3 Юли, 2020 17:29 3 557 40

Промените отговарят на очакванията на гражданите

  • русия-
  • референдум-
  • владимир путин

Владимир Путин доволен от референдума

Промените отговарят на очакванията на гражданите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Предложенията за промени в руската конституция съвпадат с очакванията на руските граждани. Това заяви руският държавен глава Владимир Путин, цитиран от РИА Новости.

Гражданите одобриха промените с голямо мнозинство на референдума в страната. Промените дават нови мандати на президента и повече правомощия на парламента.

Президентът вече одобри влизането в действие на предложенията. Това ще стане от утре.

Той заяви, че е отговорено на публичните очаквания. Водят се разговори за бързото реализиране на промените.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бреййй

    26 16 Отговор
    Гражданите на Русия явно очакват да ги управлява доживот.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 El pepi

    56 11 Отговор
    Кога за последно имаше референдума в БГ?
    Уж сме демокрация, а една мутра си прави какво си иска!!!:\
  • 4 Popi4a

    28 41 Отговор
    Най-фалшивия референдум досега!

    Коментиран от #5, #17

  • 5 мда

    25 5 Отговор

    До коментар #4 от "Popi4a":

    Кой пита бантустанските индианци какво искат на референдум??
    ХЙА ХА
  • 6 az #Победа75

    22 10 Отговор
    След като в КНР консервативният елит зад председателя Си постигна надмощие на слугите на глобализма, олицетворявани от обкръжението на премиера Къцян, сега и в следваща ключова за бъдещето на света държава - РФ, консервативните елити постигнаха оглушителна победа. Остана да постигнат победа и в третия голям световен играч - САЩ! След което ще станем свидетели на договорка, между новите трима големи - Си, Путин и Тръмп за бъдещото устройство на света и определяне на новите сфери на влияние...
    Живеем в интересни времена, нали???

    Коментиран от #7

  • 7 Абсолютно

    17 8 Отговор

    До коментар #6 от "az #Победа75":

    Абсолютно си прав,но говедата ,плюещи тук,няма да го разберат.Надявам се да го усетят,но..... ще бъде късно за тях.

    Коментиран от #10

  • 8 РОвч

    14 23 Отговор
    конунягите в русия правят каквото си искат.Горкия народ...диктатор...
  • 9 Гого

    25 11 Отговор
    Путин поне запита народа на Русия дали иска тези промени в конституцията. За разлока от Бългаия, където един диктатор се изживява като бог и не зачита нито конституция, нито закони. Само един от последните щрихи. В ефир Бойко нареждаше на здравния министър да се увеличат клиничните пътеки за лекуване на корона вируса. Като как така? Че здравната каса не е подчинена на министерски съвет и никой няма право да упражнява директен натиск върху нея. Що се отнася до Русия, ами съвсем нормално е хората да искат промяната. Да си спомним Русия по времето на Елцин, когато тази държава беше пред разпад във военно, политическо и икономическо отношение. Днешните руски олигарси (които сега се наричат демократи) заграбиха голяма част от богатството на Русия точно по времето на Елцин. И сега когато се явява някой, който върна вярата на Русия в нейната мощ псевдо демократи олигарси ревнаха, че ги щипват по пачките. Не само това, ами да върнат заграбеното на хората.
  • 10 az #Победа75

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "Абсолютно":

    Няма никакво значение! Нали знаеш, кучетата лаят, керванът си върви... :))
  • 11 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    10 11 Отговор
    И всьо будет ХУБАВЬО !
  • 12 РУСИЯ-СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК НА ЕВРОСЪЮЗА

    8 13 Отговор
    МУЖИЦИТЕ ТРЕБЕ ДА СЕ КЛАНЯТ НА....БАТЮШКА......ТАКА Е ОТ ВРЕМЕ ОНО, В АРХАИЧНАТА.....РУСИЯ
  • 13 гневна

