Last news in Fakti

30 Юни, 2020 10:33 3 671 26

9 милиона сирийци гладуват системно

  • сирия-
  • глад-
  • оон-
  • война-
  • доклад

Сирийците сега са изправени пред безпрецедентен глад

9 милиона сирийци гладуват системно - 1
Снимка: Shutterstock

Гладът е засегнал рекорден брой сирийци и нещата могат да се влошат, предупредиха няколко неправителствени организации. Предупреждението беше отправено в навечерието на конференция за международна помощ за Сирия, която ще се състои в Брюксел, предадоха световните агенции.

Сега около 9,3 милиона сирийци си лягат гладни, докато допълнителни над 2 милиона рискуват да имат същата съдба, се казва в предупреждението на няколко международни неправителствени организации, сред които Норвежкия съвет за бежанците и "Оксфам". Те подчертават, че международната помощ за Сирия е по-необходима от когато и да било.

"Сирийците, които преживяха почти десетилетие на война и преселение, сега са изправени пред безпрецедентен глад, който прави милиони хора силно уязвими и на COVID-19", се казва в предупреждението, предаде БНР.

В доклад от миналата седмица се припомняше, че миналата година дарители са дали 8,9 милиарда евро за сирийците под формата на грантове за Турция, Египет, Ирак, Йордания, Ливан и Сирия. ООН сега се нуждае от 3,8 милиарда долара за работата си, свързана със Сирия. Днешният форум ще е осмата годишна дарителска конференция за Сирия и четвъртата, домакинствана от ЕС. В него ще участват около 320 страни, в това число САЩ, ключови агенции на ООН и други.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    15 2 Отговор
    Евреи, яжте "течен шоколад"!

    Западният джендър не знае къде му е главата. Затова е еврейски роб и се бие в Сирия за Израел хаха

    Коментиран от #20

  • 2 Бари

    29 3 Отговор
    Как няма да гладуват , като американски хеликоптери минават над посевите с пшеница и ги палят с хиляди декари . Ама това ви обягва , и на вас ФАКТИ и на по гледаемите телевизии .

    Коментиран от #7, #22

  • 3 Гост

    17 0 Отговор
    Великобритания, вместо да плаща на белите каски да снимат съмнителни, режисирани филмчета как Асад трови своите мирни граждани, биха могли да дадат някоя лира за гладуващите.

    Коментиран от #10

  • 4 Stéphanie 🎲

    18 4 Отговор
    Едно време си седяха в държавата,и по къщите.Заради една шепа психопати които не могат да разделят петрол и територии ,се случва това.А най драматичното -До кога ?

    Коментиран от #5

  • 5 Антимилиционер

    1 14 Отговор

    До коментар #4 от "Stéphanie 🎲":

    Хапчетата, милиционер.
  • 6 Тито

    29 0 Отговор
    Сирия беше перлата на Б Изток преди САЩ да реши да ги демократизира.Лично съм бил там и мога да кажа,че живееха много по-добре от нас-вярно,че с ориенталски и източен манталитет-но материално бяха добре.А сега страдат САМО заради американската алчност и лицемерие...
  • 7 Българин

    1 10 Отговор

    До коментар #2 от "Бари":

    Колкото е истина това, което си написал, толкова да е здрав Владимир Путин!
  • 8 Българин

    8 4 Отговор
    До просещите организации.Като ги жалите вземете си ги и си хранете у вас.Аз самият не съм преял за да ми вдигате и без това безбожно високите данъци заради тези.Гладуващи според вас.достатъчно "приехте" .Накарайте ги да работят/съмнявам се/и да пращат на МНОГОБРОЙНИТЕ си семейства.

    Коментиран от #11

  • 9 Джонсъна

    18 2 Отговор
    Краварите и коалицията от 67 държави дето им развали държавата - сега да им я възстановят и да им платят репарации. Да спомена само че в тая коалиция сме и ние .
  • 10 само питам

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ти виждал ли си пират да дава ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ПАЦИФИСТ

