Last news in Fakti

29 Юни, 2020 09:49 2 333 5

Град на Острова може да въведе пълна карантина

  • лестър-
  • великобритания-
  • англия-
  • карантина-
  • коронавирус-
  • град

Тревожна е ситуацията в Лестър

Град на Острова може да въведе пълна карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лестър може да стане първият град в Англия с наложена локална пълна карантина след скорошен скок в случаите на коронавирус, пише London Evening Standard.

Вътрешният министър Прити Пател потвърди, че градът в Източен Мидландс може потенциално да наложи нови ограничения в опит да спре пика на COVID-19. Здравният министър Мат Ханкок обяви, че се разглежда възможността, след като той е станал „доста притеснен“, когато през първата половина на юни бяха регистрирани 658 нови случая в района на Лестър, пише вестникът, цитиран от агенция "Фокус".

Министър Пател заяви за Лестър пред една от националните телевизии: „Ще окажем подкрепа на Лестър и всъщност здравният министър беше във връзка с много от нас през уикенда, обяснявайки някои от мерките, подкрепата за тестване, ресурси, които ще бъдат осигурени на местната власт.“ „При местните избухвания на заразата е добре да има локализирано решение по отношение на контрола на инфекцията, социалното дистанциране, тестването и много от инструментите всъщност в рамките на системата на общественото здраве, които ще бъдат приложени едновременно за контрол на вируса, за да спрем разпространението, така че да можем да поставим инфекцията под контрол", посочи Пател.

От Министерството на здравеопазването и социалните грижи признаха, че ситуацията в Лестър е обезпокоителна поради скорошния скок и призоваха жителите да внимават, но не потвърдиха за предстоящото налагане на локална карантина. Говорител на ведомството каза: "Ние подкрепяме градския съвет и местните партньори в Лестър, за да помогнем за предотвратяване на по-нататъшното предаване на вируса". „Разгърнахме четири мобилни тестови площадки и предоставихме хиляди комплекти за тестване в домашни условия, за да гарантираме, че всеки в района, който се нуждае от тест, може да получи такъв", посочиха още властите.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лестър

    3 0 Отговор
    подготовя безплатни тестове за всички. Тук безплатна корона за всеки .....от сърце.
  • 2 куку руку ку

    2 0 Отговор
    Я, това мяза на Гуидо от "Cars".
  • 3 препис

    0 0 Отговор
    Красивата брюнетка Прити Сушил Пател е британска политичка, изпълняваща длъжността "държавен секретар" на Министерството на вътрешните работи от 2019 г.
  • 4 препис

    0 0 Отговор
    Лестър (на английски: Leicester) е град в Централна Англия, единна администрация в историческото графство Лестършър.
  • 5 ученичка

    0 1 Отговор
    Защо е написано Лейцестър,а се чете Лестър?Копие за лов на риба означава името на града.