Last news in Fakti

23 Юни, 2020 11:07 1 246 4

Москва отвори ресторантите и фитнесите

  • русия-
  • москва-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • фитнеси-
  • ресторанти

Властите продължават да облекчават мерките

Москва отвори ресторантите и фитнесите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Москва от днес отварят врати фитнесите, басейните, ресторантите и кафенетата, както и детските и спортните площадки, предаде агенция ТАСС.

Епидемиологичната ситуация в града позволи на властите да пристъпят към поредния трети етап на отмяна на ограниченията, въведени заради пандемията от новия коронавирус, съобщи кметът на Москва Сергей Собянин. От днес кафенетата и ресторантите ще могат да приемат клиенти не само на летните си тераси, но и в затворените помещения. Ще отворят врати и спортните центрове - фитнеси, басейни, физкултурно-оздравителни комплекси.

Жителите на града отново ще могат да използват обществената инфраструктура - детски площадки, улични тренажори, пейки. Възобновява се и пътният превоз по река Москва. Отпадат ограниченията за работа на библиотеките и детските градини, в нормален режим ще заработят и учрежденията за социална защита на населението, предаде Нова телевизия.

Кметът каза, че с оглед на постепенното "откриване" на туристическия сезон властите са отменили ограниченията за работа на туристическите агенции, но засега организирането на екскурзии в Москва остава невъзможно. В понеделник в Москва бяха регистрирани 26 смъртни случая от COVID-19, а общо от началото на пандемията са починали 3643 души с потвърдена коронавирусна инфекция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    8 2 Отговор
    Правилно - трябва да се създава "стаден" имунитет! Само с водка явно не става! ;)
  • 2 Мангъров обикашяйки студиата

    7 2 Отговор
    Говедата да се спасават в стадото
  • 3 Само СДС

    7 2 Отговор
    А трябваше да ги затвори защото вирусът убиец генно-биологично оръжие тепърва, бавно но сигурно навлиза в Русия!
  • 4 pepy

    7 0 Отговор
    "В Москва от днес отварят врати..."

    Тези дни точно така трябва... а след 2-3 юли пак може да се затворят...