Last news in Fakti

25 Юни, 2020 10:20 1 359 3

Разследват шефа на кабинета на Макрон

  • франция-
  • кабинет-
  • еманюел макрон

Разглеждат неговите отношения с голяма компания

Разследват шефа на кабинета на Макрон - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Прокурори във Франция обявиха, че възобновяват разследване срещу шефа на кабинета на президента Еманюел Макрон, съобщи France 24.

Първоначалното разследване беше спряно през август. Стигна се до граждански иск.

Разследващите магистрати се съгласиха да уважат искането.  Алексис Колер е разглеждан заради неговите отношения с гиганта MSC и вероятна подкрепа.

Смята се, че като представител на министерство на икономиката, той е работил по въпроси, свързани  с корабостроителница, работеща с компанията. Фирмата е основана от братовчеди на френския представител, а в един момент той е директор там.

Преди две години беше извършен обиск в неговия кабинет. Представители на кабинета на президента заявиха, че смятат неговия съветник за невинен.

Опозицията твърди, че той е твърде близък с такива кръгове.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЯвноНеудобните

    3 1 Отговор
    Вече знаем, КОЙ инициира разследвания на шефове на кабинети по цял свят. Всички независими президенти са под атака - съвсем случайно и по едно и също време ?!

    Коментиран от #2

  • 2 Stéphanie 🎲

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЯвноНеудобните":

    Не е взел акъл от наш Боко. 😂
  • 3 Скоро и макрон

    0 0 Отговор
    За нерегламентираното адвокатстване за ШЕЛ докарало страната международни скандали
Новини по държави: