Last news in Fakti

24 Юни, 2020 15:18 1 468 0

В Кипър глобяват с €8000 фирми, които не спазват мерките

  • кипър-
  • глоба-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • ресторанти

От днес се разрешава в закрити помещения да се намират до 75 души

В Кипър глобяват с €8000 фирми, които не спазват мерките - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кипър най-сетне премахва ограничението за събирания на до 10 души в домове и на обществени места. С тази стъпка от днес страната навлиза в четвъртата фаза на постепенно облекчаване на мерките срещу коронавируса, предаде БНР.

От днес се разрешава в закрити помещения да се намират до 75 души, а на открито - до 150 души, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Не се позволяват масови събирания едновременно на закрито и на открито, така че двата лимита да се сумират общо. Новото изискване се отнася както за частни събирания вкъщи, така и за бизнесфоруми, сватби, кръщенета, концерти.

Във всички случаи участниците трябва да предприемат предпазни мерки за лична хигиена и да спазват указанията за безопасност на здравното министерство, подчертаха оттам. Очаква се всички ограничения за провеждането на масови мероприятия, като сватби, концерти, фестивали, панаири, да отпаднат от 1 септември.

От днес също така се разрешава работата на детските площадки на закрито. От началото на тази седмица в Кипър се налагат много по-строги санкции за фирми, заведения и други бизнес места, които нарушават коронавирусните ограничителни мерки, след като в петък парламентът гласува два нови закона. Глобите започват от 500 евро за малки помещения, а за големите, над 500 кв. метра, те достигнат 8000 евро при първо нарушение и 16 000 евро при второ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА