30 Юни, 2020 07:19 2 198 3

Близо 500 заразени в Германия през последното денонощие

  • коронавирус-
  • германия-
  • южна корея-
  • заразени-
  • пандемия-
  • европа-
  • жертви

Новите смъртни случаи са 12

Близо 500 заразени в Германия през последното денонощие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия се увеличи с 498 до общо 194 259 от началото на епидемията, сочат последните данни на института за заразни болести "Роберт Кох".

Новите смъртни случаи са 12, с което починалите стават 8973, показва статистиката на института, който следи разпространението на заразата в страната, предаде агенция "Ройтерс."

Междувременно Южна Корея съобщи за 43 нови потвърдени случая на коронавирусна инфекция в цялата страна и отбеляза, че заразата е започнала да се разпространява отвъд столичната агломерация, която е център на нова вирусна вълна от края на май, предаде AP.

С новите случаи заразените с коронавируса от началото на епидемията стават 12 800, като 282 от тях са починали, сочат данните на южнокорейските Центрове за контрол и превенция на заболяванията. В световен мащаб броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция е 10 милиона и 278 хиляди. Загиналите пациенти са близо 505 хиляди. 


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    2 1 Отговор
    90 мил 500человека , яката новина чак ме в тресе, веднага швабите ги слагайте под карантина
  • 2 простотия

    2 3 Отговор
    Само искам статистика, къде освен Швеция, докато епидемията е активна работят дискотеки и нощни заведения и има хиляди хора по трибуните. Те и сърбите направиха тенис турнир, който зарази сума ти народ....Явно балканският манталитет ще ни затрие главата. Даже и турците ще се окажат по-умни, затягат мерките и контрола, загщото не вярват на простото си население.

    Коментиран от #3

  • 3 Рошко

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "простотия":

    Ти вярвай на умните ни политици и платени соросоидни медии, пий дезинфектанти сложи си скафандър и живей вечно