Last news in Fakti

2 Юли, 2020 07:50 3 176 8

Големи съкращения на работни места във Великобритания

  • великобритания-
  • икономика-
  • пандемия-
  • ковид-19

Бизнесът на Острова бе засегнат много сериозно след карантината, наложена на 23 март и въпреки че ограниченията постепенно отпадат търсенето от потребителите е много ниско

Големи съкращения на работни места във Великобритания - 1
Снимка: shutterstock

Повече от 12 000 души в Обединеното кралство ще загубят работните си места след като поредица от фирми оповестиха съкращения през последните 48 часа. Съкращенията са основно в търговията на дребно и в авиацията – два от секторите, които бяха засегнати най-сериозно от наложената заради коронавируса карантина.

Голямата верига John Lewis оповести, че ще затвори магазини, но не потвърди колко точно работни места ще бъдат закрити. Arcadia, собственик на Topshop и знаковия магазин Harrods, планират съкращаване на общо 1800 места.

Списъкът от вериги магазини е дълъг. Британският клон на самолетостроителя Airbus ще съкрати 1700 позиции, а EasyJet – 1300 души персонал и 727 пилоти.

Бизнесът във Великобритания бе засегнат много сериозно след карантината, наложена на 23 март и въпреки че ограниченията постепенно отпадат търсенето от потребителите е много ниско. 

Схемата на правителството за покриване на 80 процента от заплатите на пуснатите в принудителен отпуск ще бъде в сила до края на август и някои фирми започват да съкращават работни места, за да контролират загубите си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без сантименти

    18 2 Отговор
    Чака ги глад и мизерия-ама са си го заслужили...500 години колонии и до ден днешен грабят ресурси безнаказано-но колелото се върти и дойде време за разплата...

    Коментиран от #5

  • 2 just

    5 2 Отговор
    Работа има тук нема страшно...;)
  • 3 Чао съм

    10 2 Отговор
    Аре бегай не искам тоя остров на картинка да го виждам дори....гадни расити ....сега ще видите само да ви набарам на слънчака бритиш кънтс

    Коментиран от #4

  • 4 Сър Казъм дьо Циник

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Чао съм":

    Ми на Слънчака ще ги видиш, ти на полето ли искаш? Балканските роби са за полето и чистачи на тоалетни, а бритс царуват от Индия до Америка и света е техен. И дюнери за 100лв. не ги плашат
  • 5 Ганьо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Без сантименти":

    А ДАНО!
  • 6 ****

    3 1 Отговор
    И каква стана сега тя,великият запад взе да издиша от всякъде. А иначе в нашите очи западната фасада изглеждаше лъскава,само защото не знаехме,и не можехме да надникнем зад нея. И сега ще останем на кръстопът,и ще се чудим по кой път да тръгнем.Защото и този модел се разпада.
  • 7 Да ви светна малко....Аз

    1 2 Отговор
    В Англия имаше само 70 000 свободни позиции САМО за шофьори на камиони..преди Ковид19...
    За какви 2-3хиляди съкратени ми говорите бре...
  • 8 Klain

    1 0 Отговор
    Има съкращение. Купил си къща на изплащане, детето ти учи в град х, малкото в детска градина. Не е лесно за българите, но.. За англичани и родени там индийци, пакистанци ще се оправят. А ти българино, мисли, че виж в бг може и на нинова овцете във враченско да гкедаш. Не е шега. Нещата къде падне огъня там гори, а са завършили през 2005 елитни университети в БГ български граждани... Гледайте си във вашата бг паница..