25 Юни, 2020 11:38 4 905 8

Втора вълна! Австралия изпраща армията срещу коронавируса в Мелбърн

  • австралия-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Военните ще помагат по-специално при проследяването на здравословното състояние на пътуващите и настанени под карантина в хотелите из града

Втора вълна! Австралия изпраща армията срещу коронавируса в Мелбърн - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През изминалото денонощие австралийските медици откриха в страната 37 случая на заразяване с новия коронавирус и общият брой на инфектираните нарасна до 7556. Това съобщи днес австралийското министерство на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

От усложнения, свързани с вируса, досега в Австралия са починали 104 болни, един от тях - през последните 24 часа. Оздравелите са общо 6924 - 92 на сто от всички заразени в страната.

Австралийската армия съобщи днес, че в близките дни ще изпрати 1000 войници в Мелбърн, втория по население град в държавата континент, където се появи епидемично огнище на COVID-19, предаде Франс прес.

Военните ще помагат по-специално при проследяването на здравословното състояние на пътуващите, настанени под карантина в хотелите из града, и ще оказват логистична помощ на структурите, заети с тестване на населението за коронавируса, предава БТА.

800 лекари с мобилни лаборатории ще поставят диагнози на местни жители, работейки направо на улиците в предградията на Мелбърн. Ще се правят до 10 000 теста всеки ден, заяви днес премиерът на щата Виктория Дан Андрюс, цитиран от ТАСС.

Освен това в региона ще бъдат открити над 130 диагностични центъра и клиники за заразените, а щатските власти препоръчват на местните жители да не излизат навън и да не пътуват никъде.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Covid

    14 6 Отговор
    Ее...ах тази глупост нечовешка!!!
  • 2 Баба Марта

    8 0 Отговор
    Мелбърн има 5 милиона жители и 37 заразени, на които ще оказват помощ военните!? Явно, нещо пропускам!
  • 3 Колев

    1 0 Отговор
    Хах, аз нещо не го разбрах!
  • 4 Васил

    3 0 Отговор
    104 починали от 7000 заразени а при нас 200 починали от 4000 заразени на нашият диктатор нещо му куцат действията защото е неадекватен.
  • 5 Сливи за смет

    5 0 Отговор
    Превръщането на хората в аморфна маса тече с пълна силила по цял свят. Либерастия в действие.
  • 6 Alex

    2 0 Отговор
    Боже,какво се случва с този свят ,боже!!!???Започвам да си мисля че са ни сготвили...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Падение

    1 0 Отговор
    Стига паникьосвайте и без това изстрадалия народ,имайте малко достойнство.