Last news in Fakti

8 Юли, 2020 16:47 1 732 2

Huawei: Американските санкции не оказват незабавно влияние върху 5G доставките за Великобритания

  • 5g-
  • huawei-
  • китай-
  • великобритания-
  • джонсън

Очаква се Борис Джонсън да реши дали да ограничи допълнително ролята на Huawei до края на месеца

Американските санкции срещу Huawei не са оказали незабавно влияние върху способността на китайската компания да доставя 5G оборудване на Великобритания, заяви високопоставен изпълнителен директор в технологичния гигант, призовавайки за още време, за да се установят пълните последствия от ограниченията. Това предаде Reuters.

Вицепрезидентът на Huawei Виктор Жанг заяви, че ще са необходими месеци, за да се установи въздействието на обявените през май американски санкции, които имат за цел да ограничат доставките на чипове към китайската компания, необходими за изграждането на 5G инфраструктура. 

„Тези ограничения всъщност не са оказали влияние върху способността на Huawei да доставя 5G оборудване на Великобритания. Трябва да говорим за дългосрочното въздействие, което отнема време“, обясни Жанг.

Припомняме, че Обединеното кралство лимитира ролята на Huawei в бъдещите си 5G мрежи през януари. Оттогава обаче правителството заяви, че американските санкции могат да окажат значително влияние върху способността на компанията да доставя нужното оборудване. 

Премиерът Борис Джонсън, който е подложен на натиск от страна на Съединените щати и депутати от неговата собствена партия заради опасения за сигурността, се очаква да вземе решение дали да ограничи допълнително ролята на технологичния гигант до края на месеца.

Жанг предупреди, че британското правителство трябва да помисли внимателно, преди да предприеме крайни мерки.

„Ние вярваме, че е важно да изчакаме, докато се установят всички факти и последици. Сега не е моментът да бъдете прибързани във вземането на толкова решаващо решение относно Huawei“, каза той.

Британските отношения с Китай вече бяха обтегнати от решението на Пекин да одобри нов закон за националната сигурност в Хонконг. Посланикът на Народната република в Лондон предупреди тази седмица, че "изгонването" на Huawei ще изпрати „много лошо съобщение“ до китайския бизнес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stéphanie 🎲

    8 2 Отговор
    Америка не се ли измори с тази пропаганда и шантаж .За щастие Франция не мисли по този начин.Няма дискриминация спрямо Huawei.
  • 2 Ха ха ха ха ха ха

    1 2 Отговор
    Оня жълтия вселенски мозък на фащ още ли не е пръднал по въпроса