6 Юли, 2020 15:55 1 430 5

Среща на върха между Сърбия и Косово

  • сърбия-
  • ес-
  • косово

Разговори ще се проведат със съдействието на ЕС

Среща на върха между Сърбия и Косово - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Сърбия Александър Вучичи и премиерът на Косово Авдулах Хоти ще проведат среща в неделя, съобщи B92.

Срещата ще се проведе със съдействието на ЕС. Това са първи разговори между двете страни през последните две години.

На срещата ще присъства и върховният еворпейски представител по външните работи Жозеп Борел. Участие ще има и европейският преговарящ Мирослав Лайчак.

Двете страни търсят споразумение за взаимно признаване. То ще им осигури преговори за влизане в ЕС.

В петък е предвидена виртуален разговор. На него ще присъстват и френският държавен Глава Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел.

Срещата между представителите на двете страни е предвидена за неделя, като те вече са дали съгласие.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 йико

    3 4 Отговор
    Време е да премине към Сърбия.
  • 2 Бесен Язовец

    6 6 Отговор
    Загуба на време никога няма да се договорят просто защото няма нищо за договаряне. Ясно е, че на сила 1999 г се отдели сръбска земя и се дари на Албания. Това може да се случи и с Родопите по същия сценарий.

    Коментиран от #5

  • 3 оня с коня

    2 4 Отговор
    Ще има "Среща на върха" Сърбия - Косово СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА ЕС.Може и АМЕРИКА.Но НЕ МОЖЕ със съдействието на Русия или Китай,защото те НЕ СА И НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ "ВЪРХА" !"Морковът" в случая който се размахва пред носовете на Сърбия и Косово е Членство в ЕС,а това както и да се погледне е ПРЕКАЛЕНО Съблазнително.НИЕ Българите това членство ГО ИМАМЕ и го Ползваме АКТИВНО,а чужди Граждани дават Дебели пачки за да си купят Бълг.Паспорт.Руските смръдльовци тука обаче искат БГ ДА НАПУСНЕ ЕС и да заприлича на ОКАЯНАТА РУСИЯ с 2,5 Пъти по-малка МРЗ от нашата.Ей Руски П... въшки налазили БГ,ще има да ви патят ГОЛОВИТЕ от тук нататък...ама МНОГО!

    Коментиран от #4

  • 4 Автоголллл

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "оня с коня":

    Сърбия,Абания и Македония не са в ЕС но пък имат по-високи пенсии от българските пенсионери.И по-висока покупателна способност с техните доходи в собствените им страни.
  • 5 СнаВ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Това го кажи на Българите от западните покрайнини
Новини по държави: