Last news in Fakti

24 Юни, 2020 10:53 3 142 53

Путин каза, че е невъзможно да си представи света, ако не беше Червената армия

  • русия-
  • ден на победата-
  • втора световна война-
  • владимир путин-
  • путин-
  • ссср-
  • нацизъм

Русия чества победата над нацисткия режим през Втората световна война

Путин каза, че е невъзможно да си представи света, ако не беше Червената армия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин заяви, че е невъзможно да си представи какъв би бил светът, ако не беше победата на Червената армия над нацистите през Втората световна война, предаде Лента.ру.

Държавният глава на Руската федерация изнесе реч по време на военния парад, отбелязващ 75 години от победата във Великата отечествена война. Путин напомни ролята на СССР в победата над режима на Адолф Хитлер.

„Винаги ще помним, че нацизмът съкруши съветския народ – милиони хора от различни националности от всички републики на Съветския съюз. Именно нашият народ успя да победи това страшно, тотално зло”, каза президентът Владимир Путин.

Президентът заяви, че съветският народ е спасил света от фашизма и е платил ужасната цена за свободата на Европа. Путин посочи, че основният товар през Втората световна война е паднал върху СССР. Военният парад в Русия трябваше по традиция да се проведе на 9 май, но беше отложен за днес заради коронавирусната пандемия. Русия е на трето място в света по брой заразени – с близо 600 хиляди случая на коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възможно е

    18 28 Отговор
    просто бутилка водка в Русия щеше да струва няколко марки.
  • 2 реалиста

    26 34 Отговор
    Без червената армия светът щеше да бъде едно по-хубаво място
    Без еврей,цигани а колхозниците щяха да говорят на немски

    Коментиран от #33, #39

  • 3 БЪЛГАРИН

    18 29 Отговор
    След "вероломното" германско (около 150 дивизии) нахлуване в СССР на 22 юни 1941г., по всички фронтове от Балтийско до Черно море, съветските войски ( около 300 дивизии) масово са дезертирали и отстъпвали, като до септември е била разбита и пленена професионалната 5 милионна армия на Сталин, а 80% от военните индустриални центрове са били унищожени или завладени от вермахта. Въпрос на време е било, вероятно до края на годината, германските войски да влязат в Москва и да окупират почти цялата европейска територия на СССР. Да, може би Хитлер щял да приема през следващата година парада на своите войски от мавзолея на Ленин, но тук му попречили американците. Американският президент Рузвелт не се е поколебал да вземе решение на кого от двамата счепкали се един в друг бандита и бивши съюзници Сталин и Хитлер) да окаже помощ, защото тогава, от двете злини, по-малката е била СССР. Затова и прокарал закона "Ленд-лиз". И тази помощ тръгнала към територията на СССР още през есента на 1941г. по въздух и море, независимо от транспортните загуби, причинени от авиацията и подводния флот на Германия. Ако тази помощ не е била доставена на време, руснаците нямало да имат ресурси за преместване и възобновяване на своите военни заводи и промишленост към и зад Урал, нито за обличане и изхранване на своите войски. И още нещо - през 1942г. съветския народ щял да бъде обречен на суров глад, защото от пролетта на 1941г. е започнала тоталната мобилизация на мъжете от градове и села

    Коментиран от #21, #47

  • 4 месара

    15 21 Отговор
    а може ли да си представи каква щеше да е Европа без тая окопационна червена армия ?

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Чибурашка

    18 23 Отговор

    До коментар #5 от "Обективен":

    След края на войната Сталин най нагло отказа да си върне вересиите, които той сам поиска от САЩ и Великобритания и се съгласи да ги върне след края на войната! Само и само за да не си върне вересиите, които той сам е подписал с договор, Сталин отказа помоща предлагана на СССР от Запада, като умишлено предизвика началото на Студената война! Само да не плати това, което дължеше! Заради това и Сталин прекъсна всички взаимоотношения със Запада! Това се оказва по-късно трагична грешка, която направи СССР-Русия страна от Третият Свят! Също го направи и другият Сатрап - Ленин, който пък след "революцията" от 1917.

    Коментиран от #35

  • 7 Кирил

    10 15 Отговор
    Веднага си го представям като много по добър и сигурен свят.

