2 Юли, 2020 16:07 3 529 8

България отива в Съда на ЕС

  • ес-
  • съд-
  • българия

Страната не е изпълнила европейски правила

България отива в Съда на ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейски представители обявиха, че ще предадат България на Съда на ЕС, съобщи БНР.

Обяснява се, че решението е взето, заради неспазване на директивата за защита на морската среда. Държавите е трябвало да съобщят на ЕС промените в първоначалните оценки за определяне на доброто състояние на околната среда.

Правилата търсят защита на морското биологично разнообразие. Европейски представители на няколко пъти са искали от нашата страна да предаде доклади за своите задължения.

До този момент продължава да не се спазва правилото. Затова и случаят ще бъде отнесен от до Европейския съд.

Очакват се разговори за делото.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕКОТО

    41 0 Отговор
    Строят хотели подпори в защитени зони и върху пкажна ивица! Разкопават реки за да трупат кална баластра за магистрали!
  • 2 Знаещ

    49 0 Отговор
    Ще осъдят държавата, т.е. данъкоплатците, а бандитите ще продължат да бетонират!
  • 3 Само

    33 0 Отговор
    золуми и грабене !
  • 4 Някой

    28 2 Отговор
    Нашите защитават морската среда като циментират брега, че да не се рони във водата и да я мъти. Лукойл и тецовете изпускат газове пък да измори всичко живо над водата. А вътре се излива специална кафява течност за подхранване на морските обитатели. Но за съжаление Баце не говори чужди езици (както сам си призна) и не може да им ги напише тия мерки.
  • 5 Срам и позор

    19 1 Отговор
    България не отива, отиват алчните и некадърни управници са срам на цял народ. Същите скоро има още да се именуват по Европейски съдилища и др. институции.
  • 6 Stéphanie 🎲

    9 3 Отговор
    Нали зелените спечелиха ,започва се Болшой театър!!!Ще ни забранят и да ползваме колите си;колелета и файтони....Как само след измислената пандемия много се загрижа беййййййй.До сега спаха ли????А по цял свят колко нарушения???
  • 7 Поколения

    22 0 Отговор
    Много поколения, ще плащат за грешките на ГЕРБ.
  • 8 Нане

    10 0 Отговор
    В държавата цари пълна анархия. Няма закони и я ограбват като за световно. От това страда народа който все още търпи своеволията на министерския съвет и т.н. Ще дойде момент в който в България ще останат само малцинствата щото останалите хора няма да ги има тук.
Новини по държави: