Last news in Fakti

3 Юли, 2020 13:06 2 833 3

Израел ограничава събиранията на хора след рекорден брой нови случаи на коронавирус

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • ковид-19-
  • карантина

Предвижда се в обекти като храмове, барове и клубове да могат да се събират до 50 души

Израел ограничава събиранията на хора след рекорден брой нови случаи на коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелският премиер Бенямин Нетаняху върна ограниченията за събиранията на хората с оглед на потвърдения рекорден брой нови коронавирусни инфекции за денонощие, предаде ДПА. 

Предвижда се в обекти като храмове, барове и клубове да могат да се събират до 50 души. Досега те можеха да бъдат до 250. За някои по-малки затворени пространства дори е предвидено максимално разрешеният брой на хората вътре да бъде 20 души, допълва БТА. 

"Трябва да се върнем към политиката на рестрикции, за да изравним отново кривата", каза Нетаняху. Той добави, че в противен случай обстановката може да излезе извън контрол. 

Решението беше взето, след като вчера израелското министерство на здравеопазването потвърди рекордните 966 нови случая на коронавирус, най-големия брой нови случаи за денонощие от началото на пандемията. 

Предишният рекорд в Израел за денонощие беше 819 души, регистрирани на 3 април. 

Досега в Израел са установени общо 26 452 случая на коронавирус и 324 свързани с вируса смъртни случая.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо неукият селяк

    0 0 Отговор
    Нема вироз
  • 2 МОСАД

    0 0 Отговор
    На днешния 4 юли се навършват 44 години от смъртта на героя на Израел подполковник Йонатан Натаняу /Йони /- брат на сегашният премиер , Бенямин Нетаняху ! Той даде живота си в бой с терористи в Енгебе Уганда на 4000 км от родината🇮🇱
    Операция "Ентебе" (Мълния).
    В ранната утрин на 4 юли 1976 г. отряд от около 100 човека на израелските специални части каца на летището "Ентебе" в Уганда с транспортен самолет Херкулес. След него кацат още два "Херкулес"-а.
    Целта е да спасят 260 заложници, взети от палестински терористи на борда на френски самолет.
    Заложниците са от Франция, Белгия, Дания, Гърция, Израел, Италия, САЩ, Япония, Ю. Корея и др.
    По това време Уганда се управлява от свирепият диктатор и приятел на СССР и Кадафи - Иди Амин.
    Спецчастите разтоварват от "Херкулес"-а брониран Мерцедес Бенц, който е същият като на диктатора Иди Амин и го придружават до терминала. Докато войниците на Иди Амин и палестинските терористи се чудят какво става и защо диктаторът е тук с колата си, израелските спецчасти наближват до терминала и още с влизането си разстрелват всички терористи, 45 войници на Амин и превземат самолета.
    После веднага излитат обратно заедно със заложниците.
    Транспортните "Херкулеси" са атакувани от МИГ-ове на угандийската авиация, но тогава на помощ се притичат 5 изтребителя F-15, пратени за целта.
    За няколко минути 5 самолета F-15 свалят 18 броя МиГ-17 и МиГ-21, като практически оставят диктатора Иди Амин без авиация.
    Всъщност F-15 няма загуб
  • 3 МОСАД

    0 0 Отговор
    Всъщност F-15 няма загубена въздушна битка и до днес.
    По време на войната в Залива през 1991 г.
    F-15C имат потвърдени победи над пет МиГ-29, два МиГ-25, осем МиГ-23, два МиГ-21, два Су-25, четири Су-22, един Су-7, шест Mirage F1.
    Голяма част от иракската авиация бяга, вместо да влиза в бой и просто се изтегля на завет в Иран.

    За това тоя самолет е наричан още "Непобедимият орел ", за това и Израел минаха само на американски самолети .