2 Юли, 2020 08:28 1 633 2

Калифорния затваря барове, закритите части на ресторанти и киносалони

  • калифорния-
  • сащ-
  • пандемия-
  • ковид-19

Броят на хоспитализираните и на починалите от COVID-19 в най-гъсто населения американски щат се покачи тревожно високо

Калифорния затваря барове, закритите части на ресторанти и киносалони - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Заради нарасналия брой заразени с новия коронавирус, губернаторът на щата Калифорния Гавин Нюсъм обяви днес, че в по-голямата част от щата ще бъдат затворени закритите части на ресторантите и киносалоните, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Всички барове и пъбове, както на закрито, така и на открито, също ще трябва да затворят в 19 окръга, в които живее 70 процента от населението на щата, съобщи Нюсъм, предава БТА.

Броят на хоспитализираните и на починалите от COVID-19 в най-гъсто населения американски щат се покачи тревожно високо. През последните 24 часа в Калифорния са починали 110 души с COVID-19.

Заповедта на губернатора обхваща някои от най-гъсто населените райони в щата, като Лос Анджелис и Ориндж Каунти, а също и щатската столица Сакраменто.

Флорида, Тексас и други американски щати също регистрират скок на заразените и хоспитализираните с коронавирусна инфекция.

Още американски щати се отказват от облекчаване на мерките заради ръст на новите случаи.

В части на Мичиган също бяха затворени баровете, след подобни мерки в Аризона, Флорида и Тексас, които бързо отмениха ограничителните мерки и сега регистрират рязко покачване на броя на заразените, информира ДПА.

В сряда Аризона регистрира рекорден брой смъртни случаи в резултат на COVID-19 и около 4900 новозаразени, което е най-високият дневен прираст до момента. Вицепрезидентът Майк Пенс отпътува за щата, за да обсъди на място кризата.

Някои окръзи във Флорида, която регистрира над 6500 нови случая за ден, обявиха, че плажовете ще бъдат затворени преди националния празник 4 юли.

Докато новият коронавирус се разпространява на юг и на запад, щати, които първоначално бяха силно засегнати от пандемията, особено в североизточната част на страната, се опасяват от обрат в труднопостигнатите резултати.

Ню Йорк, който бе епицентър на пандемията преди време, но регистрира значително намаляване на броя на новите случаи, няма да позволи отваряне на закритите части на ресторантите от следващата седмица, както се планираше, обяви кметът Бил де Блазио. В понеделник ще отворят само салоните за красота и ще бъдат разрешени допълнителни развлечения на открито.

Местните власти се тревожат от пътуванията до Ню Йорк на хора от щати с висок брой на новите случаи. На посетители от 16 щата се налага карантина при пристигане в Ню Йорк.

Съседният щат Ню Джърси предприе подобни стъпки, като се отказа от отварянето на закритите части на ресторантите, планирано за днес.

Североизточният щат Пенсилвания влезе в нарастващия списък на районите, в които носенето на предпазни маски на обществени места е задължително.

Американският президент Доналд Тръмп също заяви, че подкрепя маските и каза, че би носил маска при определени условия, въпреки че отказваше да го прави в продължение на месеци, отбелязва ДПА.

Пред Фокс бизнес нетуърк Тръмп каза, че е носил маска преди и дори се харесва как изглежда с нея, но не смята, че тази мярка трябва да бъде задължителна на национално равнище.

Във вторник в САЩ бяха регистрирани около 44 800 случаи на зараза с новия коронавирус, според данни на университета "Джонс Хопкинс". САЩ могат да достигнат до 100 000 нови случая дневно, ако не се предприемат мерки срещу разпространението на вируса, предупреди водещият американски експерт Антъни Фаучи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    2 1 Отговор
    Къде е милиционерът скарида хаха?

    Коментиран от #2

  • 2 Мангъров

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Антимилиционер":

    Нека се душат, за да са здрави.