2 Юли, 2020 08:53 2 409 1

Британското правителство дава подробности за въздушните коридори с някои страни

  • ryanair-
  • великобритания-
  • самолети-
  • летище-
  • трафик-
  • икономика

Много туроператори преустановиха да приемат заявки за юли и август, защото не са готови да поемат рискове и искат незабавно повече яснота

Британското правителство дава подробности за въздушните коридори с някои страни  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Днес се очаква британското правителство да оповести подробностите за така наречените въздушни коридори с някои други държави в опит да бъде спасен туристическия сезон след като на 8 юни бе въведена задължителна 14-дневна самоизолация за всички пристигащи в страната. 

Голямото забавяне обаче сериозно затруднява туроператорите да планират дейността си, а въздушният превозвач Ryanair вече открито не съблюдава инструкциите на правителтвото. 

След като миналата седмица правителството съобщи, че от 6 юли ще има въздушни коридори всеки ден се очаква министрите да обявят списъка със страните на принципа на светофара. Зелена зона – страни, до които може да се пътува и на връщане да не се налага самоизолация. Жълта зона – страни, за които ще се изчака с решението.

И червена зона – страни, за които има забрана за пътуване. Надеждите са днес това най-сетне да стане. Когато решението за въздушните коридори бе обявено веднага последва „бум“ на заявки за почивки в чужбина на базата на някои предварителни сведения кои страни са в зелената зона. 

Вчера обаче много туроператори преустановиха да приемат заявки за юли и август, защото не са готови да поемат рискове и искат незабавно повече яснота. Директорът на Ryanair Майкъл О’Лиъри междувременно заяви, че британските семейства са готови да игнорират карантината при завръщане и да отидат на почивка в чужбина. 

Нискобюджетната компания пусна в действие вчера стотици свои самолети, превозвайки 105 000 пътници, което е 67 процента от обичайни капацитет на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъжци

    3 0 Отговор
    Беше за 29/06/20 после 01/07/20 и продължават да лъжат🤬🤬
    Тукашния и вашия в Банкя все едно 1 🤣🤣🤣 ги е правил