Last news in Fakti

22 Юни, 2020 14:04 1 940 4

Кметът на Сеул: Властите в Южна Корея губят контрол върху вируса

  • южна корея-
  • сеул-
  • карантина-
  • ковид-19

От последните дни на май досега в Южна Корея се регистрират около 40-50 нови случая дневно, повечето от които в метрополията Сеул

Кметът на Сеул: Властите в Южна Корея губят контрол върху вируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кметът на Сеул изрази днес опасения, че властите в Южна Корея губят контрол върху завръщането на коронавируса и каза, че в южнокорейската столица ще бъдат възстановени строгите марки за социално дистанциране, ако дневният прираст на заразените не спадне под 30 през следващите три дни, предадоха АП и БТА.

"Ако вирусът се разпространи в Сеул, ще се разпространи из цялата Република Корея", каза днес кметът Парк Уон-сун в обръщение по телевизията. Той се оплака от безгрижието на гражданите, които не спазват социалното дистанциране на фона на нарасналото използване на обществения транспорт.

Парк се позова на предвиждания на експерти, според които ако не бъде ограничено разпространението на вируса, след месец денонощният ръст на новозаразените ще достигне 800. По думите му базовото репродуктивно число на вируса (тоест колко лица заразява един носител на вируса) е достигнало 1,8 в периода 30 април - 11 юни.

В отделно изказване Джон Ън-кюон, директор на националните Центрове за контрол и превенция на заболяванията, призна, че понастоящем през страната преминава втора вълна от вируса след първата от края на февруари и март, засегнала предимно югоизточния град Дегу.

От последните дни на май досега в Южна Корея се регистрират около 40-50 нови случая дневно, повечето от които в метрополията Сеул, където живее почти половината от 51-милионното население на страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биоинжинера

    3 1 Отговор
    Нещо ново за вируса, че забравихме скоро не беше писано за него?
  • 2 гадни плагиатори

    1 0 Отговор
    Всички гледаи от и правят като Боко.
  • 3 Гей Билтс

    0 0 Отговор
    В Ю.Корея живея 50 млн човек на територия, колкото България. Какви са българите да се шират на такава голяма земя. Ще вкараме камилари, няма как.
  • 4 Анти Магъров

    0 0 Отговор
    Явно си нямат такъв "експерт" като нашето кречетало Мангъров. Вероятно бързо, познавайки дисциплината на далекоизточните азиатци, ще решат проблема. А този нашия "убавец" да си докаже правотата на безумните си тези, като се зарази.
    Посмешище - срам за лекарската гилдия.