    Коментиран от #36

  • 8 хахаха

    9 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Винаги ще помним, че нацизмът съкруши съветския народ...
    Сега, последно, съветският народ ли съкруши нацизма или нацизмът съкруши съветскияя народ? А вземете го научете тоя пълен и кратък член, че ставате за смях, загубени в превода...:)))
  • 9 хахаха

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "месара":

    може би щеше да научиш как с пише думата "окУпационна"...знае ли човек? :)))
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Анонимен

    12 1 Отговор
    От невежество боледуват много хора, но за съжаление не е открита още ваксина против невежество!
  • 12 хахаха

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "Странно":

    май завиждаш? Иска ти се и теб ли така да те погледне войничето? :)))
  • 13 Факт

    9 4 Отговор
    Прав е на 100%....
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Реално

    14 6 Отговор
    Адекватен и виждаш реалито-както винаги Путин е прав.Не случайно е най-влиятелният политик в света.

    Коментиран от #16

  • 16 Жалко че няма ваксина за невежи!!!

    13 16 Отговор

    До коментар #15 от "Реално":

    Руснаците са дали много жертви, но са взели поне двойно повече човешки животи със зверствата си по време на войната в Европейските държави! Когато съвеЦката армия "освобождаваше" България Групови изнасилвания, грабежи и убийства на мирни хора - престъпленията на съветските войници в края на Втората световна война надхвърлят всякакви човешки представи. Жертвите им са между 2 и 4 милиона души. В края на Втората световна война Червената армия извършва нечувани престъпления срещу населението не само в Германия и нейните съюзници, но и в страните, станали жертва на нацистката агресия. Така например чудовищно голям е броят на изнасилените жени и деца - често убивани, садистично осакатявани или оставяни да умрат от кръвоизливи след груповите пиянски гаври на съветски войници, офицери и дори генерали. По оценки на някои историци, само в Германия има 2 милиона такива случая. Като прибавим към тях и убитите или осакатени след грабежи, депортации или просто за отмъщение граждани, броят на цивилните жертви на загубилите човешки образ „освободители“ със сигурност нараства поне двойно ( най малко 4-5 милиона)! Да се направи сравнително точна статистика на извършените от Червената армия престъпления е невъзможно. И до днес всички намиращи се в Централния архив на руското Министерство на отбраната информации, доклади и анализи с данни за криминалните деяния на служили в армиите на СССР и Руската федерация войници, офицери и генерали са абсолютно недостъпни и забранени за

    Коментиран от #19, #37, #41

  • 17 Аааааааа....

    19 10 Отговор
    Ако не беше ссср,България щеше да бъде разкъсана от съседите си след войната. Нали така!?

    Коментиран от #18

  • 18 Сандо

    16 4 Отговор

    До коментар #17 от "Аааааааа....":

    Точно така.И това е факт,който на много сегашни демократи не им харесва.И нещо важно-Путин спомена за съюзниците,но не посочи кои са те,а това вече е многозначително!
  • 19 Айде бе

    18 10 Отговор

    До коментар #16 от "Жалко че няма ваксина за невежи!!!":

    Не ми се обяснявай-защото няма никакви свидетелства съветската армия да е горила цели села заедно с жителите им-нито да са убивали масово германците.Дори няма масови гробове в Германия--както има навсякъде в бившият СССР...ясно? А това че е имало жестокост-ти какво искаш след жертвите на руска земя? Айде по-реално гледай на нещата.

    Коментиран от #20, #23, #25

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ГруЮ

    10 7 Отговор

    До коментар #3 от "БЪЛГАРИН":

    Ленд- лиза осигурява едва 10% от военните нужди на Съветската армия. И техниката, която е оцеляла е трябвало да бъде върната след войната. Което не е било върнато е платено в следвоенните години.
  • 22 другарят

    16 7 Отговор
    Червената армия освободи Европа от нацизма, но кой ще ни освободи сега от окупацията на фашистка Америка? Не може да чакаме все руснаците да се жертват за нас другарки и другари!

    Коментиран от #26

  • 23 Проблема е в теб.....

