5 153 120

Турците няма да посмеят да превърнат „Света София” в джамия, всичко е игра

Това е поредната игра на Турция, смята Йероним Втори

Турците няма да посмеят да превърнат „Света София” в джамия, всичко е игра
Снимка: Shutterstock

Архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним Втори заяви, че Турция няма да посмее да превърне музея „Света София” отново в джамия, предаде гръцкото издание „Екатимерини”.

„Те (турците) играят каквито си искат игри. Това е още една игра. Смятам, че няма да посмеят”, каза гръцкото духовно лице на фона на желанието на турските власти да превърнат катедралата в джамия.

„Света София” е превърната в джамия след падането на Константинопол през 1453 година в ръцете на османската армия. След създаването на модерната турска република обаче става музей. Реджеп Ердоган сега иска отново да промени статута, а това предизвика остра международна реакция. Турция посочи, че това е вътрешен въпрос на страната и призова своите партньори зад граница да не се месят в този въпрос.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 маляки

  26 25 Отговор
  До вчера ревахте, че ще я превърнат в джамия, днес ревете, че няма да по смеят🤣🤣🤣

  Коментиран от #29

 • 2 Ердоган

  30 75 Отговор
  Ще видим. Ердоган обича да прави изненади! Само Турция 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

  Коментиран от #9, #37

 • 3 луда 🐮

  11 42 Отговор
  Византийците някой ги е излъгал, че руснаците щели да им освободят Константинупола и чак да им го върнат, видите ли. Турчолята няма да им мигле окото и да превърнат Агия София в конюшна.
 • 4 То е ясно

  20 25 Отговор
  Ще стане и още как ?
 • 5 CFC

  38 52 Отговор
  И кво ша стане ако посмеят??? Света София се намира в ИСТАНБУЛ, ТУРЦИЯ, който от 1453г. е турски, заедно с всичко в него. Не мога да разбера тази наглост, някой да ти казва какво да правиш със собствените си вещи...

  Коментиран от #15, #18

 • 6 Илхамдулилях

  20 20 Отговор
  Айде хаирлия да е!!!!

 • 7 Този коментар е премахнат от модератор

 • 8 Ryazana karbina

  19 27 Отговор
  Гърчина предизвиква Турчина, на когото миглата му няма да трепне да превърне Св. София. в джамия.Де факто тя и сега си е джамия.
 • 9 Барба Ердос

  12 13 Отговор

  До коментар #2 от "Ердоган":

  значи чакаме го да направи изненадата и да ни каже кой му даваше шамари в неделя сутринта в базата в Либия, унищожавайки я напълно. колко години ще отнеме да научи знаеш ли? хахаха

  Коментиран от #12

 • 10 ДГД

  20 8 Отговор
  Просто кривоглавеца Ердо ще поиска пари от Европа, за да не я направи джамия!!!

  Коментиран от #71

 • 11 Факт

  26 6 Отговор
  Ердо агата трябва да осъзнае, че на всяко действие, същестествува равно по големина и сила противодействие. И това е Закон! Същото важи и за Бойко Борисов и Сие!
 • 12 Унищожени напълно са летищата

  6 4 Отговор

  До коментар #9 от "Барба Ердос":

  В Джуфра и Ел Гарбия :))))
 • 13 фффф

  29 7 Отговор
  Да превърним пък ние джамиите, наследство от османците в църкви и ще бъдем квит!!!!!!

  Коментиран от #69

 • 14 През годините

  22 6 Отговор
  Видяхме доста диктатори, които бяха ликвидирани, унизени с безпрецедентни снимки от техните екзекуции! И нека това е бележка за “нашенеца”, който желае еднолично да ръководи! Рано или късно ВИНАГИ, има възмездие!
 • 15 Шпек Салам Народен

  21 9 Отговор

  До коментар #5 от "CFC":

  Кво ша стане ли? Ответен отговор-джамиите стават много лесно на църкви,само им махат минаретата.

  Коментиран от #17, #21, #28, #74, #119

 • 16 Разочарование

  12 6 Отговор
  От Турция вече няма нови идеи. Нека превърнем Света София в джамия, след това да я направим музей, после пак джамия и т.н. Сега трябваше да имат планове за Тадж Махал и как да превърнат пирамидите в Гиза в джамия!
 • 17 Този коментар е премахнат от модератор

 • 18 Историята братко ага

  18 9 Отговор

  До коментар #5 от "CFC":

  Това не е "вещ", а историческа сграда от световно значение, тя е свидетел на исторически конфликти между мюсюлмани и християни. Независимо от това, на територията на чия страна се намира, въпросът е много по-глобален.

  Коментиран от #22

 • 19 Елада

  12 10 Отговор
  Гърците са готови на война на протести и на кръстоносен поход

  Коментиран от #23, #113, #120

 • 20 Уавуз Султан Селим

  13 22 Отговор
  "Св. София" ще бъде втората Мекке и всяка година десетки мюсюлмани от цял свят ще я посещават. Приходите от тези посещения ще бъдат още по-големи.А Едро ще бъде благославян като Халиф на ислямския свят.

  Коментиран от #47

 • 21 Този коментар е премахнат от модератор

 • 22 Добре де, не е вещ

  6 4 Отговор

  До коментар #18 от "Историята братко ага":

  А е недвижимо имущество. Това с какво променя неоспоримият факт, че е притежание на Турция?

  Коментиран от #27

 • 23 Да заповядат

  13 4 Отговор

  До коментар #19 от "Елада":

  Скоро се навършват 100 г. от последният им поход безславно завършил край бреговете на Измир. За нас ще е удоволствие отново
 • 24 Ххх

  11 3 Отговор
  Всички султански войски били мобилизирани в тази финална атака, като Мехмед II, възлагал особени надежди на отрядите си, които бил успял да прехвърли месец по-рано по суша отвъд веригите, препречващи Златния рог. Влошаващото се време и проливните дъждове затруднили османските приготовления, което дало на защитниците измамно усещане за сигурност. Час и половина след полунощ на 29 май обаче османските войски започват своята атака. Но преди още въобще да се е проляла кръв в това финално сражение започнала битка от съвсем друг тип. Зурни и тъпани оповестили напредването на турската армия към отслабените градски стени. На варварския акомпанимент, под който марширували мюсюлманите, глас надигнали в отговор камбаните на всички константинополски църкви, които като една призовали защитниците на вековния град към последна бран. Източната Римска империя вече нямала безчислените легиони, с които защитавала своите граници преди хилядолетие. Нямало го този път и кесаря Тервел, който с изненадваща атака, отново да спаси византийската столица от мюсюлманското нашествие. Върху рушащите се стени на Константинопол, отзовали се на камбанения звън, били събрани едва няколко хиляди души, в състояние да се сражават. Нощта се изпълнила със стоновете на загиващите.

  Коментиран от #33

 • 25 Залупен анадолец

  15 10 Отговор
  Турчоляка може да посмее там, където може да направи агресия, терор и издевателства. Тава са го доказали. В културата и да направи нещо хубаво, не могат да посмеят, просто защото нямат нужния капацитет, затова и превръщат... „Света София” в джамия.
 • 26 Абе ей

  10 5 Отговор
  Турците няма да правят нищо. Ще прави ердоган.
 • 27 Попитай

  3 3 Отговор

  До коментар #22 от "Добре де, не е вещ":

  Власт имащите, какви биха последствията, АКО направят всичко джамии в България, църкви...и ще разбереш всичко..!

  Коментиран от #30

 • 28 Нещо не ти видяхме отговора

  7 2 Отговор

  До коментар #15 от "Шпек Салам Народен":

  За реставрирането на Св.Стефан от турската държава.....
 • 29 Рошко

  5 7 Отговор

  До коментар #1 от "маляки":

  Гърците пък могат само сиртсли да играят 😂😂😂, да почакаме па да видим него ли ша питат
 • 30 Защо джамии?

  14 8 Отговор

  До коментар #27 от "Попитай":

  Турция превръща музей, не църква....това схващаш ли го? Турция църквите ги реставрира, това също разбираш ли го?
 • 31 Иван

  8 9 Отговор
  Аэ също не вярвам че турчолята ще посмеят да го направят.
 • 32 Ххх

  6 5 Отговор
  Не се знае как точно е загинал император Константин XI, но след превземането на града двама османци поднесли на своя султан отрязана глава, за която твърдели, че е на василевса. Наслаждавайки се на своя триумф, Мехмед II поставил главата върху кол на Августеона, а впоследствие я балсамирал и показвал на всички ислямски владетели на Изтока.Според историкът Сфранцес, обезглавеното тяло на императора било разпознато по извезаните върху неговото облекло двуглави орли, които били символът на властта на Палеолозите. Тялото било погребано в безименен гроб в квартал Вефа, а събраните византийци упорито твърдели, че техният император не е мъртъв, а спи, чакайки своя час да се завърне. Така се родил митът за „Спящия император“, който под една или друга форма съществувал и при останалите балкански народи.

  Коментиран от #42

 • 33 Иван

  19 19 Отговор

  До коментар #24 от "Ххх":

  Ужасно!!! Тръпки ме побиват,турската сатанинска смрад трябва да бъде иэчистена от таэи эемя.

  Коментиран от #39, #75

 • 34 Този коментар е премахнат от модератор

 • 35 Bauman

  14 8 Отговор
  С просто око се вижда,че това е джамия и това си е вътрешен турски въпрос....със същата логика се отнася за джамии превърнати на християнски храмове в Испания,Гърция ,България,Сърбия,Румъния и т.н.....
 • 36 Ххх

  8 6 Отговор
  Издевателствата, последвали в ранните часове на османската победа са детайлно описани от очевидци. Те били и, за съжаление, все още са често срещана практика, почти ритуал, сред всички армии, които пленяват укрепления и територии на врага след дълга и жестока борба. Така и тогава, банди от войници започнали да разграбват. Разбивали врати, ограбвали частни домове, убивали обитателите им. Ограбени били магазините на градските пазари. Нахлули в мъжки и женски манастири. Обитателите им били убити, монахините – изнасилени, а мнозина, за да избегнат безчестието, се самоубили. Убийствата, изнасилванията, грабежите, опожаряванията, поробванията продължили според традицията. Войските трябвало да получат удовлетворение. Голямата порта на „Света София” била отворена със сила и тълпи от побеснели войници нахлули и нападнали нещастните богомолци. Разграбването и убийствата в святото място продължили с часове. Подобна била съдбата на богомолците в повечето от църквите в града. Всичко, което можело да бъде взето от разкошните сгради, било плячкосано от новите господари на имперската столица. Иконите били унищожени, ценни ръкописи били изгубени завинаги. Хиляди цивилни граждани били поробени, войниците се нахвърляли върху млади момчета и момичета. Смъртта и поробването не правили разлика между социалните класи. Както благородниците, така и селяните били третирани еднакво безпощадно.

  Коментиран от #38

 • 37 Boxer 3.0

  18 11 Отговор

  До коментар #2 от "Ердоган":

  Тази идея е демонстрационна и високомерна. Ако я осъществи, специално няма да купувам турски стоки и няма да отивам на почивка в Турция. Нямам нищо против турците, а срещу популистките решения. Щом принципа е : "Мога, значи имам право да го направя". Предполагам няма да съм единственият с подобна реакция.

  Коментиран от #77

 • 38 Xxxxxxx

  11 14 Отговор

  До коментар #36 от "Ххх":

  Това е война другарю, ти какво очакваш? Нима сега в Сирия, а и не само там не се убиват, жени, деца, цивилни?Кой видя с очите си Батак, кой видя цялата история на османската империя, отговора е НИКОЙ! Всичко описано е ЛИТЕРАТУРНА ИЗМИШЛЬОТИНА, доказаха го не един и двама ИСТОРИЦИ!

  Коментиран от #41, #43, #45, #63

 • 39 х0Йко

  7 9 Отговор

  До коментар #33 от "Иван":

  ХАивне, ти за изтребване не говори, защото това е ПОДСЪДИМО, а службите вместо да се занимават с деца"престъпници-джихадисти", ТРЯБВА ДА ПОГНАТ ТАКИВА КАТО ТЕБ, ТИ СИ ОПАСЕН ЗА БЪЛГАРИЯ!

  Коментиран от #50, #82

 • 40 Рязак спад

  1 0 Отговор
  На кой да "вярваме" хем рязко намаляват, хем се овеличават????? Информатори те нямат ли връзка по между си,?????? На никой не може да се вярва,!!!!!!!! Лъжат, крадат, лъжат......
 • 41 хихихиххи

  7 6 Отговор

  До коментар #38 от "Xxxxxxx":

  Да ни разкажеш тогава за нещо по-скорошно? Например за базата Ал-Ватия в Либия, с турското ПВО? Бум, тряс, гръм и няма го вече, още се чудят османовците французите или фараоните са го направили! И като за последно едно цитатче:"Според сводките турските подразделения започнали да напускат авиобаза Ал Ватия в западна Либя. На територията на авиобазата останали само триполитански части."

  Коментиран от #46

 • 42 Ххххх

  13 11 Отговор

  До коментар #32 от "Ххх":

  Кой роман е това? Защото историята е съвсем различна, но за да бъде мразен османеца, разбира се трябва да бъде ЛИТЕРАТУРНО УКРАСЕН! Света видя, че историята е писана по начин да бъде УГОДНА на народа, да се запази духа и националната идентичност, иначе...никой не вярва, че 5 века робство, а видиш ли се увеличили българите през това време, че учили в чужбина, че имали земя,скотовъди,движели в цялата империя без проблем, църкви и манастири със СУЛТАНСКИ СРЕДСТВА, бре, бре, много "ЛОШИ" османци, всичко дали на християните българи, но те пак не доволни.

  Коментиран от #48, #51

 • 43 Притежател

  1 6 Отговор

  До коментар #38 от "Xxxxxxx":

  Бегай бе ЛЪЖЕЦ.
 • 44 Поетар

  6 4 Отговор
  Ази се чудя защо паднахме под 7 милиона. "Сърце майко не трай, да гледа как турчин ми бесней" и се превръща във Велика сила.
 • 45 Ххх

  12 10 Отговор

  До коментар #38 от "Xxxxxxx":

  Вашите "обективни" акъли са ми ясни, ефенди. За вас е имало само Възродителния процес, войната в Сирия, където ви понатриха муцуните, а последно и в Либия четох, че тия дни руската авиация е разпердушинила турските ПВО комплекси и системи за РЕБ, малко след като турския министър на отбраната е напуснал либийската територия. Но иначе за кланета, извършени от османските турци - о, не такова нещо просто не се е случвало, нали така ? И не е имало Барак, не е имало арменски геноцид, имало е само мирно и благодатно съвместно съжителство, както пишат в съвременните български уроци по история.

  Коментиран от #78

 • 46 Хихихихихи

  3 4 Отговор

  До коментар #41 от "хихихиххи":

  Знаем за "успехите" в Туитър. В Ал Ватия са паднали всичко на всичко 3 авиобомби. Толкоз. За сметка на това летищата в Джуфра и Ек Гарбия са разрушени напълно.
 • 47 Този коментар е премахнат от модератор

 • 48 Д'мин

  10 7 Отговор

  До коментар #42 от "Ххххх":

  Недей да пишеш глупости за увеличението на българите през робството! Преди падането под османска власт, българите са били приблизитерно, като брой население с това на Албиона, взето е предвид и чумата (виж специализираните исторически сайтове, форум алтернативна история). След Освобождението ние сме били два милиона а Великобритания 17 млн.

  Коментиран от #52

 • 49 Дидо

  7 6 Отговор
  Ако ИМАХМЕ ТОПКИ щяхме да ОБЪРНЕМ ВСИЧКИ ДЖАМИИ в музеи и да оставим САМО ЕДНА ДЕЙСТВАЩА,в Доспат,пр......АМА НЯМАМЕ!!!

  Коментиран от #56

 • 50 Този коментар е премахнат от модератор

 • 51 Ххх

  11 8 Отговор

  До коментар #42 от "Ххххх":

  По изчисление на наши демографи от ранга на проф. Христо Гандев например ние днес щяхме да бъдем толкова, колкото държави като Великобритания, Франция и Германия, т.е. между 60 и 80 милиона, ако не бяхме попаднали под османско владичество. То ни лиши и от класите естествени водачи на всеки народ през тази епоха - аристокрацията, буржоазията и висшия клир на собствена църква. Българският народ по социално положение беше сведен до “орачи, копачи и малко занаятчии в градовете”, както пише отец Паисий. Естествено, тази класа може да работи само за собственото си физическо оцеляване, при това не винаги успешно. Смазани от тежки данъци, които османските власти налагат, българите търсят пристан в други страни. А там се претопяват в народностите по дъгата от Италия до Русия включително. Колко от нас например знаят, че до 70 на сто от румънската нация днес е от романизирани българи? И ако по думите на нашите възрожденци преди Освобождението уж сме били между 5 и 7 милиона, като се преброихме за първи път след Освобождението, с ужас установихме, че дори заедно с неосвободените краища на България в Османската империя в Княжество Румелия, Македония и Тракия, българите сме били не повече от 2,5 млн. души.

  Коментиран от #53, #54, #55, #57, #59, #81

 • 52 Измислици премислици

  4 6 Отговор

  До коментар #48 от "Д'мин":

  Има предостатъчно данни и проучвания доказващи че българите от четвърт милион през 14 век са се увеличили до 4 млн през 19.

  Коментиран от #62

 • 53 Този коментар е премахнат от модератор

 • 54 Ххххх

  8 8 Отговор

  До коментар #51 от "Ххх":

  Глупости! Голяма част от българите християни са били чорбаджии, винаги е имало и бедни, и богато, както в днелно вееме, нали така? Сега, днес също сме под "робство", все някой е недоволен от властта, същото е било и преди,имало е държави, които са плащали за въстания срещу османците, имало е хора християни, които са убивали за пари, но пак "властта" е виновна! Данъците не са били толкова високи, според историци и познавачи по османистика, тези данъци са били ПОСИЛНИ за всички. Тази ИЗМИСЛЕНА история е размътила разума ви, но имате право да четете и да приемате една или друга теза!
 • 55 Хахаха

  8 3 Отговор

  До коментар #51 от "Ххх":

  60 до 80 млн. Абе то в цялата империя е имало 16 млн ти сънуваш, че само българите щели да бъдат 100....
 • 56 Гост 0

  2 1 Отговор

  До коментар #49 от "Дидо":

  Мека китКо,не се прави на "мъж"
 • 57 Този коментар е премахнат от модератор

 • 58 Хасан

  2 5 Отговор
  трябва дА стане,простия народ се управлява по-лесно когато е религиозен
 • 59 Този коментар е премахнат от модератор

 • 60 big

  5 1 Отговор
  Всичко е политика, не е игра! Ердоган използва всички възможности и "козове", които има да постигне поставените си цели. Тук не става въпрос дори за пари, а вяра, което е много по-важно в Турция и политическа подкрепа!
 • 61 ърли

  8 1 Отговор
  чудо..някой други хора са разбрари какъв мощен автогол ще е за ердоган ако го направи..нищо чудно да го провокират нарочно сега
 • 62 падналия ангел

  10 7 Отговор

  До коментар #52 от "Измислици премислици":

  През 1888 г. жителите на Княжеството са били 3 155 175 души, през 1893 г. - 3 310 713, а през петте години гъстотата се е увеличила от 33 на 34 души на квадратен километър. Най-населен бил Севлиевският окръг – 49,7 души на 1 кв. км., а най-слабо населен - Бургаският (19/1 кв. км.). Няма да коментирам глупостта ти за 250 000 българи през 14 век! Ето затова потуранците няма да ви уважавам, много сте калпави!
 • 63 Генерал 🇧🇬

  15 8 Отговор

  До коментар #38 от "Xxxxxxx":

  Първата успешна фотографска снимка е направена през 1822 година. Геноцида над Тракийските българи-1912-1915 и Арменския геноцид- 1915- 1923 г., извършен от редовната турска армия е добре фотографиран, описан и фактологизиран. Без друга странична литература, само това е достатъчно, за да си направи човек извода за турските зверства през турска робство.

  Коментиран от #66, #72

 • 64 веселяк

  11 7 Отговор

  До коментар #53 от "CFC":

  Да отидете и да се прегледате всички кривокраки, плоскотемести и късотрупни чисти тюрки! Ама на психиатър да отидете!

  Коментиран от #73

 • 65 Генерал 🇧🇬

  13 6 Отговор

  До коментар #59 от "Ако не те бяха взели османците":

  “Една от историческите заслуги на българите е тази, че задържаха успешно няколко века турците далече от сърцето на Европа. Те платиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната им култура по онова време” – Проф. Санте Грачоти, Италия В официалната Уикипедия на Български език за Санте Грачоти няма и дума! Е, а как тъй, Българите са пропуснали да издирят информация за този на толкова високи позиции в световната наука и академичните среди изявен учен и ерудит, казал толкова много жестока и величава истина за саможертвените Българи и приноса им за спасението на Европа от османските нашественици?! Ами точно заради това негово венцеславене и величаене на Българите, което разваля официалната глобална дезинформационна политика срещу Българите, с която крият миналото на Българите и ни изкарват най – долното и мръсно безкултурно диво племе на Земята с най – отвратителни характеристики – заради това върху него е паднала цензурната секира и завеса и в официалната Уикипедия на Български език за него повече няма и дума! ....само в "Грачотти, Санте — Википедия"
 • 66 Xxxxxxx

  3 6 Отговор

  До коментар #63 от "Генерал 🇧🇬":

  Да, да, напълно"вярно"...Първите трайни снимки са запичнали някъде към 1824год.обаче най-старата запазена снимка в света е от 1826-1827,та ЛЪЖЕШ, знаеш като кои, нали?

  Коментиран от #68

 • 67 Този коментар е премахнат от модератор

 • 68 Генерал 🇧🇬

  12 6 Отговор

  До коментар #66 от "Xxxxxxx":

  Турчеещ се българино, ориентирай се във времето, че ти се губи цял един век (1820-1920)
 • 69 Хаха

  0 4 Отговор

  До коментар #13 от "фффф":

  Имаш право да превърнеш музей в църква,и то само един музей))
 • 70 Генерал Вазов

  9 2 Отговор
  Да е жива и здрава майка, която като била "Под игото", е родила и възпитала 9 деца. А оценка, тъпках с армията си сите поробители и агресори. А ко да кажем за днешния армейски катун, в който генералите са 100 пъти повече от солдатите.
 • 71 Цървул ганчо

  7 6 Отговор

  До коментар #10 от "ДГД":

  Кви пари те гонят бе човече?Напротив Ердо похарчи милиони лири за реставрацията на много църкви,които се бяха почти разрушили,включително и Вашата църква(желязната църква),е такава е Турция,пази всичко историческо,а ти си тръгнал за пари да говориш,я поинтересувай се малко за желязната църква колко пари са похарчени и кой ги е платил?
 • 72 Този коментар е премахнат от модератор

 • 73 CFC

  0 3 Отговор

  До коментар #64 от "веселяк":

  Щом казваш...
 • 74 Ответен отговор

  3 1 Отговор

  До коментар #15 от "Шпек Салам Народен":

  После излитат дронове над главата ти и хвърчат калпаци
 • 75 Хаха

  1 1 Отговор

  До коментар #33 от "Иван":

  Не само тръпки,и други работи ще те побиват с тази злоба
 • 76 Този коментар е премахнат от модератор

 • 77 Сике бике

  3 5 Отговор

  До коментар #37 от "Boxer 3.0":

  Ще купиш Турски стоки,нямаш друг вариант просто

  Коментиран от #88

 • 78 Хасан

  7 9 Отговор

  До коментар #45 от "Ххх":

  Забрави да споменеш че Фатих Мехмет е бил само на ..21 г ,когато превзема Константинопол ...а защо не споменаваш фермана с който нарежда да не се посяга на честта ,имуществото и живота на цивилните ....и как така щом палят и грабят в Истанбул има църкви,манастири и Патриаршия - гръцка,българска,арменска църква ????..

  Коментиран от #80

 • 79 Този коментар е премахнат от модератор

 • 80 Този коментар е премахнат от модератор

 • 81 Този коментар е премахнат от модератор

 • 82 Гост

  2 3 Отговор

  До коментар #39 от "х0Йко":

  Като видите зора, веднага правата си търсите, ваща мм.

  Коментиран от #90, #94

 • 83 Дедо поп

  10 7 Отговор
  Ква джамия,кви 5 лв.,вчера Хафтар е изпепелил цялата турска база до Триполи,летели са хауци,корали и фесове в невиждани размери

  Коментиран от #84

 • 84 Хасан

  3 7 Отговор

  До коментар #83 от "Дедо поп":

  Турци няма там ...сега като дойдат ще ги видиш ..пак ще останат за малко ..500г ..хахаха
 • 85 Фф43

  2 0 Отговор

  До коментар #76 от "Името му, не си струва":

  Не казвай "вечно....и византийците така са си мислили...

  Коментиран от #96

 • 86 Boxer 3.0

  3 1 Отговор
  Варианти има много. Турските стоки не са единствени на света.
 • 87 Този коментар е премахнат от модератор

 • 88 Boxer 3.0

  3 1 Отговор

  До коментар #77 от "Сике бике":

  Варианти има много. Турските стоки не са единствените на света.

  Коментиран от #92

 • 89 Този коментар е премахнат от модератор

 • 90 х0Йко

  1 2 Отговор

  До коментар #82 от "Гост":

  И твойта ММ също
 • 91 Този коментар е премахнат от модератор

 • 92 Е да

  2 0 Отговор

  До коментар #88 от "Boxer 3.0":

  Варианти много,но аз бих предпочег например блуза за 30 лв,отколкото блуза GUЕS за 300 еврака
 • 93 Този коментар е премахнат от модератор

 • 94 Този коментар е премахнат от модератор

 • 95 Този коментар е премахнат от модератор

 • 96 Името му не си струва

  2 4 Отговор

  До коментар #85 от "Фф43":

  Кажете на своя император, че сегашният османски султан не е като предишните. Дори мечтите на вашият император не могат да достигнат местата, до които достига нашата сила ( Фатих Султан Мехмед )

  Коментиран от #99

 • 97 Инстанбулска конвенция

  5 4 Отговор
  🐐 До кога бре? Ще има трус! Пиите си турското кафе с мляко от коч и не мислете за глупости!
 • 98 Мерси Денизчо

  3 0 Отговор
  Сложил си ми забрана за публикуване на коментари!
 • 99 Въйййййй

  3 0 Отговор

  До коментар #96 от "Името му не си струва":

  Големи думи от малък човек! Ашколсун бре!
 • 100 Този коментар е премахнат от модератор

 • 101 Този коментар е премахнат от модератор

 • 102 Този коментар е премахнат от модератор

 • 103 Този коментар е премахнат от модератор

 • 104 Ха ха

  2 1 Отговор
  Ще я превърнат даже гръцките папиндри са поканени на петъчната молитва да са си горни в това.
 • 105 Този коментар е премахнат от модератор

 • 106 Хасан

  1 1 Отговор

  До коментар #105 от "ПЕНКО":

  Богохулник ..
 • 107 Новини за будали

  1 1 Отговор
  Коронавирусната епидемия, която беше победена благодарение на намесата на великия лидер Ердоган през март, нараства в Турция. Доказателство за това е неактивирането на S-400. Според гениалния лидер те ще се активират веднага щом вирусната епидемия приключи, а вирусът вече е победен и всички туристи трябва да изберат Турция.
 • 108 987654321

  5 1 Отговор
  НЯМА ДА ПОСМЕЯТ ЗАЩОТО БОЙКО МУ СЕ Е СКАРАЛ И ЗАПЛАШИЛ ЧЕ ЩЕ СИ ВЪРНЕ СТАМБУЛ И ЩЕ ПОСТРОИ СТЕНА ХОТЕЛ ЗА ПТИЧКИ НА БОСФОРА ПО ПРОЕКТ НА МЪЖЪ НА КАТЕТО - КАЛИНКАТА

  Коментиран от #109, #114

 • 109 Ердо

  3 1 Отговор

  До коментар #108 от "987654321":

  Вай вай вай, бай Боко сакън нидей!
 • 110 Боже,

  3 1 Отговор
  колко злоба има в тази страна, боже !?

  Коментиран от #111

 • 111 Този коментар е премахнат от модератор

 • 112 Този коментар е премахнат от модератор


 • 113 И к'во от това?

  2 0 Отговор

  До коментар #19 от "Елада":

  Те и през 70-те бяха готови, ама още ги боли там, където слънце не грее. Ердоган е арогантен, но никой не може дума да му каже - това е вътрешнотурски въпрос. Кой може да ни забрани да пипаме джамиите в България? Да, ще имаме проблеми и то сериозни, но въпросът ще бъде БЪЛГАРСКИ.
 • 114 Еваларка,

  0 0 Отговор

  До коментар #108 от "987654321":

  разсмя ме!
 • 115 Така няма да посмеят че...

  2 0 Отговор
  Вече официално е факт!
 • 116 Този коментар е премахнат от модератор

 • 117 аристотел

  1 0 Отговор
  руснако не плещи простотии че и вие ще си намерите майстора, ние го знаем от 5 века
 • 118 Този коментар е премахнат от модератор

 • 119 Трезво мислещ

  1 0 Отговор

  До коментар #15 от "Шпек Салам Народен":

  Недей, че пак ще има турско присъствие за векове! Пий си ракията и си гледай кефа!
 • 120 Историк

  1 0 Отговор

  До коментар #19 от "Елада":

  Турците ви научиха да плувате! През 1922г доста елински "храбри" воини преплуваха Егейско море! Даже и тези които не знаят да плуват се научиха пред заплахата от турската кавалерия!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.