    17 25 Отговор
    Такъв цирк е този "референдум", че няма на къде повече. Скритата цел е "обнулението" на Путин - т.е. да може да управлява до гроб. За целта - всичко е ПАКЕТ - само ДА или НЕ, а вътре са сумати неща. За примамка. Преди този "референдум" стана ясно, че поправките са приети и това "допитване" било прото "жест към хората"....Да им се даде възможност да "подкрепят" поправките. А реално на Путин му трябваше масовка от гласуващи за да може да си нагласи числата та да не излезе, че е баш диктатор /за пред останалия свят/. Защото с малка избирателна активност, този номер не може да стане. За целта: гласуването не се проведе по законовия ред, а по маймунски начин: гласуването беше цяла седмица, като бяха открити пунктове - на масички пред блокове, в градинки, до обществени тоалетни, в подлези...БЕЗ наблюдатели, БЕЗ кабинка, с прозрачни НЕзапечатени кутии или просто с КАШОНИ ОТ СУПЕРМАРКЕТА С ПРОРЕЗ. Страшен цирк! Всички учители, лекари, чиновници, и др.на държавна заплата, ги накараха да се регистрират онлайн и да предоставят на работодателя си QR кода от гласуването си...Пълна пародия и беззаконие! ЧУДЕСИЯ! И както и се очакваше - "резултатът" е 70 % за. Точно според прогнозите на скептиците, които направиха предположение за предстоящите резултати от тази МАНИПУЛАЦИЯ на Путин. Та...Не ми го хвалете. Реалното число негови убедени привърженици клони със зор към 40%... Но това няма да го чуете или видите по федералните телевизии и радиа.

    Коментиран от #14, #19, #20, #22

  • 14 0808

    8 21 Отговор

    До коментар #13 от "гневна":

    ... разбирам добре руски. Вчера гледах как журналистка направи в Москва прецизно запитване до редови руснаци по пътя с въпрос: Да или Не. резултатът бе 96 Не и 34 Да. Няма как ВВП да е спечелил в Москва.. Народът не го иска, но той се натиска да е бос до края на живота си..е, не върви..той и Николае Чаушеску мислеше да векува, но го разстреляха като куче..Да здравствует Великая Русь!! Слава, слава России!! Но ВВП да си ходи..
  • 15 Сандо

    17 3 Отговор
    Кога ще запитате управляващите у нас колко хора приеха нашата Конституция,с колко подписа ни вкараха в НАТО и ЕС?И да си припомнят баталиите с Конституцията на най-демократичното образование на света - ЕС!И сложете една анкета,в която да попитате дали българите искат да имат конституция като на Русия!!!

    Коментиран от #16

  • 16 БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ

    11 13 Отговор

    До коментар #15 от "Сандо":

    ПО ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОСИ НЕ СЕ ПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ....ЧЕТИ КОНСТИТУЦИЯТА

    Коментиран от #18, #37

  • 17 барчо

    18 3 Отговор

    До коментар #4 от "Popi4a":

    500 000 наблюдатели от всички партии, включително 3 000 наблюдатели от чужди държави. Коя държава допуска наблюдатели от друга държава да питам ако се сещаш??? Но едно си баба знае, едно си бае.

    Коментиран от #38

  • 18 барчо

    13 3 Отговор

    До коментар #16 от "БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ":

    Такива въпроси "на крак и в движение" не важат. Народа даде гласа си. Или на улицата приказват едно, та да се направят на интересни, а на практика правят каквото е необходимо.
  • 19 барчо

    13 4 Отговор

    До коментар #13 от "гневна":

    За лигитимността не може да се говори изобщо. Ако сте искали, можеше да отидете в руското посолство и да си предявите желанието да отидете за Ваша сметка като чуждестранен наблюдател там и тогава надлежно да предявите претенциите, които сега пишете. 3 000 чуждестранни наблюдатели имаше там, включително и българи, англичани, французи, поляци и т.н. Всичко друго е съчинения по картинки от предучилищна, ако ма разбираш, значши!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Нео

    6 7 Отговор
    Безродието има много лица. Едното от тях е когато чужд диктатор прекроява конституцията за да е на власт до живот и родните безродия изпадат в еуфория и сънуват мокри сънища. А как биха реагирали ако страхливеца Борисов бе посегнал така на конституцията?
  • 22 Чак пък и гневна

    16 3 Отговор

    До коментар #13 от "гневна":

    Чак пък и гневна.Ти коя си ...флейтиска на Сорос.Защо не се гневиш, как ГЕРБ и Мутрата премиер ограбват България и българския народ.Защо не беше гневна,когато на последните избори ГЕРБ спечели с измама 46 000 българи 474 000 тъмнокожи и 300 000 мъртви.Защо не беше гневна,когато Фандъкова спечели София с измама,след като 90 % от софиянците не я искаха.Защо не си гневна,когато ни набутаха в НAТО без референдум.Защо не си гневна когато наррушиха суверинтета на България с чужди американски бази.Гневна била.Руснаците се гордеят с държавата си и с Путин и се молят да е вечно жив,за разлика от нас,които се срамуваме от оран гутана премиер и цялата престъпна власт.
  • 23 Кат Русия няма втора

    3 4 Отговор
    През 1917г. руснаците вдигнаха революция за да свалят своя ЦАР. През 2020г. руснаците гласуваха на референдум за промяна в конституцията за да имат отново ЦАР.

