8 Юли, 2020 12:45 1 662 18

COVID-19: Броят на заразените в САЩ надмина 3 милиона

  • коронавирус-
  • сащ-
  • заразени-
  • милиони-
  • русия-
  • бразилия

Жертвите в САЩ са 134 000

COVID-19: Броят на заразените в САЩ надмина 3 милиона - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция в Съединените американски щати надвиши три милиона, сочат данните на специализирания сайт Worldometers.

Съединените американски щати са страната, която е най-засегната от коронавирусната пандемия - както по брой потвърдени случаи на заразяване, така и по смъртни случаи. В САЩ до момента има 3 097 421 случая на заразяване, а жертвите са 134 000.

Американският президент Доналд Тръмп, който изтегли страната си от Световната здравна организация, заяви, че големият брой заразени се дължи на големия брой направени тестове в страната, за разлика от други държави. На второ място по заразени е Бразилия с 1 674 655 случая на COVID-19 и близо 67 000 жертви.

Вчера бразилският президент Жаир Болсонаро даде положителна проба за коронавирус. Индия е на трето място в света по заразени лица с 745 390, изпреварвайки Руската федерация, в която има 700 792 потвърдени случаи на коронавирус. На пето място в света е Перу с 309 278 заразени, а на шесто е Чили с 301 019. 


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 луда 🐮

    5 0 Отговор
    Ще се мре яко, яко ще се мре.
  • 2 Грейс

    3 3 Отговор
    Белина та не ги спаси! Водят на Русия с 2милиона.Не е Китай първопричина та, а нагли те хамериканците.

    Коментиран от #3, #12

  • 3 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "Грейс":

    Сащ има ТРИ ПЪТИ по-голямо население при това без нелегалните , които са над 25 милиона , айде сега смятай колко водят , хаха ! Без да смятам опашатите лъжи на ушанките и за заразените и за умрелите !!!

    Коментиран от #6, #10

  • 4 ЧекмеджеБанк

    6 1 Отговор
    Чудя се колко ли от нас са също заразени, но не сме тествани и покашляме малко, малко главоболие и отпадналост и всичко това го пишеме на сметката я на преумора, я на храна или на времето и айде, след няколко дни ни спомен ни симптоми.
  • 5 леле

    5 1 Отговор
    Простак, те тестовете ловят вируса, ако нямаше вирус, колкото и тестове да направиш все тая ,факт е че имате по 40 000 на ден заразени. В САЩ е пълна каша, всеки щат се оправя сам. Като се прибави и икономическата ситуация, скоро ги очаквам да гръмнат. Ние е по-гладни сме свикнали ама те, тепърва има да гърмят, щото винаги са били много ухажвани и все са грабили за да има за тях.

    Коментиран от #17

  • 6 Обикновен човек

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    САЩ също така са страна с 75 процента наднормено тегло сред населението които имат диабет и вече инсулина не помага и мрат като мухи ,също така се прикрива информацията че 60 процента от американските тестове са заразени с този вирус ,тоест дори да си здрав ако те тестват с такъв тест те заразяват ....това се прикрива защото ще избухне скандал и гражданска война в САЩ!!!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Сингарела

    4 2 Отговор
    Със своя номадски начин на живот и неспазване на елементарни хигиенно противоепидемиологични и санитарни мерки с население от над 200 най различни националности и гета със съмнителна обща и здравна култура, САЩ стават много рисково заразно огнище от вируси и най опасната държава за престой и живеене там. Затова незабавно да се въведе в Европа, пълна изолация и ограничения с 3 месечна карантина за всички които пристигат в Европа от Америка....!!!
  • 8 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Обикновен човек":

    Ма да бе , те щото са много болни , та затова населението РАСТЕ с над половин милион годишно , а това на кочината НАМАЛЯВА с над 300 000 годишно , хахахах !!! Айде след десетина годинки ще говорим пак , ама тогава вече разликата ще е над четири ПЪТИ и не за любимците ти , нали се сещаш !!! Ако въобще кочината съществува тогава , щото може и да е останала само московска област с население по-малко от Полша , както вървят нещата !!!
  • 9 Факт

    4 1 Отговор
    Как маската спира вируса?

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 веселяк

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Факт":

    Нарисувай зъби на маската и вирусите се стряскат! Някои хлъцкват и обръщат коронки, други просто бягат!
  • 12 Грейс

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Грейс":

    Те на хамериканците данните са точ в точ. Най искрени те на пла еъата и най миролюбивите.

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Грейс":

    Ами за твое съжаление даже са завишени данните , щото първо всеки щат е за себе си , второ от тия данни зависят помощи за трилиони !!! Ако не си чул конгреса гласува 3 трилиона долара , а в кочината какво гласуваха ?? Да помагат на докторите да скочат от високо ако си отворят устата какво е положението !!
  • 14 Да го сложат в понеделник

    1 0 Отговор
    Голям кеф да ги вземат да ги увеличава дано
  • 15 Да уточним

    2 0 Отговор
    Това не е новина. Броят на заразените мина 3 млн още вчера.
  • 16 Уикипедия

    1 0 Отговор
    САЩ - Площ: 9 826 675 km²
    Брой на населението (318 000 000 души),
    Заразени - 3 097 421, което е около 1%
    Жертви - 134 000...
    Това за статистиката. Иначе всеки живот има значение.
  • 17 Санитар

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "леле":

    Тестовете не ловят вируса а реагират на тяхното присъствие спрямо реакцията на организма.Затова тестовете не са на 100% верни а някъде около 70%.Трябва да си много болен точно от определения вирус за който те тестват и в пика,че да бъдат отчетени 100% позитивен.Останалото,като заразен е пунта мара или го има или го няма
  • 18 Уса

    1 1 Отговор
    Това е само бройка и все повече американци спират да се страхуват,защото на практика нищо не се случва,както казваше един умен човек др Мангъров,когото някои прости вулгароси оплюха,но Тръмп може и да го вземе за личен съветник.Тук мерките продължават да се разхлабват по план и оръжията "заровени",защото и третата световна не дойде.Покрай вируса лъснаха задниците на много хора,бизнеси и политици.Тръмп вече е подготвил своята публична реч,в която да каже оповести краят на един безопасен за 99% от населението вирус.Който иска да продължава с карантината си лично негово извращение