Last news in Fakti

1 Юли, 2020 07:33 1 484 19

Днес е последният ден от гласуването на конституционните промени в Русия

  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • референдум

Президентът Владимир Путин увери, че поправките в основния закон ще влязат в сила само ако бъдат одобрени от гласоподавателите

Днес е последният ден от гласуването на конституционните промени в Русия - 1
Снимка: shutterstock

Днес е последният ден от започналото на 25 юни в Русия общонационално гласуване на конституционните промени. Президентът Владимир Путин увери, че поправките в основния закон ще влязат в сила само ако бъдат одобрени от гласоподавателите.

Избирателната активност за шестте дни от началото на гласуването надхвърля 45%. В навечерието на днешния вот президентът Владимир Путин се обърна към руските граждани с думите:

„Гласуваме не просто за поправките, облечени в ясни правни норми. Гласуваме за страната, в която искаме да живеем! Със съвременно образование и здравеопазване, със стабилна социална защита на гражданите, с ефективна власт, която се отчита пред обществото“.

Конституционните промени са повече от 200 на брой и трябва заедно да бъдат одобрени или отхвърлени от гражданите. Най-съществената поправка предвижда възможността Владимир Путин да се кандидатира за още два шестгодишни президентски мандата след 2024г.

Чеченският лидер Рамзан Кадиров предложи Путин да бъде избран за пожизнен президент на Русия. От Кремъл отговориха, че такава длъжност не е предвидена в конституцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чарлс Дарвин

    4 12 Отговор
    Робите не иска и не могат да са свободни 😆

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Айде бе

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "Чарлс Дарвин":

    Точно пък руснаците ли ги наричаш роби? Ако погледнеш историята им,ще се убедиш,че имат куп въстания,революции и бунтове....И за разлика от нас-сами са се освободили от монголското иго...Та тези лозунги можеш само в НПО то ти да ги приказваш...

    Коментиран от #6

  • 3 Даммммм

    8 4 Отговор
    Давай чичко Вова.Мачкай либерал-фашизоидите.
  • 4 ужас

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Чарлс Дарвин":

    През 90-те бяха свободни и повече не искат да са. А те и американските роби се разбонтуваха, и те не искат да са свободни. Защо така бе Джендър Дарвин? хахаха
  • 5 Володя

    3 7 Отговор
    В новата конституция да има закон мавзолей на Путин
  • 6 999999

    3 9 Отговор

    До коментар #2 от "Айде бе":

    Крепостни = роби

    Коментиран от #9

  • 7 хахаха

    6 1 Отговор
    и къде точно е казано, че "най-съществената поправка е възможността Путин да се кандидатира за президент пак"? Или Анатоли така е решил?

    Коментиран от #11

  • 8 Барчо

    8 1 Отговор
    Най-съществената промяна в конституцията е, че тя става водеща, както и че правата на президента се ограничават. Защо не се казва никъде, че дори Путин да продължи да бъде президент, то той няма да има вече неограничени права??? Следващите му мандати няма да имат нищо общо със сегашните. С новата конституция от както се каза 200 поправки като цяло, ще се смени системата на управление и работа на целия държавен апарат. А тази поправка той да има възможност за следващ мандат не е негова идея, а не тези, които виждат че без него няма да има промени към добро за Русия. Те нямат такава силен и ОБЕДИНЯВАЩ лидер, който да свърши работата. Всички виждат, че въпроса е да я има ли Русия или да я няма. Просто инстинкт за самосъхранение, който за съжаление ние нямаме!!!
  • 9 Ами

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "999999":

    Само че тези крепостни са вдигали хиляди бунтове-и сами са извоювали свободата си---а не са чакали"дядо Иван" да ги освободи-схващаш ли разликата? И точно ние нямаме правото да ги обвиняваме .
  • 10 Българин

    1 6 Отговор
    Тотално ми падна в очите Русия.Искат си диктатор крепостните.Е да им е честит!

    Коментиран от #12, #17

  • 11 30 г стигат

    1 4 Отговор

    До коментар #7 от "хахаха":

    Русофил съм но Това е смешен референдум !Всички поправки по същество са повече от логични , за опазване живота на животните , за любов към децата , за социални придобивки и т.н безброй логични въпроси в които всеки ще намери нещо за себе си И ЕТО ТАЗИ ПОПРАВКА - "При этом в отношении сроков действующего главы государства Владимира Путина произойдёт «обнуление»[g], которое позволит ему выдвигаться на этот пост ещё на два раза и в случае победы на следующих выборах — в 2024-м и 2030-м — руководить страной до 2036 года"
  • 12 ****

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    А ти пък ако си мислиш,че си свободен и независим,много се лъжеш. Няма държава в която да няма диктат под една или друга форма,иначе настъпва анархия.

    Коментиран от #15

  • 13 Сделано в СССР

    0 4 Отговор
    Пълна пародия на референдум. Има стотици клипове как се провежда. Ходят по къщите с един кашон хората да гласуват на крак. Няма тайна на вота, няма гаранция, че няма да се подмени ... Гледайте и сами се убедете

    Коментиран от #14

  • 14 ****

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сделано в СССР":

    Е къде да гледаме,дай линк.
  • 15 Ваксина

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "****":

    Ами много по-добре е в България отколкото в Русия. Москва и Ленинград...що годе бива. Останалата част....пьлна мизерия и алкохолизъм. Я си тръгнал и си в ареста. Руснаци ми го казват това.
  • 16 Нямаме търпение вече

    1 1 Отговор
    Кога с царския жезъл и корона на главата
  • 17 Сандо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Българино,като погледнеш България,какво ти се вдига?
  • 18 Соломон

    0 1 Отговор
    До обед 50 % руснаци
  • 19 Хаджиментов

    2 0 Отговор
    Ха-ха, всичко или нищо!
    Ако предложението е от рода:
    1. Искате ли заплата 10 000 евро на месец
    2. Искате ли да се пенсионирата на 50г.
    3. Иската ли да не плащате никакви данъци.
    4. Искате ли В. Путин да изкара още 2 мандата.
    5. Искате ли всяко новородено да получава по 1 000 000 евро.
    6. Искате ли гарантиран доход 5000 евро всеки месец, независимо дали работите или не.
    И т.н. и т.н.

    Е, какво ще е решението ви ако трябва да изберете всичко или нищо.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания