3 Юли, 2020 20:20 2 080 13

Вучич може да иде и на Луната, но ще преговаря

  • албания-
  • косово-
  • сърбия

Еди Рама подкрепи правителството на Косово

Вучич може да иде и на Луната, но ще преговаря - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Сърбия може да отиде на Запад, Изток или на Луната, но пак ще седне с нас. Това заяви премиерът на Албания Еди Рама, цитиран от ТАСС.

Той разговаря с премиера на Косово Авдулах Хоти. Преди това сръбският президент Александър Вучич заяви, че преговаря повече със Запада, от колкото с правителството на Косово.

Той заяви, че няма как Вучич да преговаря със Запада за албанците. Албания напълно подкрепя правителството на Косово.

Според Рама е важно да се избягват емоционални изказвания. Двете страни преговарят за взаимно признаване.

Сърбия настоява да се намери компромис по въпроса. Предстоят преговори с подкрепата на ЕС.

Споразумение ще отвори пътя и на двете страни европейско присъединяване.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    11 5 Отговор
    Тези мюсулмани немат насищане ей
  • 2 az #Победа75

    12 1 Отговор
    Хахахаха, каквото им наредят това и ще направят! Ситуацията не зависи нито от сърби, нито от албанци...
  • 3 Не ми е ясен израза

    6 1 Отговор
    Двете страни.Какво искате да кажете,драги джурналя,с тоя израз?

    Коментиран от #7

  • 4 Etiolog

    2 15 Отговор
    Конфликта е коз в ръцете на Русия, който воже да разиграва на Балканите. Време е да бъдат надцакани и се приберат в Азия.

    Коментиран от #9, #10

  • 5 234

    5 3 Отговор
    Казано на човешки език, Вучич ще им клекне и ще признае Косово, албанците ще продължат да малтретиран сърбите в Косово, а Заоадът ще си мълчи за правата на човека, нали сърбите не са нито мюсюлмански емигранти, нито малцинство на ЛГБТИ.
  • 6 Кой68

    8 1 Отговор
    Ако не се бъркат САЩ тия да са приключили отдавна.......
  • 7 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Не ми е ясен израза":

    Стойчев предполага, че Сърбия също има статут на непризната държава и има спешна нужда Албания и Косово да я признаят като такава.
  • 8 Илия

    3 0 Отговор
    Не знаехме, че Албания подкрепя албанците в Косово, че трябваше Стойчев да ни каже. Макрон имаше преди време изявление, че Сърбия никога ням да влезе в ЕС.
  • 9 5432

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Etiolog":

    Туранското племе имаш предвид когато говориш за Азия? Щото другите са по древни и от гърците в района на балканите и изобщо в стария континент!
  • 10 Барчо

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Etiolog":

    Какво общо има Русия с изкуствено създадената държава Косово, че нещо не можах да разбера. Тя е проблем за всеки християнин, защото нещата придобиват аграрен характер и мирише на потурчване на балканите. Ако не си го разбрал това е много жалко. Вчера Косово, днес Македония, а утре и България. Мечката играе у съседнио двор, чекай да дойде и у нашио.
  • 11 В.В.П.

    4 1 Отговор
    Вучич е много добър политик... УСПЕХ , САШО...А ЗА ШИПТЪРА,,ПЪЛНА ИЗОЛАЦИЯ...ОТ ТЕЯ ХОРА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ...ДИВАЦИ.....ИМАМЕ ИСТОРИЧЕСКА ОБРЕМЕНЕНОСТ.С ТЕЗ МАЙМУНЯЦИ...КАЗАХ
  • 12 В.В.П.

    4 1 Отговор
    Признавам,Македония, заради приятелски настроения народ,заради ракията, шопската салата,историята,езика, новото добро начало,,НО КОСОВО,ТАКЪВ ФИЛМ НЯМА...ТОВА Е ДЕПО ЗА БАНДИТИ И ТРАФИКАНТИ,, ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО СЪЗДАДЕНА С ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА. ДЪРЖАВА...НАДЯВАМ СЕ ,ПЕ МАКЕТАТА,НВМА ДА ТРЪГНАТ ПО ПЪТЯ НА УКРАЙНА....ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ..
  • 13 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    през 70-80 години албанци в Косово бяха стотици хиляди, докато сърби раждаха по 1-2деца албанци ударно увеличиха своя етнос и достигнаха превес и станаха 90% и тогава дойдоха НАТО и направи разпределение в полза на послушковци от Албания.. А у нас цигани в момента вече са милион и не спират да се размножават, спасява ни в момента само това че този етнос живее средно 50г. но като вървят нещата те ще са повече в близките 30години..а българина спи и бяга на запад да сменя памперси на богати пенсионери...скоро всичко ще приключи...
Новини по държави: