Last news in Fakti

1 Юли, 2020 14:45 3 203 48

Берлин: САЩ се опитват едностранно да спрат "Северен поток 2"

  • северен поток-2-
  • германия-
  • газ-
  • русия-
  • сащ

Екстериториалните санкции са явна намеса в суверенитета на Европейския съюз, смята германски министър

Берлин: САЩ се опитват едностранно да спрат "Северен поток 2" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският държавен министър във Федералното министерство на външните работи Нилс Анен заяви в сряда, че "е очевидно, че САЩ се опитват едностранно да спрат да бъде завършен газопровода "Северен поток 2“ посредством въвеждане на нови санкции срещу проекта".

Изказвайки се на заседание на комисия на Бундестага, той подчерта, че "екстериториалните санкции са явна намеса в суверенитета на Европейския съюз“.

Освен германските фирми, санкциониращите мерки на САЩ, мерките могат да засегнат компании от Франция, Холандия и Австрия, твърди Нилс Анен.

Потенциалният ход на Вашингтон, който Анен очаква да бъде обявен в скоро време, може да повлияе и на външната политика на единния блок, тъй като "непоследователните санкции увреждат съвместната политика спрямо Русия", посочи той.

По-рано днес компанията Nord Stream 2 AG, която отговаря за проекта за газопровода "Северен поток 2", заяви, че допълнителните санкции, които САЩ могат да наложат върху проекта, вероятно биха блокирали инвестиции на стойност приблизително 700 милиона евро.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 32 Отговор
    Pycия зaгyби пpeз aпpил втopo мяcтo пo дoбив нa пeтpoл в cвeтa и cлeзe нa тpeтo мяcтo зa cмeтĸa нa Cayдитcĸa Apaбия, CAЩ ocтaвaт лидep, пpoизвeждaйĸи cpeднo 12,061 милиoнa бapeлa нa дeн. Toвa cтaвa яcнo oт инфopмaция нa pycĸoтo миниcтepcтвo нa eнepгeтиĸaтa, Aдминиcтpaциятa зa eнepгийнa инфopмaция нa Mиниcтepcтвoтo нa eнepгeтиĸaтa нa CAЩ (ЕІА) и дoĸлaд OΠEK.

    Коментиран от #5, #8, #9, #16

  • 2 Прави са американците

    4 48 Отговор
    ЕС пълни гушката на кремълските военни стратези.

    Коментиран от #17

  • 3 Съдията Дред

    44 3 Отговор
    Два са интересите - да продават скъп шистов газ, а и да се правят че подкрепят хохлите.
  • 4 ****

    52 2 Отговор
    Змията когато умира,хапе най силно и наред,точно и това прави сащ в момента.Гърчи се от безсилие и се мъчи по всякакъв начин да пречи,но от престъпници какво друго може да очаква човек освен рекет и изнудване.

    Коментиран от #6

  • 5 Дълъг Гост,кисел Грозд

    27 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Това че,са на първо място по добив на петрол,
    дава ли им право да на разрешават на другите да
    продават.
    По твоята “логика”,щом не позволяваш на другите
    да продават,ще бъдеш винаги първи!!!!!!!

    Коментиран от #7, #10, #12

  • 6 гост

    4 40 Отговор

    До коментар #4 от "****":

    Де да беше в такова "безсилие" любимата ти Раша да налага санкции , от които дори Германия може само да протестира , но не и да избегне , хахаха !! Само че руските "санкции" са са лош виц !! Забрави ли колко ЧАСА бчха нужни за да спре напълно работата по потока и колко месеца вече Раша не може да направи нищо по въпроса ??? А колко още , ако въобще успее ??? Да ти имам безсилието , хахахах !!

    Коментиран от #48

  • 7 гост

    4 34 Отговор

    До коментар #5 от "Дълъг Гост,кисел Грозд":

    Ами дава им право да търсят сметка на самозабравилата се Германия в кой съюз членува и какви задължения е поела срещу това , което този съюз е направил за нея !!! Включително милиардите излети от войната насам за нея , за да стане това , което е в момента !!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гошо

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Много си осведомен ,а как върви шистовия добив ,би ли ни казал

    Коментиран от #11

  • 10 гост

    4 30 Отговор

    До коментар #5 от "Дълъг Гост,кисел Грозд":

    Или сега ще ми кажеш , че Раша я е направила водеща икономика в Европа , като грабеше и изнасяще цели заводи , да не говорим за другите работи ??
  • 11 гост

    2 9 Отговор

    До коментар #9 от "Гошо":

    Ами там неясно ли пише ??? Цъфти и връзва , за ваш ужас и мъка !!
  • 12 гост

    5 34 Отговор

    До коментар #5 от "Дълъг Гост,кисел Грозд":

    Между другото да те светна , не само на петрол и на газ е най-големия производител САЩ и то на цени по-ниски от руските !!!