    4 10 Отговор

    До коментар #19 от "Айде бе":

    Твоето е болест :спориш всеки ден тук с всички.Просто не можеш да приемеш реалността каквато е .Нямам умишлена обида към теб.Имаш проблем с реалността -потърси книгата на Фройд може да ти е в помощ.
  • 24 Ха...

    5 11 Отговор
    А пък аз си представям България и Източна Европа без червената армия, като едно много добро място за живеене.

    Коментиран от #28

  • 25 Чибурашка

    6 16 Отговор

    До коментар #19 от "Айде бе":

    -------------ЛЪЖА--Съветския Съюз е с най-голям принос за разгрома на нацизма! Толкова о очевадно! Факт! ---------------------- Това първо не е вярно, а второ не е факт. СССР има най-голям принос, когато се броят жертвите, но не принос за победата над Хитлер. Помисли какво е по-важно за края на войната - битката при Курск или битката при Тобрук? При битката при Курск руснаците щаха да изгубят един град. Ако не беше битката при Тобрук обаче, Ромел щеше да удари Баку, който е единствения доставчик на нефт за фронта. Същото е валидно и за Сталинград, където огромните човешки загуби не се оправдават с нищо. Това не е повод за гордост.

    Коментиран от #29, #30

  • 26 Другарю....

    8 10 Отговор

    До коментар #22 от "другарят":

    Събирай другарите и другарките от пенсионерските клубове, лазете нагоре към Бузлуджа, там баш другарката ви, ще ви поведе към свещенна война срещу фашиска Америка и....ПОБЕДА БУДЕТ ЗА ВАМИ.
  • 27 Хасан

    6 5 Отговор
    Тука трябва да се спомене и помощта на младата тогава Турция ..с неутралитета си не разрешава на Хитлер да отвори Кавказки фронт за разлика от България
  • 28 хахаха

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ха...":

    ами имаш го вече...по-добре ли живееш сега? Баща ти как я кара с пенсийката? децата ти в коя Германия са? :)))

    Коментиран от #31

  • 29 хахаха

    10 3 Отговор

    До коментар #25 от "Чибурашка":

    велика битка шъ знайш...14 000 австралийци срещу 35 000 немци...
    При Курск само оръдията са повече от участниците вбитката за Тобрук...а 4 илиона войници от двете страни? Ти си като храбрия шивач, гордее се , че убил 7 мухи с един удар...:)))
  • 30 Сандо

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "Чибурашка":

    Така ги погуби,че 30 г. след разпада не могат да стигнат нивото си отпреди 89.А добрия Запад такива подаръци получи,каквито дори не е сънувал.Но пък и на евроатлантиците няма да им се размине-такова разложение в обществото не е имало никога досега в историята.
  • 31 По добре живея сега...

    3 9 Отговор

    До коментар #28 от "хахаха":

    Доста по добре, ако ти не живеш добре, това си е твой проблем. И без червената армия съм добре. Стига ми ЕС и НАТО.
  • 32 Алиса

    9 6 Отговор
    Мен ме изкефи да гледам на Парада на Победата в Москва мъжествени лица и тела. Сравнете тази гледка с белите, които коленичат пред афроамериканците в САЩ! Военната техника също беше впечатляваща.

    Коментиран от #43, #44

  • 33 Алиса

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "реалиста":

    С ЛГБТИ представители и толерантност към търтетиите, които не искат да работят. Да, виждаме този,, чудесен "свят.
  • 34 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Обективен":

    Щеше да има американо-английска демокрация по целия свят. Виждаме я, но интересно, в страните,в които е наложена се наблюдава унищожаване на промишлеността и здравеопазването и спадане на стандарта на живот. Виж Украйна и балтийските републики като най-красноречив пример.
  • 35 Гост

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Чибурашка":

    Помощта на САЩ е толкова нищожна, че дори Западните пропагандисти не се захващат с тази тема. Ти как си мислиш, че САЩ, които отказват да връщат златото на държави, оставили го там на съхранение ще допуснат Русия да се измъкне, ако им дължи пари. Да си чул официално Америка да има някакви претенции по въпроса? Или само си им адвокат, без да имаш никакво понятие?
  • 36 246

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Кирил":

    Като бели в Европа и Америка, които целуват обувките на негрите? Не, благодаря,либералите, които управляват днешния ни свят просто тотално изкрейзиха.
  • 37 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Жалко че няма ваксина за невежи!!!":

