29 Юни, 2020 19:09 1 901 19

Европа няма да е пионка на САЩ или Русия

  • европа-
  • хайко маас-
  • германия

Какво планира германското правителство

Европа няма да е пионка на САЩ или Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа трябва да бъде позиционирана като единна в борбата между големите държави. Това заяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от Дойче Веле.

Дипломатът коментира германското председателство на ЕС.  Страната ще работи за приемане на новата европейска подкрепа и бюджета при следващи преговори.

Според него Европа трябва да покаже единство. Така ще бъде поставена в добра роля в надпреварата между САЩ, Китай и Русия.

Според Маас другият вариант е ЕС да бъде превърнат в пионка. Маас иска Европа да има стабилна роля в тази действителност.

Германското правителство ще работи за бързо намиране на икономическа стабилност сред европейските страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 eL PEPI

    14 3 Отговор
    Първо Европата трябва да е не зависима от силната икономика на Китай като пренасочи ресурси към бЪЛГАРИЯ! ;)
  • 2 другарят

    19 9 Отговор
    Западаща Европа, ще си остане пионка на англосаксите-фашиска Америка и Англия! Източна Европа отново ще се върне в сферата на влияние на Русия ! Германия и Австрия ще бъдат 50/50% влияние от двете страни и ще бъдат нещо като "неутрални"!

    Коментиран от #7

  • 3 Спас

    7 10 Отговор
    Европа е била N 1 и пак ще бъде.
  • 4 А стига бе

    13 3 Отговор
    Дали пък...-ама на дали....Да ви припомня ли многото случай когато някой губи всичко след такива изказвания? Еми Строскан-просто каза,че Европа трябва да не зависи от финансовите потоци от долари---и точно след седмици на една командировка в САЩ го обвиниха в изнасилване ...-и няма вече Строскан....Ами Кадафи--обяви,че петрола на Африка не трябва да се търгува с долари....-еми няма го Кадафи...Куп такива случаи има-та дали утре тези германски смелчаци няма да се потят и оправдават в американското посолство???
  • 5 Сандо

    13 4 Отговор
    Не знам Русия и Китай да имат войски в Европа.Остават САЩ.За начало освободете територията на Европа от американците и след продължавайте по списъка със задачи.Ама не ви стиска,нали?!

    Коментиран от #8

  • 6 Фактолог

    12 4 Отговор
    Звучи като оправдание: Не сме пионки на САЩ, ама да не се обидят янките, прибавят за авторитет и Русия.
    Някой хванал жена си с друг, а тя се похвалила, че не била с руснак!
    Европа от 75-години е наведена към Атлантика, а пък се оплаква от непочтени мисли от Русия.
  • 7 Бай Бай

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "другарят":

    Еее стига де, товарищи конец. Не искаме да слушаме глупости
  • 8 Тиберий

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Американците от сто кладенци вода донесоха да заробят Европа Вие искате да си ходят Кокал пуска ли се
  • 9 Бачо Киро

    7 0 Отговор
    Хайко Маас се прай на луд... Много добре му е известно нещото, наречено Kanzlerakte и факта, че няма какво да се пъне не само ЕС да е независим и водеща световна сила, а даже Германия не е, с толкова бази на САЩ. Докато не пратят всички американски войници у дома и не закрият базите, до тогава Германия ще си е зависима и де факто окупирана, с което същото важи и за ЕС. Окупирана държава водеща в ЕС няма как да обяснява как ЕС ще прави каквото си иска.
  • 10 Васил

    5 2 Отговор
    Като върнете производствата от Китай тогава може Европа да е силна

    Коментиран от #11

  • 11 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Васил":

    Ще върнат, ма губят фирмите там и в Европа няма да им остава толкова печалба. Кой ще купува нови яхти и самолети...
  • 12 Един от всички

    3 0 Отговор
    Щом няма да е пионка на САЩ и Русия значи е приела ролята на пионка. Остава да се отговори на?въпроса, а на кого?
  • 13 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Ще му повярвам на многоуважаемия г-н МААС, когато янките се приберат у дома си и Германия направи САМО една военна база в САЩ със 2000 войника и две ракети със среден обсег на действие и две ядрени глави !!!
  • 14 Кой68

    4 0 Отговор
    EU бе създаден по-лесно да прокарва политиката и "демокрацията"на САЩ.След като всички държави от Евр.съюз са членки на NATO ми е много интересно как "няма" да са пионки на САЩ!
  • 15 Панов

    0 5 Отговор
    Как Европа да покаже единство,като Германия заговорничи с русия в ущърб на балтийските държави Полша и най вече Украйна.Германия,дори вноските си в НАТО не плаща.
  • 16 Туркофил

    2 2 Отговор
    Ужас Европа няма да е пионка на САЩ и Русия а на самите себе си, които взаимно всички бели етноси изпитват тихичко омраза към белия си съсед , все още не сме дорасли като континент да се обединим като Руската Федерация, Щатите, Австралия, Китайските комунисти, Канада, Бразилия , Индиийските щати, или арабския свят
  • 17 357

    2 1 Отговор
    До колкото знам Германия е подписала ултиматум за 100г. През този период кой ще бъде канцлер на Германия,последната дума е на САЩ и Англия. Освен това кога базите да се закрият,това Германия също не го решава. До колко и какво оръжие може да притежава,също има ограничение.

    Коментиран от #18

  • 18 симо

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "357":

    Англия нищо не е определя САЩ определя политиката в цял свят. Отделно на тръмп политиката със европа която води може много скоро янките да си останат изолирани германия си прави СП2 изобщо не се е стреснала ,че не плаща за нато .Сащ загубият ли европа до там са отделно са във конфликт със китай.Лидерството на сащ започва лека по-лека да залязва.
  • 19 Шляхтиц

    0 0 Отговор
    Последиците от план МАРШАЛ още са в сила не само за Германия, а за цяла западна Европа и най-вече за Франция, Италия и Белгия.
Новини по държави: