Last news in Fakti

6 Юли, 2020 13:07 1 479 3

Чехия регистрира рекордно малко заразени, но с по-малко тестове

  • чехия-
  • тестове-
  • коронавирус-
  • заразени

Експерти отдават намаляването на по-малкия брой тестове, направени в неделя

Чехия регистрира рекордно малко заразени, но с по-малко тестове - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

За последното денонощие в Чехия са регистрирани 75 нови случая с коронавирус, което е най-малкият броя за последните две седмици. Това съобщи чешкото здравно министерство, цитирано от ТАСС.

През предишното денонощие новозаразените бяха на 121. Експерти отдават намаляването на по-малкия брой тестове, направени в неделя, Общият брой на установените носители на вируса от 1 март досега в републиката възлиза на 12 515, от които 348 човека са починали, а 7864 са се възстановили.

Понастоящем в Чехия има 4303 болни, от които 130 са на стационарно лечение, а 14 са в тежко състояние. В събота Естония, Кипър, Латвия и Словения наложиха ограничения за пристигащите от Чехия, които ако не представят на границата документ за отрицателен тест, ще бъдат поставяни под двуседмична карантина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЕЩО МЪЛЧАТ БУДВАЙСЕРИТЕ И КОМПАНИЯ

    0 0 Отговор
    Защо ,не се споменават броя на тестваните лица, а само, колко са заразените?
  • 2 Алфа Чакал

    3 1 Отговор
    Ако спрат да тестват няма да откриват никакви
  • 3 Професор съм

    0 1 Отговор
    по медицина, вирусология и математика, така че може да вярвате на мнението ми. А то е: Без никви тестове най-малко болни ще регистрирате