Last news in Fakti

22 Юни, 2020 20:09 2 508 2

Сръбски епидемиолог: Ситуацията в Белград отново е застрашителна

  • сърбия-
  • белград-
  • пандемия-
  • ковид-19

Според мнозина особена заплаха представляват и вчерашните парламентарни и местни избори в западната ни съседка

Сръбски епидемиолог: Ситуацията в Белград отново е застрашителна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Епидемичната ситуация в Белград отново е застрашителна и дневният броя на прегледите в Инфекциозната клиника е много голям, предупреди на профила си във Фейсбук епидемиологът Предраг Кон, цитиран от агенция Фонет.

Кон каза, че заради връщането на студентите по домовете им може да се очаква и увеличение на случаите на коронавирус в цялата страна.

Кон посочи, че ситуацията в Белград се е влошила след 5 юни, когато ограничението за събиране на хора бе частично разширено до 1000 души, а по-късно и напълно отменено. Увеличаването на случаите на коронавирус в столицата се свързва и с футболното дерби между Цървена Звезда и партизан на 10 юни.

Според мнозина особена заплаха представляват и вчерашните парламентарни и местни избори, посочи още Кон.

"Без ваксина вирусът не може да се спре", подчерта Кон, като призова за спазване на предписаните предпазни мерки срещу коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 111

    1 3 Отговор
    Медиите са на сорос и бил гейс вс е да продават вредните си ваксини