоки , а американските са хуманни и демократични ! Така ли излиза ?
  • 136 Путин

    6 5 Отговор
    Те така Хитлер е плашил простите дойчовци с руснаците че племената от сибир ядат живи хора .
  • 137 нАКа 47

    6 6 Отговор
    Знаем какви ги вършеше редовната армия в Чечня, та какво остава за наемници. Нищо ново.
  • 138 ОСВЕДОМЕН

    0 1 Отговор
    толката и филиппчо са братчеди , навремето в една болница се лекуваха.Знам щото сме селски.
  • 139 Вилмерс

    6 3 Отговор
    Ако още веднъж видя публикувана статия на Анатоли Стайков във Факти, просто ще блокирам показването на тази медия в потока на Google News... през цялото време се опитвам да филтрирам някакви по-сериозни медии на български и подобни гротески буквално опетняват целия журналистически бранш
  • 140 Йонко - понко

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Иван":

    Ваня, на твоята клавиатурка има и буквата ,,З", буквичката ,,обратно Е" не фигурира в нашата аЗбука.
  • 141 Туркофил

    2 1 Отговор
    Браво на руснаците така трябва да се отнасят с всички там писна ми от имигранти от Африка
  • 142 самуил

    1 0 Отговор

    До коментар #134 от "Мордор":

    Няма никакво колело. Господ си знае работата
  • 143 самуил

    3 0 Отговор

    До коментар #129 от "A...":

    Путин е от Чипровски бежанци. Не е хазарски евреин както внушаваш. Затова ББ му дари каракачанско куче.
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Той

    3 1 Отговор
    Колко сребърни долара платиха на автора на тоя идиотски пасквил?