    Коментиран от #15, #23, #41, #46

  • 13 Ю Кортес

    3 25 Отговор
    Северен поток 2 и турски поток са пълна финансова катастрофа.Безумие струващо над 100 милиарда долара за да се докара газ от Ямал до Балтика и черно море и от там до Германия и Турция.Всичко това,за да не се използват съществуващата инфраструктура в Украйна.Установи се,че няма как.Капитализацията на газпром се срина и компанията взима кредити за да покрие загубите.

    Коментиран от #14, #38

  • 14 Панов

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "Ю Кортес":

    Специално на нас,безумието ни струва загуба на 3.5 милиарда лева в т.н.балкански поток
  • 15 Киселия Грозд до Тъпия Гост

    18 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Приятелю, май получаваш оргазъм,пишейки за
    любимите ти първенци по производство и износ
    на газ и петрол,а нощем имаш полюции като
    ги сънуваш???????
  • 16 Да бе,Гост

    30 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Толкова са могъщи,че преди месец внесоха от Руснаците три танкера с уралски нефт.От т.н " тежък нефт".Без него са живи- умрели!Единствено смесване на двата вида,дава технологична възможност за призводство на бензин,битум( няма пътища) и масла. Единствено руснците и Венецуела ( там са най големите находища в света) имат такъв нефт.А ще им трябват десетки танкери.Точно това е причината ,да искат смяна на Мадуро.Да прилапат целия венецуелски нефт.Много им дреме за народа във Венецуела. Колкото им дреме за нас.Хапнаха готови две Марици,и цедят стотици милиони годишно.Това кефи ли те?

    Коментиран от #18, #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    2 20 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе,Гост":

    Е и ??? Или искаш да ми кажеш , че са внесли само от Русия ??? Ми че те внасят и от Мексико и от Канада и от куп други !! Могат , внасят !! Какъв е проблема , освен , че вносителите , демек Раша също , трябва да дадат НАЙ-НИСКАТА цена , по-ниска от борсовата , иначе никой няма да ги купи , хахаххаха !!! Така се прави конкуренция , "разбирачо" и се държи ниска вътрешна цена , а не като в Раша , дето вътрешните цени са ПО-ВИСОКИ от американските , при тия заплати от 200 долара , хахахахах !!!!

    Коментиран от #19

  • 19 Пако

    15 2 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    Нещо много тъпо ми звучиш,да не си случайно
    икономическия съветник на Тръмп???????

    Коментиран от #21

  • 20 гост

    2 17 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе,Гост":

    Съжалявам , че не мога да давам линкове , бензина в любимата ти Раша днес е 1,15 ЛЕВА , а в САЩ - 0,84 ЛЕВА !!!! Литъра !!! Кой е по -тъпия , а ??? Пък ти се радвай на "танкери" , хахахаххахаха !!!!
  • 21 гост

    0 13 Отговор

    До коментар #19 от "Пако":

    Че аз не се и съмнявам как ти звуча , на тебе добре ти звучат само речите на вожда джудже , хахаххах !!! Сигурен съм , че ставаш и лягаш с тях !!!!

    Коментиран от #22, #24, #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хгфф

    17 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Като е толкова евтина американската газ за какво Германия ще прави северен поток 2 ??

    Коментиран от #27

  • 24 Пако

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Ясен си ми,с това тебЕ!!!!!!!
    Не е лошо,да минеш един тригодишен курс по
    правопис!!!!
  • 25 Пако

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    И правоговор...

    Коментиран от #26

  • 26 гост

    0 8 Отговор

    До коментар #25 от "Пако":

    Оуу , не думай , сега опряхме до правописа , хахахах !! А нещо по темата или ти се изчерпиха силичките , дето и без това ги нямаш ?? Твоя правопис е по лични уроци от вожда , нали , хахахха !!!
  • 27 гост

    0 14 Отговор

    До коментар #23 от "Хгфф":

    Защото три купени фирми ги излъгаха руснаците , че ще лапат от транзит едва ли не за половин Европа , а сега се оказва , че дори в самата Германия руския газ ще е по-малко от 30% !!! А руснаците заложиха акциите на потока в Лондон и скоро ще бъдат конфискувани от съда по исковете на Полша и Украйна , което значи че последните може да станат собственици на потока , ако решат да не ги продават , ти да видиш , хахахха !!! Което значи , че немските фирми ще изгорят тотално барабар с Газпром !!

    Коментиран от #28, #30

  • 28 Дгц

    11 0 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Ти един том глупости написа ако така лесно се дават проекти дълбоко се лъжеш.Просто вашата любима ционистка америка това я удари най-много.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Барчо

    14 0 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Едни от поправките в конституцията на Русия са точно в подобни посоки. Така наречените международни съдилища ще духат супата вече. Няма да имат задължителен характер за Русия, както до сега, поради конституцията, приета през 1993 г. А парите няма как да се конфискуват, защото се създава една по-специална руска банка в подобна насока и там ще се въртят тези пари, като няма да седят навън. Вече ще е факт и закона за офшорките. Парите, които отиват по какъвто и да е начин натам, ще бъдат предварително обложени като пари, което ще накара много от руските олигарси влагат свободните си капитали обратно в руската икономика. Тези над 200 поправки са цяла система, както в икономиката, така и в отбраната, здравеопазването, социалната политика и т.н. По тази причина се приемат или всички или нито една.

    Коментиран от #34

  • 31 Кико

    5 3 Отговор

    До коментар #29 от "Барчо":

    Обама имаше добри отношения със ес затва всичко беше гладко докато сега дойде един клоун и се мисли за голямата работа.

    Коментиран от #33, #40

  • 32 Барчо

    9 0 Отговор

    До коментар #29 от "Барчо":

    В света "Тежък нефт" имат Русия и Венецуела. Вече се писа, че рафинериите на американците не могат да работят без да се добавя към техния нефт и "тежък нефт".
  • 33 Барчо

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "Кико":

    Той не е професионален клон, не е и политик, а пишман бизнесмен. Държавата не е "Едноличен търговец" и икономиката и не работи по този начин. Още когато стана президент избран по олигофренската американска изборна система от малцинството бях сигурен, че той ще довърши САЩ. Неговите мошеницески машинации за усилване на икономиката винаги имат краткотраен ефект, след което бумеранга се връща и ти отрязва тъпата кратуна. Човек с ШЕСТ пълни фалита до сега единствено може да направи СЕДМИ, но класен.

    Коментиран от #42

  • 34 гост

    0 13 Отговор

    До коментар #30 от "Барчо":

    А на света дали му пука какво пишело в "конституцията" на Раша и кой ще го спре да конфискува ВСИЧКИ международни активи на същата , включително частни и държавни , включително финансови , материални и интелектуални ??? И как точно ще си продава износа любимката ти , без парите да минат през международната разплащателна система на банките ?? И те кой ще слушат , вожда или международния съд ?? С кой си мислиш , че говориш , с послушковците в Кремъл , хахахахха !!!!!

    Коментиран от #35, #36, #39, #43

  • 35 Барчо

    12 0 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Явно не си чел написаното. Искаш стока - плащаш и тя отива в руска банка. Получаваш стока. И кога точно ще и вземат парите или стоката, че нещо ми не е ясно??? Русия за няколко месеца се отърва от 70% от американските ценни книжа и ги обърна в злато. Не разбра ли, че руската банка се отцепва от хамериканските и ще е недосегаема за запори и всякакви своеволия. А не мислиш ли, че много богаташи от цял свят, които поискат сигурност няма да пренасочат там и своите пари. Да почакаме и да видим какво ще стане, вместо сега да говорим празни приказки. Само надей да мислиш, че руснаците са некви ескимоси от Африка и могат да четат до две.

    Коментиран от #37

  • 36 Барчо

    11 0 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    На света му пука дали стоката е евтина или скъпа. По тази причина ще има Северен поток 2, както го има и Турски поток, като България беше шунтирана от голямата лапачка. Русия е нй-големия износител на зърно вече трета година, въпреки санкциите. Китай, който беше обявен за най-големия враг на САЩ след Русия е и най-големия износител, въпреки хамериканското нежелание. И това е така, защото на света му пука за цената. А ти ме разбираш погрешно. Ако американците ни продават по-евтин нефт от руснаците, няма да купувам от тях, бъди сигурен в това. Просто американците не желаят да се конкурират коректно, а като фашисти. Убиваш конкурента от упор в челото и продаваш на монополно високи цени, защото конкурента ти е мъртъв от куршума. Надявам се вече да съм бил ясен.
  • 37 гост

    0 9 Отговор

    До коментар #35 от "Барчо":

