22 Юни, 2020 20:00 1 722 4

Южна Корея: Разказът на Болтън за срещата между Тръмп и Ким е изопачен

  • джон болтън-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • мун дже ин

Мемоарната книга на Джон Болтън за работата му в Белия дом ще излезе утре, но медии вече разпространиха откъси от нея

Южна Корея: Разказът на Болтън за срещата между Тръмп и Ким е изопачен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Разказът на бившия съветник на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Болтън за обсъжданията между лидерите на САЩ, КНДР и Южна Корея, съдържащ се в новата му книга, е неточен и изопачен, заяви днес Южна Корея.

Мемоарната книга на Болтън за работата му в Белия дом ще излезе утре, но медии вече разпространиха откъси от нея, предадoха Ройтерс и БТА.

Болтън разказва за разговорите между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун, включително за провала на втората им среща във Виетнам. Болтън изтъква, че южнокорейският президент Мун Дже Ин, който иска подобряване на отношенията със Северна Корея, е създал нереалистични очаквания от срещата - както у Ким, така и у Тръмп.

Книгата не отразява точно фактите и по същество ги изопачава, заяви високопоставен южнокорейски служител в сферата на националната сигурност. Според него едностранното публикуване на разкази за подобни обсъждания създава опасен прецедент, нарушава основните принципи на дипломацията и може да навреди на бъдещи преговори.

Тръмп и Ким се срещнаха за първи път в Сингапур през юни 2018 г. и тази среща подхрани надеждите, че Северна Корея ще се откаже от ядрената си програма. Втората среща на двамата лидери във Виетнам в началото на миналата година се провали, след като Тръмп отхвърли предложението на Ким САЩ да отменят част от санкциите срещу Пхенян, а той в замяна да спре работата на най-големия ядрен обект в Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаааа

    8 1 Отговор
    Най-долното е да представяш за истина-полуистини, извадени от контекст думи съчетани със софизъм!
  • 2 rаи

    10 1 Отговор
    Болтън е подлога на демократите в момента. В часа в който беше уволнен от Тръмп (заради непримиримото си настояване за война в Иран и Ирак) демократите веднага му се нахвърлиха и го приеха в редиците си и няколко месеца по-късно пуска книжка точно преди изборите плюейки по Тръмп. По-мръсни и подли политици от демократите в Америка не съм виждал! Честно! Българската корупция пред тази на Америка е като сравнение между котка и лъв. Силно се надявам след като излезне книгата Тръмп да го съди (ако може) за недостоверни драсканици!
  • 3 Всяка жаба

    7 0 Отговор
    трябва да си знае мястото. Когато си назначен за съветник, ти си само съветник. Казваш какво мислиш и оставяш този, когото съветваш да взема решенията, защото той със сигурност има и други източници за съвети....И той взема решенията - те са негова отговорност. Той е президент- а ти съветник. Няма място за сръдня...Но да се превръщат във враг е недостойно
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: