Last news in Fakti

24 Юни, 2020 14:50 2 286 3

Британски медици предупредиха политиците за втора вълна на Covid-19

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • борис джонсън

Премиерът Борис Джонсън заяви във вторник, че пъбовете, ресторантите и хотелите в Англия могат да отворят отново в началото на следващия месец

Водещи британски медици предупредиха в отворено писмо политическите партии на Острова, че има опасност от нови местни огнища, както и от втора вълна на заразата. Това предаде Reuters. 

„Докато бъдещото развитие на пандемията във Великобритания е трудно да се предвиди, наличните доказателства показват, че местните огнища са все по-вероятни и има реален риск за втора вълна на коронавируса“, пишат медиците.

Публикуваното в Британския медицински журнал (BMJ) отворено писмо е подписано от Дерек Олдърсън - президент на Кралския колеж на хирурзите, Андрю Годард - президент на Кралския лекарски колеж, Катрин Хендерсън - президент на Кралския колеж по спешна медицина, и други.

„Много елементи от инфраструктурата, която е необходима за овладяване на вируса, започват да се въвеждат, но все още остават и съществени предизвикателства“, пишат още те.

Премиерът Борис Джонсън заяви във вторник, че пъбовете, ресторантите и хотелите в Англия могат да отворят отново в началото на следващия месец, като част от постепенното облекчаване на ограниченията, които затвориха редица бизнеси. 

Смъртността от заразата в Обединеното кралство е особено тежка, а въведената блокада насочи Великобритания към най-дълбоката икономическа рецесия за последните три века.

Медиците призоваха за преглед на това, какво трябва да се направи, за да се предотврати втора вълна на Covid-19.
 


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питанката

    3 3 Отговор
    Нали господин Борисов щеше да връща старите ограничения при над 💯 новозаболели, какво се ослушва още, 500 ли чака да станат!?

    Коментиран от #2

  • 2 Чочо

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Питанката":

    Идват избори!
  • 3 Covid 20

    4 3 Отговор
    Бялата мафия не се дава лесно. Където започне да се нормализира животът, те като черна станция започват да напомнят за себе си. Не е истина колко скучно ще стане ежедневието за някои, когато короната си отиде, ще спре и кранчето за някои неща!