Last news in Fakti

26 Юни, 2020 13:57 3 932 12

Русия ясно превъзхожда Украйна

  • украйна-
  • михаил саакашвили-
  • русия

Страната се справя по-добре с реформите

Русия ясно превъзхожда Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителият на изпълнителната комисия за реформи в украинския парламент заяви, че Русия изпреварва украинската страна в определени области, съобщи РИА Новости.

Изказването дойде по време на конференция. Видео от нея беше публикувано в социалните мрежи.

Посочва се, че Русия има преднина по отношение на дерегулриане на икономиката и ефективност на данъчната система. Михаил Саакашвили смята, че това е факт, върху който трябва да се работи.

Руската страна на този етап печели надпреварата в реформите. Оказва се, че руското правителство се вслушва в бизнеса много повече от украинското.

Саакашвили заяви, че в украинската страна много се говори, но нещата трудно се случват. Според него това превъзходство трябва да бъде преодоляно.

Очакванията са руската икономика да покаже повече потенциал.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    26 4 Отговор
    Е как така
    Русия нали ще фалира Путин я бута в пропастта , а Украйна е в разцвет и подем след Майдана Пълни се с инвестиции от цял свят
  • 2 Корона глад

    27 2 Отговор
    Ква Украина кво пет лева те са тръгнали по нашия светъл път и скоро ще тъне мрак и над тях
  • 3 Мим

    22 2 Отговор
    Украйна без Русия ще затъне до уши в корупция,затова да си кротуват и да слушат Путин и Русия,ако искат напредък,иначе ще задминат и нас по корупция,престъпност и бедност..

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 С две думи

    18 0 Отговор
    Факт е,че Путин роез последните 10-12 години успя да отстрани олигарсите от властта-и сега нямат влияние върху стратегически и национални решения.А в Украйна стана точно обратното-десетки олигарси имат частни военни формирования и държът цели области под контрол.Така цялосната икономика буксува и отива назад.Още повече Путин успя да отхвърли влиянието на англо-саксите на правителствено и законодателно ниво-докато Украйна взима решения само ако са одобрени от американските си кукловоди.В Украйна трябва да разберът едно-нужни са на Запада само за да подържат русофобията-и за нищо друго...
  • 6 Питам си

    18 1 Отговор
    Я сега ...я каква соросоидна тишина тук.Та кога ще фалира Русия бе соросоиди...? Или и тоя ще го искарате агент на Путин...?

    Коментиран от #8

  • 7 Ха дано,ама на дали

    2 14 Отговор
    Горб☆чов започна едно прекрасно дело.Путинов ще го двърши 🎭
  • 8 Червеничко с кафевичко?

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "Питам си":

    Уркия и България са най -разградените и Соросно послушни.Видими резултати!!Украйна стана център на сурогатната индустрия за бебета"От високо качество".
  • 9 Историк

    1 16 Отговор
    Русия и Путин първо взеха всички стратегически и ядрени оръжия от Украйна след разпада на СССР. После анексираха Крим
    Империя на злото е Русия
    Един ден и Русия ще се разпадне като СССР, в историята няма просъществувала империя
  • 10 БАРС

    4 0 Отговор
    Най големият проблем е Корупцията в Украйна.особенно в малките градове .Нямвте си на представа.Все се реве че в България пълна с корупция .Нищо подобно идете и щте се убедите.Там няма като в България да си отвориш фирма чрез съдът купуваш си пътент от данъчното.Много от особенно складовете им на едро работят с пътент на дребен търговец.Укриват данъци яко плащат само за минимална пенсия на магазинерките и товае другите им пари ги дават под масата.Никой няма фактури от кого е закупена стоката.Пари се дават на ръка на данъчните .Буташ и м сто евро и те цяла година не те проверяват или ако дойдат то нещо ти напишат минимално та да отчитат дейност.Ноако не им дадеш в джоба 100-150 евро то ти еспукана работата яко щтете ужилят та после пак трябва да им дадеш та да платиш по малко глоба .Така наречините валюдчици с една дума чейнчеджии си продават валутата на открито никой няма чейнчбюро спокойно си продават даже и полицаи и данъчните си копуват от тях долари евро никой не разледва от къде това богаство кьорава работа повярвайте ми .А всеки си строи както му падне дава рушовет и веднага добива разрешително .Ако нямаш пари да платиш на доктора свършено е с тебе нищо че там официално се води медицината безплатна .Все още съществуват поликлиниките.и т.н и т.н.ужасниса казвам като общо.Мой познат синът му преди да завърши бутна рушовет 10000 долара и като завърши юродическия веднага стана прукорор.А сам тоя мой познат е не гнолям бизнисмен който нито грош не запла
  • 11 Анонимен

    1 0 Отговор
    “Рассия се връща от там от дето е започнала,избор на цар и вечно управление!”

    Русия не може да се “върне” някъде, където си е била винаги.

    Сталин изби около 40 милиона руснаци, почти няма руско семейство, което да не е дало жертви - убити или хвърлени в лагер - по време на 30-те години сталинизъм.

    И въпреки това до ден днешен половината руснаци имат положително отношение към най-масовия убуец в историята си. Явно този начин на управление на държавата - с диктатура и терор - ги удовлетворява, импонира на манталитета им.
  • 12 Очевидец

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мим":

    Те отдавна ни надминаха.Често посещавам уж Украйна,в момента съм пак там.Народа е за съжаление.
Новини по държави: