Last news in Fakti

3 Юли, 2020 20:00 1 830 4

Сърбия преговаря със Запада за Косово

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Александър Вучич очаква преговори

Сърбия преговаря със Запада за Косово - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Сърбия преговаря със Запада за Косово. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от B92.

Държавният глава обяви, че неговата страна ще държи на същата платформа при подновяването на преговорите. Очаква се да се проведат преговори в Париж.

Вучич заяви, че страната му преговаря предимно с представители на Запада. Търси се най-доброто решение за сръбските граждани в Косово.

Той призна, че през последните години е притискан да приеме споразумение възможно най-бързо. Преговорите между двете страни търсят взаимно признание.

Такова ще доведе до преговори на двете страни за влизане в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 9 Отговор
    Вучич се готви да признае Косово. Веднага ще последва и членство в НАТО, а прием в ЕС ще видят през крив макарон. ЕС и сега си има достатъчно проблеми,че да се нагърбва да финансира Сърбия и Косово. В Косово ще продължат да палят православни манастири и църкви и да преследват сръбското население. Имат за това Зелена светлина от Америка.
  • 2 косово е сръпско

    6 11 Отговор
    Косово е било , е и ще биде сръпско!!!
  • 3 Хахаха

    6 4 Отговор
    Тоя прилича на задник в лицето
  • 4 барчо

    6 1 Отговор
    Вучич като чета преговаря за сръбското население в Косово и не става въпрос да го признае като държава.
Новини по държави: