1 Юли, 2020 07:59 5 415 12

Борис Джонсън забърка нов грандиозен скандал на Острова

  • борис джонсън-
  • ес-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • дейвид фрост

Бившият премиер Тереза Мей разкритикува Джонсън заради назначението на Дейвид Фрост

Борис Джонсън забърка нов грандиозен скандал на Острова - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившият британски премиер Тереза Мей критикува настоящия премиер Борис Джонсън за това, че назначава главния преговарящ за Брекзит Дейвид Фрост като нов съветник по въпроси на националната сигурност.

Според Мей той няма необходимия опит и не е независим - най-важните предпоставки за този пост.

В края на август сър Марк Седуил ще се оттегли от двата поста, които заема - секретар на кабинета и съветник по въпроси на националната сигурност. Тереза Мей, която назначи независимия Седуил и на двата поста, когато беше премиер, каза, че през деветте ѝ години като член на Съвета за национална сигурност тя винаги се е вслушвала в експертното и независимо мнение на специалисти по националната сигурност. Тя настоя, че Дейвид Фрост е политическо назначение и няма доказан опит като експерт по сигурността.

Лейбъристите дори заявиха, че назначаването на Фрост е „опасно“. Но Майкъл Гоув, който е с ранг на вицепремиер, каза, че Дейвид Фрост е напълно подходящ висококвалифициран кадър.

Мей и Гоув се сблъскват не за първи път. Още в кабинета на Дейвид Камерън двамата имаха големи разногласия. Като премиер Мей уволни Гоув през 2016 година, но по-късно го върна в кабинета.

Поредното напускане на висш служител на държавната администрация, в този случай най-високопоставения, поражда опасения, че премиерът Борис Джонсън, под диктовката на съветника му Доминик Къмингс, въвежда американски стил на политизиране на висши обществени роли.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Факт

    18 3 Отговор
    Тоя западен свят се превърна в тотален цирк вече

    Коментиран от #6

  • 3 ХАРОН

    26 2 Отговор
    Да ви имам проблемите! Елате да видите назначенията в България от правителство до държавна администрация, кметсва по села и паланки и държавни фирми.
  • 4 Грейс

    16 2 Отговор
    Колкото и да им е мъчно на почитателите на евроатлантическите ценности такиви клоуни каквито има сега не е имало по времето, когато светът се определяше на Източен и Западен блок и САЩ. За съжаление се увеличават като геометрична прогресия.
  • 5 Гост

    6 2 Отговор
    Г-н Стайков, цитирането на неизвестни имена за широката публика с цел придобиване на достоверност и интрига на писанието Ви и създаване на впечетление на задълбочено познание на проблематиката, не прави Вашето произведение по-читаемо и разбираемо, ако не поясните вкратце описваните герои! Дано не се объркате в коментара ми в стил събеседник на Майбрит Илнер, популярна водеща на публицистично предаване по намската ZDF.
  • 6 Цеко сифоня

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Факт":

    Така е. Ама при нас цирка май е по-голем. Вчера Го гледах по телевизията. Седи тулупа пред един лаптоп, хили се мазно като варена тиква и козирува на гола глава.
  • 7 ггггг

    8 1 Отговор
    Мей като министър скри хиляди престъпления на мигрантите и нищо.
  • 8 Karosel

    3 3 Отговор
    То това, че Борис Джонсън е поддръжник на консервативните схващания на Путин и Тръмп е ясно за всички. Нито един от тримата не е експерт икономист! Бюджета при тях се формира или от природни ресурси или от свиване на разходите. Истински добрият икономист, развива икономика за постигане на на по-висок БВП, чрез увеличаване на производството на стоки с голяма добавена стойност! И тримата са глухи кълвачи!

    Коментиран от #9

  • 9 ха-ха

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Karosel":

    Ами кой тогава е експерт икономист?? Емил Караниколов?? Ха ха ха
    Путин - консерватор.. ти нещо не си в час.

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Karosel

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "ха-ха":

    Значи толкова познаваш добри икономисти - експерти! Тръмп е фалира много от своите начинания - казина, развлекателни паркове, хотели. Няма да коментирам Путин защото е известен с военните си уклони. А Борис Джонсън е журналист. Така че едва ли някой от тях е чел "Теория на парите" на Милтън Фридман или някой от трудовете на Кейнс. Не може да искаме от неуспели в личният живот да бъдат успешни президенти.
  • 11 Karosel

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "ха-ха":

    Понеже визираш специално Путин искам да кажа, че при един диктатор е невъзможно да има прогрес, защото той гледа да задържи статуквото. Както се вижда от неговите действия иска това да стане до 2035 година. Ако искаше някаква развитие на икономиката на Русия, до сега да беше извършил редица реформи, а то извърши само една пенсионната. И Китай е комунистически хибрид, но виждаме, че са световен номер едно, чисто икономически.
  • 12 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    У НАС В БГ -90% ОТ ИЗКАЗВАЩИТЕ СЕ ПО ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ СТУДИЯ СА БИВШИ -ОТ ТУК И ОТ ТАМ И ОТ ТОВА И ОНОВА ---НО БИВШИ !!!... ОБИКНОВЕННО : КЬОРАВИ ;ПЛЕШИВИ И СБРЪЧКАНИ ОТ ВЪЗРАСТТА !!! САМО ХАРАЛАН Е С ОПЪНАТА ОТ ТЛЪСТИНИ КОЖА !!!!!!!!!
Новини по държави: