Last news in Fakti

26 Юни, 2020 11:08 2 432 8

Португалия връща част от най-строгите мерки

  • португалия-
  • лисабон-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • заразени

Много страни в Европа бележат сериозен ръст в броя на заразените

Португалия връща част от най-строгите мерки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Португалия връща част от най-строгите мерки срещу коронавируса заради нова вълна от заболели в страната. Връща се мярката „остани у дома“ за някои части на така наречения Голям Лисабон - столицата и околните общини. Решението бе обявено от правителството. Мярката не касае центъра на Лисабон.

В засегнатите райони хората ще могат да напускат домовете си само, за да купуват стоки от първа необходимост, като храна и медикаменти, или да пътуват до работните си места, предаде bTV.

Затягането на мерките в Португалия идва на фона на новината, че много страни в Европа бележат сериозен ръст в броя на заразените на седмична база за първи път от месеци, за което алармират от Световната здравна организация. Значителен скок е регистриран в 11 страни, сред които Северна Македония, Албания, Косово и Босна и Херцеговина.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хрониките на герберлунгия

    8 0 Отговор
    В Лисабон съжителстват едновременно лукс и мизерия. Наред с луксозните сгради има и такива гета, каквито не можете да си представите. Някой от обществените сгради там са коптор, така че това което се случва е нормално.

    Коментиран от #2

  • 2 слободия

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хрониките на герберлунгия":

    То щото при нас няма гета, лошото е че са пръснати из всички градове и не се спазва никаква дисциплина там. както казва и кметът на Кюстендил, няма дисциплина, в Италия разбраха и им пратиха на нашите от гетата армия, ама тук нали са главните избиратели и имат оня комитет за защита на правата няма да посмеят, нищо, че такова поведение и криминализирано.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Хрониките на герберлунгия

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "слободия":

    Бил съм в Португалия, нямаш идея за какви гета и мизерия ти говоря. Това в Лисабон и по-големите им градове. В градчетата им е пълно с араби, там положението им е същото.
  • 4 Антимилиционер

    7 0 Отговор
    Проблемът у нас е концентриран в милиционерите.
  • 5 asd

    3 0 Отговор
    Ха! "Гледай ги тея к'ви са бунаци! - каза Ганьо, докато тъпчеше мускалите си в пояса"
  • 6 бл.134 в Зап. парк

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "слободия":

    Ще върне я .Още 200 милиарда я чакат до края на годината - ЕЦБ промоцията .....лежете,лежете, лежете и харчете ,харчете, харчете.
    Ромите и китайците да бачка
  • 7 Миш

    0 0 Отговор
    А границите затворени ли са ? И ако да, до кога?
  • 8 волен сидеров

    1 0 Отговор
    ПУСКАЙТЕ ВАКСИНАТА И ЛИКВИДИРАЙТЕ 2 МИЛИАРДА ЧОВЕЦИ-НАЛИ ТОВА ВИ Е ЗОРА...