Last news in Fakti

2 Юли, 2020 18:41 1 925 11

Потвърдените случаи на Covid-19 в Швеция надминаха 70 000

  • швеция-
  • коронавирус-
  • карантина-
  • пандемия

Съотношението между смъртните случаи и населението в Швеция е многократно по-високо в сравнение с това в съседните скандинавски страни

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Швеция надмина 70 000 в четвъртък, докато смъртността от заразата нарасна с 41 починали до 5 411, показва статистиката на здравната агенция в скандинавската страна. Това предаде Reuters.

През изминалото денонощие Швеция е регистрирала 947 нови случаи на заразата, като общият брой на инфекциите вече е 70 639. Разширеното тестване показва покачване на новозаразените през последния месец, засенчвайки процентите на други места в Европейския съюз. Въпреки това, смъртността и хоспитализациите са намалели от техния пик през април.

Страната възприе по-мек подход за борба с коронавируса, като не въведе строга карантина, поставяйки своята пандемична стратегия в светлината на международните прожектори.

Съотношението между смъртните случаи и населението в Швеция е многократно по-високо в сравнение с това в съседните скандинавски страни, където властите предприеха по-строг подход. То обаче е по-ниско от това в други държави, които въведоха блокади, като Великобритания, Италия и Испания.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стига с тоя вирус

    10 11 Отговор
    няма тест, който да открива точно щама covid 19 . колко човека са починали в Швеция за същия период миналата година?
  • 2 Суха съчка

    1 2 Отговор
    Стига стига дано та стигне.
  • 3 Fen

    5 3 Отговор
    За Беларус някакви новини има ли? Там колко са починали и колко са заразени? Нещо си трайкате! А където мерките бяха най-старото , не починаха ли най- много?
  • 4 Гост

    3 3 Отговор
    Заразени не значи умрели!
  • 5 Антимилиционер

    7 2 Отговор
    Много са напред шведите. Нека слушат Скаридата.

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    4 2 Отговор
    Проблемът не е в мерките, а в обективността на отчитане. Шведите съобщават реални резултати, а други (като нас) се правят на отличници в началото, а като стана дума за пари, обърнаха сметките. Затова Швеция, Нидерландия и Дания не са съгласни да дават безвъзмездни пари на шмекери!
  • 7 Д-р Хаус

    5 2 Отговор
    Починалите в Швеция са 50-60% от домове за стари хора и поне 30% от емигрантските гета, които приличат на нашите махали с роми. Освен това, нека изчакаме и да броим пилците наесен. Вирусът очевидно няма да изчезне, а при масовите изследвания при тях, той вече е минал през около 20% от хората. До зимата те ще са още повече, което им дава голямо предимство. Ние какво ще правим зимата? Пак заключени вкъщи, ще чакаме ваксина ли?
  • 8 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Антимилиционер":

    Ами ти слушай щаба. Виждам и ти плащат. Цял ден си на смяна тука. И слагай маска, очила, ръкавици и пред екрана защото вируса е най- заразен в медиите!
  • 9 Ххх

    1 2 Отговор
    Всъщност, каквато е статистиката на жертвите на Грипа нормално !!!!! Тази година грип няма ли ????????????
  • 10 Фффффф

    2 0 Отговор
    Аз да попитам защо ви е толкова черна Швеция, защото мисли за народа и не иска да взема заеми. Защо не пишете за Белгия по население е колкото Швеция но по загинали надвишава 10 хиляди а там имаше и карантина. Или вие като видите някой който не играе както му наредят е черната овца. Скоро в бг пак ще бъде като затвор.
  • 11 Фффффф

    0 0 Отговор
    То вече се знае кой ще е грипа и кога ще удари, просто мисирките не трябва да знаят още.