Last news in Fakti

5 Юли, 2020 12:07 5 239 6

Тигър уби пазач в зоопарк

  • швейцария-
  • зоопарк-
  • тигър-
  • пазач-
  • цюрих-
  • сибирски тигър

55-годишният пазач е починал мигновено

Тигър уби пазач в зоопарк - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пазач в зоологическата градина в Цюрих в събота е бил нападнат и ранен смъртоносно от тигър, съобщава AFP, позовавайки се на съобщение от ръководството на зоопарка.

Около 13.20 часа "службата за спешна помощ в зоопарка е била информирана, че пазач е нападнат от сибирски тигър" в заграждението, предназначено за хищниците от семейство котки, предаде "Актуално".

Екип от пазачи веднага се е притекъл на помощ до заграждението и е успял да примами животното навън. 55-годишният пазач е бил тежко ранен и не е можел да бъде реанимиран. Той е "починал мигновено", се казва в изявлението. Разследването трябва да установи как е възникнал инцидентът и "да се изясни защо пазачът е бил в заграждението едновременно с животното".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Индус от Татарлъ

    26 2 Отговор
    Може и да съм страхливец, ама с тая мачка на едно место, немам никаква работа.
  • 2 Капитан Шайс Егалич

    18 1 Отговор
    "Пазачът" е бил жена. Факти, четете и превеждайте, ако можете, внимателно.
  • 3 биолог

    17 0 Отговор
    Вече и тигрите не могат да търпят д е билизма на хората. Всяка година има трагични случаи на хора , загинали от големите котки. Стотици. Ама пак не им увират тъпите кр атуни. Големите котки са хищници и нямат работа със д ебили като хората.
  • 4 Доктор Жозеф Игнасий Гилотин

    5 2 Отговор
    HumanLivesMatter, айде веганите, да осъдим тигъра
  • 5 зоо

    10 0 Отговор
    Не е спазил инструкциите за безопасност.Хищниците се прибират от заграждението в клетките ,които са отзад.Проверява се дали всички са прибрани и чак тогава се влиза. Спускащите решетки между задните клетки и заграждението са две ,с двойно независимо спускане. могат да се отворят и затварят само от заграждението и от ЦПУ. Някой не е спазил точно правилата и резултата е трагедия. При стриктно спазване на мерките за безопасност, това не би могло да се случи. Наблюдава се и друг момент, гледачи влизат в заграждения на хищници,отгледани от новородени в плен ,мислейки че щом животното е гледано от тях още от съвсем малко, и вече са ,,приятели,, При големите котки това е особено опасно,създават измамно чувство на привързаност,но са си диви животни и инстинктите им се събуждат .И тогава става лошо..
  • 6 Османагич

    4 0 Отговор
    Ако снимката е актуална,колегите на пазача са му помогнали като са го транжирали защото тигърът
    си хапва доста голямо парче Т боне стейк.😂
Новини по държави: