3 Юли, 2020 17:09 2 057 11

Германия прекратява производството на въглища

  • германия-
  • въглища-
  • парламент

Страната има план, който да реализира

Германия прекратява производството на въглища - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германският парламент одобри планове за прекратяването на произовдството на въглища, съобщи Дойче Веле.

Страната вече обяви план за нов модел на своята икономика. Прекратяванет на производството трябва да стане факт през 2038 г.

Предвидена е подкрепа за регионите, които ще бъдат потърпевши от това. Този сектор съставя голяма част от енергетиката на страната.

Германският канцлер Ангела Меркел поздрави решението на правителството. Активисти настояват за решение, което да осъществи прехода по-бързо.

Очакват се допълнителни преговори.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Геврека

    6 6 Отговор
    Ското Саудитска арабия ще се разпадне когато лека по лека минем към електрическите коли. Тази страна се храни от петрол те нямат никакво производство освен това че са строили Дубай и тем подобни за туристи. А един умен човек няма да ходи в Дубай изкуствено строен град а ще обикаля места където човек не е стъпил
  • 2 Буко Баламата

    25 1 Отговор
    Въглищата не се ли добиваха или аз съм в грешка.

    Коментиран от #6, #9

  • 3 МГУ

    18 1 Отговор
    Производството или добива? Не съм чувал за производство на въглища, но може германците да са измислили някоя нова технология за производство на въглища.
  • 4 Радо

    7 4 Отговор
    Швабите и коли ще спрат да произвеждат - както е тръгнаха хавата на изуй гащи.

    Коментиран от #7

  • 5 Covid 20

    6 13 Отговор
    Браво! Стъпка в правилната посока. Починалите в резултат на мръсен въздух не са малко, а правото на достъп до екологично чиста среда в за всички!
  • 6 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Буко Баламата":

    На Росен явно му е замирисало на отпуска и на море. Карай да върви, добиват ли се въглищата или се произвеждат. Ама все пак е симпатяга, пуска яки бисери и в заглавията и в самите статии.
  • 7 гост

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Радо":

    Уточнявай какво имаш в предвид , щото коли в Германия ще се произвеждат , ама от кои фирми вече друг въпрос !! Щото примерно фабриката на Тесла в Берлин едва ли ще затвори , даже може да има и втора , но тези за пушилниците със сигурност ще намалеят и то в пъти !!

    Коментиран от #8

  • 8 радев

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Надявай се.Само ръсиш мозъци.
  • 9 1234578

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Буко Баламата":

    Масово недоучили журналисти и икономисти днес казват производство на петрол вместо добив на петрол. Сега го чувам и за въглищата. Предпоалгам са учили на Запад и не знаят, как е правилно да се каже на родният им език.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 незнайко

    0 0 Отговор
    Нефт, въглища и газ трябва да бъдат прекратени от извличане като природни ресурси !!! КАКВО ЩЕ ГИ ЗАМЕНИ ЩЕ РАЗБЕРЕМ ДО 2038 ГОДИНА !!! Само Слънцето ще е източника на енергия. Земята винаги е огрявана от него независимо, че се върти. Енергийна система опасваща екватора винаги 1/3 ЧАСТ ОТ НЕЯ ще е на слънце !!!
Новини по държави: