29 Юни, 2020 14:07 2 504 7

Тревога в Белград! Ковид-19 в сръбското правителство

  • сърбия-
  • косово-
  • пандемия-
  • коронавирус

Броят на заразените от началото на епидемията в западната ни съседка възлиза на 14 046, а смъртните случаи нараснаха до 270

Тревога в Белград! Ковид-19 в сръбското правителство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нови случаи на COVID-19 са регистрирани в сръбското правителство като сред заразените е и ръководителят на службата за Косово Марко Джурич, предаде ТАСС, позовавайки се на вестник "Вечерне новости".

Вестникът пише, че Марко Джурич е в болница със слаби симптоми на заболяването. Сред новите заразени са генералният секретар в министерството на външните работи Велко Обрадович и ръководителят на Търговско-промишлената камара на Сърбия Марко Чадеж.

Заразеният по-рано министър на отбраната Александър Вулин все още няма симптоми, а в болница е приета с възпаление на дробовете председателката на сръбската скупщина Мая Гойкович, която е в стабилно състояние, предава БТА.

Вестникът съобщава, че повечето от заболелите са празнували победата на Сръбската прогресивна партия на парламентарните избори в нощта между 21 и 22 юни. В тържеството участваха президентът Александър Вучич, генералният секретар в кабинета на президента Никола Селакович, външният министър Ивица Дачич, Марко Джурич, Александър Вулин и други известни политици. Според вестника има заразени и в Републиканската избирателна комисия.

В неделя в Сърбия бяха регистрирани най-много заразени от края на април. Броят на заразените от началото на епидемията възлиза на 14 046, а броят на смъртните случаи нарасна до 270.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 имат ваксината

    4 2 Отговор
    Нашите измекяри в НС нищо не ги лови.
  • 2 Съгласен

    3 3 Отговор
    Гришо ще да е виновен.
  • 3 8744

    2 0 Отговор
    Гласувахте ли за ГЕРБ, та да ви пазят от комунистите?

    Коментиран от #5

  • 4 Неукият прост Бай Ганьо

    4 2 Отговор
    Нема куронавироз нееемааа

    Браво, милиционери! Так держать
  • 5 за комунисти не гласувам

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "8744":

    Та в самия ГРОБ има повече комунисти отколкото БСП
  • 6 111

    1 0 Отговор
    Проверете дали си имали срещи с някой български дипломат, за да е виновен някой от нашите и да има по кого да плюят.
  • 7 Ииио

    0 0 Отговор
    Страшни коментари. От едно са посяти и напред. Ужас