    И теб ли те изнасилиха от Червената армия, че плачеш горчиво?
  • 38 Андрей Кончалов

    2 7 Отговор
    Аз си представям Русия без червената армия, агресорка.Без тази армия Русия щеше да бъде като Швейцария. Ама путиновци, брежневци не могат да живеят без анекции, окупации, износ на революции
  • 39 Боа

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "реалиста":

    Проблем,че Чирчъл щеше да направи от България една пустиня!
    Виж документите от Парижка мирна конференция!
  • 40 България ЕС Нато

    3 4 Отговор
    Като е толкова Велика защо изчезна Червената армия Умря Само възпоменание всяка година с Паради ще и правят
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Сърп и чук

    3 2 Отговор
    Хм! Антисъветските сайтове са поставили видеото с парада, а тук, уж хора на Кремал, а няма видео! Отлична строева подготовка!
  • 43 Stéphanie 🎲

    3 2 Отговор

    До коментар #32 от "Алиса":

    Алиса запиши си час за Офталмолог (Очен лекар) !!!Като ти чета името си българоруски хи*,,,,ри*д ,или чиста рускиня.Да те попитам що дириш в България ами не си там да се насладиш на руските красоти ,блага и" мъже 🍻"?На руските националисти все някой им е виновен. Навик им е да обвиняват другите в това, което им е присъщо на самите тях.

    Коментиран от #45

  • 44 Не бъди неграмотна плювачка!

    2 5 Отговор

    До коментар #32 от "Алиса":

    Чети и се образовай!Руска ракета "Ангара"- до 35 тона товар на ниско земна орбита(НЗО). Руска ракета "Протон" - до 6 тона НЗО Американска "Сатурн-5" - 141 тона НЗО Американска "Фалкон-9" - 63 тона и 800 кг НЗО - 26 тона и 700 кг на високоземна орбита - на Марс може да достви 16 тона и 800 кг. - на Плутон - 3 тона и 500 кг. Хайде сега руско тролче, ми посочи коя руска тежкотоварна ракета може да прави това? Никоя, Матрйошке !!! Двигателите на Мъск са толкова добри, че зачертаха напълно руските!И определено са по-добри от руските за големи товари и големи разстояния!Това са фактите! Кога най-сетне ще си отворите очите за истината!

    Коментиран от #46, #51

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Не бъди неграмотна плювачка!":

    а за ракетата "Енергия" да кажеш нещо? ото гледам си капацитет по ракетна техника...:)))

    Коментиран от #49

  • 47 иванов

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "БЪЛГАРИН":

    Г-не от 5 12 1941 до 10 12 1941 Хитлер е изтласкан на 150 км от Москва В Нюрнберг на въпроса към Кайтел кога е разбрал че войната със СССР е загубена Кайтел отговаря с една дума:Москау А на 11 12 1941 Хитлер обявява война на САЩ Защо ли?
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Европеец

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "хахаха":

    На днешните руски капацитети по ракетна техника преди им се викаше художници-мултипликатори.
  • 50 Хахахи

    0 3 Отговор
    Като ви чета глупостите, ми сравнете къде е сега Германия и къде е Русия.

    Коментиран от #52

  • 51 Иван Грозни

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Не бъди неграмотна плювачка!":

    Що говориш глупости бе,и до ден днешен,Америка ползва и Руските ракетни двигатели.Но това не е толкова важно,по важното е че такива като тебе могат да се хвалят единствено и само с чужди постижения,което е показател за две леви ръце.
  • 52 3464

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Хахахи":

    Е ,какво от това,важна е душатаааааа душатаааааа!
  • 53 мнение

    0 0 Отговор
    подобни реплики, всъщност са безсмислени, понеже са плод на лична визия за живота, аналогично на това щеше да каже и Хитлер, ако беше спечелил войната или тези сед него де, няма значение. просто хората не могат да свикнат със факта, че хората са различни и всеки си има индивидуален поглед, още повече ако иде реч за политика, дори тези, които смятат, че са на едно мнение със съпартийците си, ще имат поне някакви различия някъде. а дали става въпрос за добро или зло, е отделен въпрос
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания