21 Юни, 2020 19:19 2 424 4

Педро Санчес: Вирусът може да се върне и да се изправим пред втора вълна на зараза

  • испания-
  • пандемия-
  • ковид-19-
  • карантина-
  • педро санчес

Испанският премиер призова народа да продължи да се пази в навечерието на отмяната на режима на повишена готовност, въведен заради коронавируса

Педро Санчес: Вирусът може да се върне и да се изправим пред втора вълна на зараза - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Испанският премиер Педро Санчес призова народа да продължи да се пази в навечерието на отмяната на режима на повишена готовност, въведен заради коронавируса, съобщава БТА.

"Вирусът може да се върне и бихме могли да се изправим пред втора вълна на зараза", каза в телевизионна реч Санчес, цитиран от ДПА. "Всички трябва да спазваме стриктно правилата за здраве и хигиена", подчерта той.

Испания, една от най-тежко засегнатите от пандемията страни, въведе в средата на март строга карантина, за да овладее разпространението на вируса, отнел живота на 28 000 нейни граждани. От полунощ карантината пада.

Мярката бе силно непопулярна, но Санчес твърди, че тя е предотвратила скок на смъртността до 450 000 души. Премиерът благодари на испанците за усилията им в този период, особено на здравните работници, полицаите и служителите на ключови позиции.

Той отдаде почит и на жените, съставляващи по-голямата част от работещите в здравеопазването и търговията на дребно, които останаха вкъщи, за да се грижат за децата и в някои случаи се сблъскаха с домашно насилие.

Санчес призова страната да се обедини, за да възстанови икономиката и не просто да я възстанови, а да работи за по-голяма устойчивост и дигитализация в бъдеще.

Той освен това защити плановете на ЕС за пакет за възстановяване от кризата, предизвикана от пандемията. Испанският премиер коментира, че уроците от миналото са научени и че "новата Европа" действа, водена от солидарност.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антиматериал

    5 1 Отговор
    Тия там в Испания не знаят ли, че "нема куронавирос"? Да питат българските експерти от социалните мрежи(т.нар. матреал).

    Коментиран от #2, #4

  • 2 бл.134 в Зап. парк

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антиматериал":

    Да, бързо ЕЦБ да отпечати и раздаде още едно 2000-3000 милиара .Ромите и китайците да бачкат.Ние ще се спасяваме ...па и ще си купи по още едно десето жилище .
  • 3 Доц Мангустов

    1 2 Отговор
    Голяма работа.... SARS2 не е опасна инфекция.
  • 4 Ами

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антиматериал":

    Откъде да знаят !????Областния на провинция Валенсия " излетя " от поста си щото си купил костюм с намаление!!!!!!!!А тук си пазаруват имоти с намаление и пак няма диря!!Продават се и националната икономика,и нац. сигурност, и концесии, продажби на държавна и военни имоти, изчезват евросредства и субсидии ,здравната каса всички я пълнят,а тя все празна, и виновни няма!!! Абе "прости" испанци!