25 Юни, 2020 15:32 3 510 8

Кланицата, станала огнище на COVID-19, изнасяла продукцията си в България

  • кланица-
  • тьонис-
  • месо-
  • износ-
  • германия-
  • коронавирус-
  • българия-
  • матиас брюмер

Германия си позволява перверзния лукс да внася работници от Източна Европа

Кланицата, станала огнище на COVID-19, изнасяла продукцията си в България - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германската кланица „Тьонис“, в която работят хиляди български и румънски работници и която се превърна в най-голямото огнище на зараза с коронавирус, произвежда свинско месо на ниски цени и изнася голяма част от продукцията си за Източна Европа, включително и за България.

Това каза в интервю за „Хоризонт“ Матиас Брюмер, председател на профсъюза в хранително-вкусовата индустрия в провинция Северен Рейн-Вестфалия.

"Германия си позволява перверзния лукс да внася работници от Източна Европа за месарската си индустрия, за да ги експлоатира за възможно най-ниска заплата и при скандални условия на труд", посочи той.

"Който не издържи, го връщат в родината му, а когато се върне в България или Румъния, в супермаркета си купува същото онова евтино месо от Германия, което сам е транжирал. Това е пътят на печалбата. Знаем, че много големи германски месопроизводители владеят източноевропейския пазар", посочи още Матиас Брюмер.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    27 3 Отговор
    Тъй де......главанако утрепа добичета де що има! То чума , грип .....пълни чекмеджето !

    Коментиран от #4

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 5 Отговор
    света на капиталиста кожодер здравето ще ти вземе кожата ще ти смъкне както е в чичоТОМОВАТА КОЛИБА
  • 3 Държавата кон за кокошка

    20 0 Отговор
    Досещахме се, също както внасяме медицински материали от Италия и изнасяме злато за Канада и пушки за САЩ
  • 4 ееее

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "SAAB":

    Хайдеее на мазното с COVID-19 месо, идеално за пържоли, евтино и пълноценно.
  • 5 Гошо

    5 4 Отговор
    Правилно тук ако бяха тия кланници место щеше да е по 50лв най малко
  • 6 Гилотин

    11 0 Отговор
    Billa, KaufLand, Lidl, Фантастико, .... ВИНАГИ имат "промоции" на меса и субпродукти за ГРИЛ + БИРА! За да се пласират нискокачествените меса от европейските кланници и хладилници по на 30-40 години! Старите народни МАНДЖИЧКИ като фасул яхния, леща яхния, домати с ориз, тиквички с ориз, картофи с кромидено-доматена яхния, постен гювеч, ...... се пускат като "деликатес", подгряван целодневно и вкисващ с свръхразвъдени бактерии, бацили, вируси, ..... на топлите витрини! Че и на другия ден продължават да се предлагат - "до изчетпване"! И Агенцията за рушветна "безопасност" на храните не прави нищи за да стимулира продавачите да продават до края на деня (дори с намаление) на топлата храна без да остава за следващия ден!
  • 7 Да уточним

    13 0 Отговор
    Пазарна икономика - максимална печалба с минимални разходи. Потосмукачна система! Някои за това се бориха, а баламите подкрепяха.
  • 8 123

    2 1 Отговор
    Какви са причините да не могат да имат такива предприятия в България, със същите заплати като в Германия? Причините не са че няма хора за тази работа, възможности за инвестиране или природни ресурси? След като в България домати и краставици не могат да отглеждат това говори за деградацията на хората и най вече държавата. В Гърция една камариерка в хотел взема 1120 евро на месец заплата, в България една камриерка взема 800лв заплата-цените на стая в Български хотели са по високи от Гръцки хотели. Но в България не можели да плащат.....но можели да изкат 3 пъти по високи цени от Гърцките хотели.