    16 2 Отговор
    никой не пита КОЙ И ЗАЩО ГИ ДОВЕДЕ ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ??? КОЙ РАЗПАЛИ ВОЙНАТА И ЗАЩО??? КОЙ УБИ САДАМ И УНИЩОЖИ ИРАК? КОЙ И ЗАЩО УБИ КАДАФИ? И ДОНЕСЕ ЛИ ПРОСПЕРИТЕТ НА ЛИБИЯ??? ПЪРВО ЗАДАВАЙТЕ ТЕЗИ ВЪПРОСИ. КОЙ СЕГА ТРЯБВА ДА НАХРАНИ ГЛАДНИТЕ СИРИЙЦИ? АЗ КОЙТО НЯМАМ НИЩО ОБЩО С ВОЙНИТЕ ,ИЛИ ВОЕННОЛЮБЦИТЕ, ПОЛИТИЦИ ОТ ВАШИНГТОН. АЗ НЕ ИСКАМ ДА ИЗПЛАЩАМ ПОСЛЕДИЦИТЕ НА ВОЕННОЛЮБЦИТЕ.
  • 13 Бългaрин

    12 0 Отговор
    Още един "българин". Нямам против.

    За състоянието на Сирия е ясно - Щатско и Турция, които създадоха "въоръжената опозиция" Идил причинила смъртта на 200 000 сирийци, сега да приемят изгонените от президент Асад терористи и да платят на Сирия да си възстанови инфраструктората.
  • 14 Сбъркано

    14 1 Отговор
    Да се хвалиш, че храниш сирийците като даваш пари( грантове) на Турция, Египет, Ирак, Йордания, Ливан . Звучи като пари за поддържане на войната и създаване на глад сред сирийците.
  • 15 Грейс

    9 0 Отговор
    Тези зад параван на помощ само се чудят колко пари да прилагат." ООН се нуждае от 3,8 милиарда за работата си свързана със Сирия".Защо пък вие, тези пари може да отидат директно за сирийците. Само заплатите им ще лапнат 1 милиард. Сугурно те са заложени на 1 място. Като сложиш, "репортери с граници" "доктори без граници" и други" хуманитарни организации и хайде хвръкнаха ощо 1 милиард.
  • 16 a bee Айшо

    2 11 Отговор
    Дето стъпвал кремльовский ботуш да е
    имало наяждане (гладомор,денег нет держитес,масови
    гробове в Либия, Украйна).
  • 17 Бачо Киро

    4 9 Отговор
    Богата Русия да ги нахрани
  • 18 Където стъпи руски ботуш

    5 6 Отговор
    Само мор и глад
  • 19 Госあ

    1 4 Отговор
    ЕС + Япония са повече и като хора от краварите и казаците и винаги са били технологично и културно по напред. Просто трябва да се въоръжат до зъби като диваците от тайгите и прериите и веднъж завинаги да ги обезвредят. Само тогава може да се избегнат такива ужасии. Как може да се очаква от примитиви като краварите и рушняците да въздават справедливост, как ?
  • 20 Jesus Christ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    Алах си знае работата и я върши много добре!
  • 21 месара

    2 4 Отговор
    колко ли милиона гладуват ссср ?
  • 22 А къде е путин

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бари":

    С неговите оръжия без аналог ?да спаси Асад от краварската агресия
  • 23 другарят

    10 1 Отговор
    Цинизма и лицемерието на фашистка Америка и нейните помияри от Западаща Европа не познава граници! Никъде в статията не се споменава, че от 7 години върху Сирия са наложени ИКОНОМИЧЕСКИ САНКЦИИ от същите тези "загрижени" изроди!
  • 24 Borislav Popov

    5 6 Отговор
    Под руско робство е така.
  • 25 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НЕВЕРОЯТНО -"ГЛАДЪТ" В СИРИЯ ПРАВИ ХОРАТА ПОДАТЛИВИ НА -КОВИД-19 !?!?!? В САЩ ГЛАДУВАТ НАЙ-МНОГО ;СЛЕДВАТ ГИ В ГЛАДА -БРИТАНИЯ ;ШВЕЦИЯ ;ГЕРМАНИЯ;ИТАЛИЯ ИСПАНИЯ И МАЛКО ПОРТУГАЛИЯ -ЗА РЕСИЯ НЕ ГОВОРИМ !!!! В СИРИА НЕ ГЛАДУВАТ И ДЕЦАТА КАЗВАТ : "РЕСНАЦИТЕ СА ТУК И ЛОШИТЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ДОЙДАТ " !!!!!? ЕЙ ИЗРАЕЛ - СКОРО ЩЕ ПЛАТИШ С ЖИВОТА СИ !!!!
  • 26 факти

    2 3 Отговор
    И много повече ще гладуват.От край време се знае ,че русия до теб ли е ,не те чака нищо по- различно от глад ,мизерия,беднотия и изостаналост ! русия е средновековна държава и искат да превърнат всички държави в същите мизерни дупки.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания