915 0

Пекин отново разхлабва ограничителни мерки

От събота някои жители ще могат да напускат града, без да показват негативен тест за Covid-19

От събота нататък Пекин вече няма да изисква от някои жители, които искат да пътуват извън китайската столица, да покажат негативен тест за Covid-19, заяви в петък говорител на Бюрото за обществена сигурност в града. Това предаде Reuters.

Като се има предвид намаляващият брой инфекции при настоящото огнище на заразата в китайската столица, жителите от райони с нисък риск от заразяване вече не трябва да предоставят доказателства, че са се тествали отрицателно за Covid-19. Това обяви на редовна пресконференция Пан Ксухонг, говорител на Бюрото за обществена сигурност в града.

Пекин отчете 331 потвърдени случаи в настоящата вълна на болестта от средата на юни. На жителите от райони с висок и среден риск от заразяване е забранено да напускат града с цел ограничаване на разпространението на вируса. Досега жителите от квартали с нисък риск или без потвърдени случаи в продължение на най-малко две седмици също трябваше да предоставят на местните власти доказателство, че имат отрицателните тестове за Covid-19, ако желаят да пътуват извън Пекин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.