    Коментиран от #25

  • 24 В.В.П.

    7 3 Отговор
    Русия и Китай ги чака ГОЛЯМА роля в Света....Говоря за водеща роля...Също към тях ,,, Япония, Германия,, Франция,, Австрия . ... Холандия...може би...
  • 25 В.В.П.

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Кат Русия няма втора":

    ,Да, прав сте...Обаче ,не точно руснаците,а евреите. С пари на германците....Ленин оттегли Русия от ПСВ...Но Германия загуби...ТОВА Е ИСТОРИЯТА...

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 В.В.П.

    6 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ 1944.Г.ИЗГОНИХА ЦАР ,СЕСТРА И МАЙКА МУ,,А 2001 ГО ВЪРНАХА НА ВЛАСТ КАТО ПРЕМИЕР...АА,.МОЖЕ БИ И ЦАР ЩЯХА ГО ТУРЯТ...И ТОЯ ТЪПАН КОБУРГА,,ИЗМЪКНА ОТ НИЩОТО КОМУНИСТА Б.Б....НЕ Е ЛИ СТРАННО???

    Коментиран от #31

  • 28 всичко лъжа

    2 7 Отговор
    царь Владимир и всички него роби
  • 29 Борислав Попов

    8 3 Отговор
    Владимир Путине велик и ще управлява Руската Федерация до 2036 година, пещерните соросоиди да се пръскат от яд !
  • 30 Кат Русия няма втора

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "В.В.П.":

    Историята на Руската империя е, че само 3 нейни ръководители живи и по своя воля са се отказвали от власта. Първият е последния руски цар Николай II който абдикира от власта и си подава оставката на 15.03.1917г. Октомврийската революция започва 7 месеца след царската абдикация и си е обикновен държавен преврат. Втория руски управляващ напуснал властта доброволно Горбачов. Третия е Елцин. Имперска му работа.
  • 31 Кат Русия няма втора

    3 5 Отговор

    До коментар #27 от "В.В.П.":

    Нищо странно няма. Комунистите изгониха от България семейството на последния български цар. Комунистите организираха връщането на Симеон в България и управляваха съвместно с него
  • 32 Ант

    1 2 Отговор
    Господа, досега не е доказано съществуването на една единствена личност на Президента Путин.
    Гласуваните промени, осигуряват временно независимостта властта на Русия от чуждестранни власти. но и властта НАД, а не ЗА, ОТ и НА великия руския народ.
    Президентът или артистите в тази роля ще назначават не само министри, но и съдиите. А в съд се решава не само дали някой е виновен, а и се узаконява собствеността. И над властта също...
  • 33 Корнела

    1 6 Отговор
    Русия не случи на управляващи. И тук имаме комунисти, но там си е.....
  • 34 4929

    0 2 Отговор
    Това което причинихте, без причина ДА ВИ СЕ ВЪРНЕ С ЛИХВИТЕ !
  • 35 СусБеКерата

    3 1 Отговор
    Американския Гай Баньо си го намери - с дрънкане и заплахи накара Путьо да се въоръжи с оръжия от които насра гащите!

    Коментиран от #36

  • 36 кака Мара

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "СусБеКерата":

    Искам го гол до кръста на коня с картечница в ръка
  • 37 Така ли бе цървул

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "БАЦЕТО-БИЧ БОЖИИ ЗА БСП И....РАДЕВ":

    Така ли бе цървул.От къде го измисли това или попита,някой по прост от теб.В Австрия,която е поканена да влезе в НАТО се прави референдум и предложението е отхвърлено.Австреия не е членка на НАТО благодарение на вота на народа си.В Кертен(Република в Австрия) турчолята искат да строят джамия и си купили и място за това.Властите правят референдум,за да не им препишат етническа омраза и искът за строеж е отхвърлен и не подлежи на обсъждане.Живея в Австрия.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ВЕДНАГА

    2 0 Отговор
    РАДЕВ СЪЩО ТРЯБВА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ ПОЖИЗНЕНО -- ЧУМАТА ДА ТРЪШНЕ ВРАГОВЕТЕ МУ !
  • 40 КЬОРАВИ ЛИ СТЕ

    3 0 Отговор
    ОСТАВЕТЕ РУСИЯ НА РУШНЯЦИТЕ И ВИЖТЕ ТУК КАКВО СТАВА С ЧЕКМЕДЖЕТАТА , А КЬОВЕШИ СПИ !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания