4 Юли, 2020 16:57 1 759 13

Тръмп заклейми вандалските прояви

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • вандали-
  • 4 юли

Президентът призова американците да защитят историята си

Тръмп заклейми вандалските прояви - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В реч по повод Деня на независимостта американският президент Доналд Тръмп заклейми вандалските прояви по време на протестите срещу расизма и призова американците да защитят историята и героите си, предаде БНР.

На събитието не бяха налагани обичайните мерки срещу епидемията от коронавирус. Около 7500 души слушаха речта на президента Тръмп на прочутия монумент в щата Южна Дакота с образите на четирима негови предшественици - Вашингтон, Джеферсън, Линкълн и Рузвелт. На Маунт Ръшмор четири месеца преди изборите, на които ще се бори за втори мандат, Тръмп атакува онези, които рушат паметници: "Тяхната цел не е по-добра Америка. Тяхната цел е да разрушат Америка", каза Тръмп.

“Не се съмнявайте, че тази културна революция от ляв тип има за цел да погуби американската революция. Те са решени да съборят всяка статуя и символ на националното ни наследство“. Радикалната идеология, която атакува нашата страна, си пробива път под знамето на социална справедливост", предупреди президентът и обяви, че е подписал указ за нов мемориал.

“Ще бъде създаден Национален парк на американските герои, парк на  открито със статуи на най-великите американци, живели някога“, посочи президентът. Медиите отбелязаха, че много малко от присъстващите на събитието са били с маски и са спазвали дистанция. Съединените щати броят на заразените с COVID-19 вече е над 2 млн. и 700 хил. от общо 11 млн. по света.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 EL chochone

    23 6 Отговор
    А то каква история имат само хихи :D

    Коментиран от #4

  • 3 САЩ 2030....

    22 2 Отговор
    Шебеци бутат статуята на Дарвин.
  • 4 Стреляй пръви

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "EL chochone":

    Що бе Дивия Запад не те ли кефи?
  • 5 Уса

    9 1 Отговор
    Когато хората претръпнат спират да се притесняват и им става все едно какво ще се случи с тях.Тогава намалява тяхната работоспособност,защото губят и мотивацията стават лениви и се движат,като болнави.Упрекват ги,че са мързеливи,но това е различно мързеливи са тарикатите и толупите в политиката.Това настроение у хората води до провала на богатите.Те започват да губят добрия недооценен персонал чието място се заема от страхливите и почти чипирани дребни душици със слаб умствен капацитет и съответно ниско качество и много брак в бизнеса.Никой бизнес няма да оцелее в такава среда,но хората,като вид ще оцелеят и Тръмп го знае
  • 6 Обикновен човек

    6 4 Отговор
    Дааааа повече паметници ...като тези на американските летци в София ,бомбандирали София по времето на ВСВ в името на демокрацията и американските ценности ,паметна плоча ...на американските "герои" над небето на София!!!!

    Коментиран от #9

  • 7 той съсипа светът вандали имало

    1 17 Отговор
    Като има , Президент" Вандал", ще има и вандалски прояви!
    Да идва Байдън ,на власт ,та да започне чистката и в България, начело с Гешев.

    Коментиран от #8

  • 8 Партизан

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "той съсипа светът вандали имало":

    Когато дойде Джо Бай Дън ,вноската на Боко към Демократическата партия ще се увеличи 2 пъти.Да не мислиш,че всички откраднати пари си ги кътат Българските клептократи?Само малка част остават тук—останалото при сахибите.
  • 9 История

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Обикновен човек":

    Четете историята, кой обявява война? България обявява, на Англия и Щатите. Кой бомбардира Стара Загора и Варна без да обяви въобще война - братушките от СССР!
  • 10 Мангъра

    4 4 Отговор
    Още няколко месеца ще изградят "стаден имунитет.
  • 11 Нео

    1 2 Отговор
    Някой съмнява ли се още, защо Путин подпомогна Тръп? С този президент САЩ ще станат треторазрядна сила и кремълският диктатор ще си подели света с Китай!

    Коментиран от #12

  • 12 До Коментар #11

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Нео":

    С този клоун за президент, външни врагове на САЩ не им трябват, тъй като щатите си имат повече проблеми от новосъздадените си вътрешни врагове..!!! Добрата новина е че на Тръмп, който според мнението на всички бивши президенти на САЩ е бил най слабия ДОСЕГА президент и във вътрешната и във външната политика на САЩ му остават само още 3-4 месеца да е президент, А лошата новина е, че когато и да се махне, все ще е късно за САЩ с вредите които нанесе и причини...!!!
  • 13 еш па тоа

    0 0 Отговор
    Прав е Тръмп.На който нему изнася,да си ходи в Африка!