Last news in Fakti

2 Юли, 2020 10:30 2 119 18

СЗО: От седмица в света има по над 160 000 заразени от коронавирус на ден

  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • карантина-
  • световна здравна организация

САЩ са най-засегнатата страна в света с над 127 хиляди починали и над 2,6 милиона заразени, следвани от Бразилия с близо 60 хиляди починали и 1,4 милион заразени

СЗО: От седмица в света има по над 160 000 заразени от коронавирус на ден  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От една седмица в света има по над 160 000 заразени от коронавирус на ден, съобщи Световната здравна организация, цитирана от Франс прес и БТА.

"От една седмица броят на новите случаи надхвърля 160 000 дневно. 60 процента от всички заразени с Covid-19 до момента са регистрирани през последния месец", каза генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Американският континент плаща висока цена за коронавируса заради безотговорната политика на някои лидери като президента на САЩ Доналд Тръмп или този на Бразилия Жаир Болсонаро, заяви председателят на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец Франческо Рока.

Много лидери на континента са безотговорни, не само в Бразилия и САЩ, подчерта той.

"Американският континент плаща най-високата цена за тези политики, които не следват мненията на научната общност. Вирусът беше политизиран, а това е смехотворно", каза Рока.

САЩ са най-засегнатата страна в света с над 127 хиляди починали и над 2,6 милиона заразени, следвани от Бразилия с близо 60 хиляди починали и 1,4 милион заразени.

Други силно засегнати страни в региона са Перу, Чили и Мексико.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гадове

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Този коментар е премахнат от модератор
  • 2 Антимилиционер

    12 6 Отговор
    Много е умна популацията, затова. "Нема куронавироз"

    Коментиран от #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Hall of shame

    6 5 Отговор
    Наредиха Мангъра до безотговорните лидери - Болсонаро и Тръмп.
  • 5 Мангър

    6 6 Отговор
    Консултирахте ли се с Мангъров преди да публикувате тази статия? Той вероятно няма да е съгласен. А кой всъщност е по-голям авторитет?

    Коментиран от #6

  • 6 ГМО

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Мангър":

    От СЗО казаха да похапвате гомна,но може и да се мажете с гомненца и по главата.Много ефикасно било.
  • 7 2674

    17 6 Отговор
    При население от 328 милиона , още дори не са достигнали 1 % заболели , а смъртността е едва 0.0004 % от населението на страната . Без да правя справка съм сигурен , че от глад в Африка има повече починали . Измисляш си пандемия , подхващаш медиите и контролираш всичко както ти е угодно . Интересно ми е колко са починали от сезонен грип в тази страна ?

    Коментиран от #9

  • 8 Леле

    9 12 Отговор
    Ще видите след 10 дена и у нас какво ще стане. Ще счупим всичките ни досегашни рекорди по заразяване. Защото 12 хил. на един стадион които бяха без маски, скачаха, викаха и плюеха обилно. Ако някой каже, че са спазвали дистанция и мерки за безопасност трябва да получи Нобелова награда за лъжа. Това беше най-голямата глупост - да пуснеш публика на футболен мач при пандемия. Ще има яко измиране, гаранция!
  • 9 Христо

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "2674":

    Мен ме интересува колко умряха от диария
  • 10 333

    3 6 Отговор
    Всичко е една пародия.
    Ако българина види как чужденците спазват законите и карантината, ще му се прииска тук да остане.
    Зат'ва 'сичкото куцо и кьораво гастарбайтери 'зеха да се връщат в БГ.
    Българина е първи по плюене по родното и хвалби по чуждото, 'ма натиснат ли го да спазва закона, първи патриот става.
    Затуй ня'а са опра'им.

    Коментиран от #12, #14

  • 11 Тодоров

    2 2 Отговор
    Публикувано в РИА Новости днес:"C учетом решения властей США закупать практически 100% произведенного "Ремдесивира" (компании Gilead Sciences) в ближайшие месяцы и дефицита эффективных препаратов на мировом рынке, Россия готова прийти на помощь другим странам в борьбе с коронавирусом и начать зарубежные поставки "Авифавира". Российский препарат стоит в несколько раз дешевле, при этом форма выпуска в таблетках упрощает его прием, позволяя осуществлять терапию на ранних стадиях заражения коронавирусом. Интерес к препарату выразили уже свыше 50 стран". А нашите умни политици, и разбира се НОЩ, дали четат чуждите (руските)новини и знаят ли, че към момента п росто "НЕ СА В ЧАС". КАКВО ПРЕЧИ БОРИСОВ и ПРАВИТЕЛСТВОТО да се обърнат към РУСИЯ за доставки на това лекарство. Или СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С АТЛАНТИЧЕСКАТА СОЛИДАРНОСТ, заради която по-добре да умират български граждани, вместо да се лекуват, както и да се пръскат излишни милиони, понеже сме много богати. За къде сме с нашата мижава вноска от 100000 EUR при евентуалното откриване на бъдеща ваксина против COVID-19.
  • 12 Тоя па,тоя па......

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "333":

    Аааа виждаме как хбаво спазат законите в САЩ,Франция,Англия,Германистан и други.По цели дни и нощи се трепят с полицията.И точно ти хвалиш чуждото бе джанго.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ваксина

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "333":

    Куцо и къораво гастарбайтери пращат толкова пари в БГ,,колкото останалите тук здрави и красиви като теб не са заработили за години умнико!
  • 15 ПенаОтНощнатаСмена

    3 1 Отговор
    Вирус НЕМА бе гламари :) следете де отива парата и ще ви светнат некои далавери
  • 16 ПенаОтНощнатаСмена

    1 1 Отговор
    Вирус НЕМА бе гламари :) следете де отива парата и ще ви светнат некои далавери
  • 17 Начо

    1 3 Отговор
    Да им пратим Мангъров,ша ги упраи

    Коментиран от #18

  • 18 Ананиев кючек

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Начо":

    Не прати им тоя неграмотник бай Шиле.