    Абе , наивно русофилче , "безценната" ти стока е няма и 5% от световната и то в последно време една от най-скъпите , кого ще плашиш със стоки , хаххахах !!! Не света , Раша се моли да и купят боклука , щото без това не може да изкара и месец , хахахха !!! Ако Раша утре изчезне , света няма и да забележи , даже другите износители няма да забележат , щото износа им ще се вдигне със 05-0,6 % !!! Толкова е "великото" производство на Раша на петрол и газ !!! Те на една кирлива Украйна клекнаха като миндили , щото видяха , че една трета от газа им увисва , той света щял да плаши , хахаххах !!!!
  • 38 БПФ

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ю Кортес":

    Много се забавлявам с такива жалки индивиди като тебе, дето така са надъхани с политическа пропаганда стил Дойче веле, че мозъкът им е станал гладък като билярдна топка.

    100 милиарда? Я пак? Много богати изкара Газпром - в същото време ги изкарваш едва ли не фалирали. СП 2 струва 12 милиарда $, половината ги дават европейските партньори, начело с Шел. Турски поток струва по-малко.
    Газпром е добре печелеща компания - например тия 12 милиарда тя ги спечели само за 9 месеца през 18-а година. Пазарната и капитализация се срина за 9-10 години, защото преди това просто бе супер балонирана - в момента доходността за акционерите е много по-висока. Акционер съм и миналата година доходността ми само от дивидент бе 9.30%, тая година ще е около 5%... и то при положение, че компанията раздава 30% от печалбата си.... а ти си джафкай колкото ти е кеф.
  • 39 Гошо

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Е до сега нещо конфискуваха ли или още не са осъдили Русия та за това няма
    Кто не хочет говорить с Лавровым будет говорить с Шойгу
    Това го пише с дребни букви накрая на конституцията
  • 40 БПФ

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Кико":

    Обонгото имаше "добри отношения" с ЕС, затова срина Либия и Сирия, за да напълни Европа с мигри... Тръмп има "лоши отношения" с ЕС, затова каза "Не ги пускайте тия в държавите си, луди ли сте?".

    ....умнико...
  • 41 БПФ

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Като е по-евтин американския газ, защо не елиминират Газпром с пазарни механизми, а прибягват до политически рекет и репресии, които са тотално незаконни? Германия не се е самозабравила, а си гледа интереса и има това право, защото е суверенна държава !!!

    Коментиран от #44

  • 42 БПФ

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Барчо":

    Той е "клон" и "пишман-бизнесмен" - ти явно не си. Той е построил първия си небостъргач на 38 години - два пъти е станал милиардер, има частен самолет и всичко каквото си иска, дори си позволи да откаже най-големия подкуп в човешката история - 5 милиарда долара.

    ТИ какво имаш, освен голяма уста, панелна мишко?
  • 43 БПФ

    9 0 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    Абе, анонимен козяшки трол, наистина ли мислиш, че Русия ще позволи на жалки държавици като полша и украйна да и конфискуват имущество и въобще да проявят каквато и да е агресия? Бъркаш хладнокръвието и търпимостта със слабост, защото нямаш ум да разбереш разликата. Укрите се опитаха и загубиха Крим, а реално и цялата източна част от държавата си.

    И вземи почети малко повече - Газпром е с добив на газ, по-голям от добива на следващите четири най-големи газови компании в света - ВЗЕТИ ЗАЕДНО !!!
  • 44 Ооо

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "БПФ":

    Не е суверенна държава защото е още юридически още под окупацията на Алианса . :((( но се бори за суверинитет
  • 45 Открай време

    3 0 Отговор
    НАмерика и евреите искат пълен контрол върху търговията със стратегически суровини. .в цял свят. .тяхните посолства по цял свят са агенти на цру и мосад. .дават ти кредити и те заробват по такъв начин. .Германия знае това и затова иска да прави бизнес с Русия. .да купува руски газ. .цру и мосад купиха правителството на Украйна и сега Украйна не купува руски газ. .разделяй и владей. .старото англосаксонско правило. ..Русия се карат с Украйна. ..а евреите правят пари. .прокарват тяхното влияние
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Пръдливия Ханс

    1 5 Отговор
    Баба Меркел се държи така все едно САЩ и НАТО са врагове а руснаците съюзниците Тя направи от Велика Германия едно джудже
  • 48 ЧУДНО МИ Е

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Китай си прави бизнес ,а ние крещим, като патки!
    Какво в същност, изнася България за САЩ?
Новини по държави: